Gerçekten çalışmaya başlamak için ne yapılmalı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL Core i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Meslek
öğrenci
YKS eşit ağırlık öğrencisiyim. Yaz tatilinin başından beri her gün yarın başlarım yalanını söyleyerek bugüne kadar geldim ve Türkçe ile edebiyatta yaptığım az çalışma, sıfır matematik ile buradayım. Bazı sosyal hayatımdaki sorunları ve şimdi başlasam acaba yetiştirebilir miyim diye sormaktan her gün boşa gidiyor. Her gün yeni program hazırlamaya yelteniyorum, bir şeyleri değiştirmeyi düşünüyorum ama sonu aynı bitiyor. Yarın başlayacağım diye emin bir şekilde kendime söylerken bile içimde ya başlamazsam diye bir korku oluyor ve gerçekten başlamıyorum. Çok garip bir psikolojim var. Artık ertelemek istemiyorum ama biliyorum yine erteleyeceğim. Ne yapmalıyım?

YKS eşit ağırlık öğrencisiyim. Yaz tatilinin başından beri her gün yarın başlarım yalanını söyleyerek bugüne kadar geldim ve Türkçe ile edebiyatta yaptığım az çalışma, sıfır matematik ile buradayım. Bazı sosyal hayatımdaki sorunları ve şimdi başlasam acaba yetiştirebilir miyim diye sormaktan her gün boşa gidiyor. Her gün yeni program hazırlamaya yelteniyorum, bir şeyleri değiştirmeyi düşünüyorum ama sonu aynı bitiyor. Yarın başlayacağım diye emin bir şekilde kendime söylerken bile içimde ya başlamazsam diye bir korku oluyor ve gerçekten başlamıyorum. Çok garip bir psikolojim var. Artık ertelemek istemiyorum ama biliyorum yine erteleyeceğim. Ne yapmalıyım?

Konuları düzenle konu dağılımlarını belirle gün gün ayır sorularını çöz konuyu bitirdikden sonra konuyu anlamadan başka bir konuya geçme kendini rahat tut zamanı düzgün kullanırsan çok rahat yaparsın başlangıç kaynaklarını al 1 1.5 ay gibi sürede temel atabilirsin o şekilde devam edebilirsin denemeler çözmeyi ihmal etme.

Dostum sana sadece şunu diyeceğim. Başla. Eğer içinden biraz geliyorsa erteleme ve tam şuan başla. Daha 7-8 ay civarı var ve bende YKS öğrencisiyim başlayalı 1 hafta olmadı ona rağmen çalıştığım için her gün içim rahat bir şekilde uyuyorum. Haftalık olarak program planla kendine ve ona göre hareket et, kafana göre hareket etmek senin en büyük hatan olacaktır. Kısaca sadece başla.

Bende bir sayısal öğrencisi olarak tamamen aynısını yaşıyorum. Şu da bir gerçek çalışmadığım için aşırı mutsuzum etüte vesaire gitmiyorum ama hep yorgun hissediyorum akşam eve gelincede çalışasım gelmiyor.

Merhaba,
Bu karamsarlığa bir günde gelmedin, karamsarlığın da bir günde geçmesini beklemek doğru olmaz. Ufak ufak başlamak faydalı olabilir. Özellikle ilginin yüksek olduğu derslerle başlayabilirsin. Çalışma alışkanlığını kazanmak için keyifli şeylerle çalışmayı eşleştirmek gerekebilir. Örneğin kahveyi seviyorum. Ders çalışmadan önce bir kahve yaparım ki keyifli bir başlangıç olsun.

Bende bir sayısal öğrencisi olarak tamamen aynısını yaşıyorum. Şu da bir gerçek çalışmadığım için aşırı mutsuzum etüte vesaire gitmiyorum ama hep yorgun hissediyorum akşam eve gelincede çalışasım gelmiyor.
bende sayısalcıyım ayt matematik yapıp tytsi 0 olan biriyim

Ben TYT'ye 76 ile başladım başlangıç için çok iyi ama işte devamı gelmedi AYT de denemeye girmedim ondan dolayı bilmiyorum.

Hocam ben yazın yaptığım denemede 20 net yaptım. Ondan sonra da bir daha deneme yapmadım ama yapsamda 25-30'dan fazla çıkmaz. Sizin durumunuz iyi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı