Gereksiz yere verilen ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Aşağıdaki mesajımda emojiden önce nokta koymadığımdan ceza aldım. Bu kural sonradan mı geldi yoksa kasıtlı olarak mı aldım bu uyarıyı? Yıllardır emojiden önce nokta koymuyordum ve ceza da almıyordum bu sebepten dolayı. İşin ilginç yanı bu uyarıyı mesaj attığım tarihten 2 hafta sonra almam.

Ek olarak yine aynı konu üzerinden bir arkadaş da benim gibi emojiden önce nokta kullanmamış ve ona rağmen ne düzeltilmiş mesaj ne de uyarı almış.

Dediğim gibi kasıtlı gibi geldi bana bu uyarı. Bir açıklama yaparsanız iyi olur.

Merhaba,

Ben normal kullanıcıyken de, emoji sonrası noktalama işareti kullanılmadığında, mesajın sahibini raporluyordum. Kimsenin de, "Emoji kullanımından önce ya da sonra, noktalama işareti kullanmak gerekmez, ceza sebebi değil." dönüşü yaptığını hatırlamıyorum. Haliyle, sonrasında raporum doğrultusunda düzenleme uygulandı mı, uygulanmadı diye bakmadım. Hep uygulandığını düşünerek, raporlamalarımın haklı olduğunu ve kişinin cezasız kalmayacağını umdum. Gördüğüm her "emoji sonraı noktalama eksiğini" (ceza sebebi sandığım) düzelttim; ama ceza vererek, ama vermeyerek. Normalde küçük hatalar / unutkanlıklar için ceza vermiyorum, vermiyoruz. Sizin mesajınızda noktalama işaretleri üç yerde eksikti ve ben de bunun "Noktalama Eksiği" adı altında ceza sebebi olduğunu "bildiğim" (yanlış bildiğim) için uyarı vermek durumunda kaldım.

Uyarınız; ceza puanı dahil olmak üzere, profilinizden tamamen silindi. Bu durum tamamen benim hatam ve bilgi eksikliğimden kaynaklanıyor, üzgünüm. Doğru bildiğim yanlışlardan bir tanesiymiş.

Ek olarak yine aynı konu üzerinden bir arkadaş da benim gibi emojiden önce nokta kullanmamış ve ona rağmen ne düzeltilmiş mesaj ne de uyarı almış.
Genellikle cezalandırmaları; mesaj ve profil raporlamaları sonucunda, yaptığımız kontrolleri gerçekleştirdikten sonra veriyoruz. Yalnızca "Uygunsuz Üslup" nedeni gösterilerek yapılan raporlamalarda, konunun geneline bakıyor ve bir sonuca varıyoruz (birkaç ekstra rapor nedeninde de bakılabiliyor). (Örn: bu kişi neden uygunsuz üslupta mesaj yazdı, bunu kime ithafen yazdı ve kim tarafından, nasıl bir şey söylendi de böyle bir tepki vermek durumunda kaldı, iki tarafında mı ceza alması lazım, yoksa üslubu bozuk olan yalnızca bir kişi mi, vesaire)

Sizin durumunuz, konuya genel bir bakış / genel yüzeysel kontrol gerektirmiyordu. Bu nedenle yalnızca sizin gönderdiğiniz mesaja odaklanıldı.

Herhangi bir konu merak ettiğiniz başka şeyler varsa, ulaşabilirsiniz.

Buna benzer konu ya da tartışma bile olmuştu, "emojileri noktadan önce mi sonra mı kullanıyorsunuz?" gibisinden. İki türlü cevabın yanı sıra sadece emoji koyuyorum diyen de vardı ve ceza söz konusu olduğunu duymamıştım. Yine de garantiye almak için önce emoji sonra nokta kullanıyorum :D.

Zaten nokta yerine geçiyor. İsteyen koyar, isteyen koymaz. Fark etmiyor orası. Ceza absürt kaçıyor sadece. Ondan dolayı açtım bu konuyu aslında. Bir de moderatör arkadaşın öğrenmesi iyi oldu, olur böyle şeyler.

@nmd Böyle böyle öğrenirsiniz hocam, dert etmeyin. Moderatörlük döneminin başındaysanız özellikle :)

Kimsenin de, "Emoji kullanımından önce ya da sonra, noktalama işareti kullanmak gerekmez, ceza sebebi değil." dönüşü yaptığını hatırlamıyorum.

Bu konu 5 senedir belki 100 defa tartisildi ve konusuldu sevgili Moderatör :)
Cümle sonunda noktalama isareti yerine gülücük kullanilabilir. Dileyenler gülücük kullandiktan önce ya da sonra noktalama isaretini ekleyebilir.

Biri de benim üzerime darbeli matkap gibi calismis, 3 dakika 10 uyari. Bu moderatör arkadasi tebrik etmek isterim.

chrome_2020-03-02_21-50-49.png

Neyse olur böyle hatalar. Güzel günler dilerim.

Sevgiler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı