Getir yemek indirim saçmalığı

Öyleyse indirip yapılmış gibi göstermesinler insanları kandırmaya kimsenin hakkı yok

Ne alaka adamın yazdığı mesaj ile senin yazdığın mesaj?
Senin nasıl elektrik faturan doğal gaz faturan çok geliyorsa adamından çok geliyor fiyatlara yansıtıyor.
Mantıken 31 Aralık tarihinde 100 TL'ye sattığı bir ürünü, 1 Ocak'tan itibaren sadece elektriğe gelen zam %126 olup asgari ücrete %50 zam gelince ürünün fiyatı 150 TL çıkınca o ürünü sana 125 liraya indirip satıyorsa indirim oluyor.

Ne alaka adamın yazdığı mesaj ile senin yazdığın mesaj?
Senin nasıl elektrik faturan doğal gaz faturan çok geliyorsa adamından çok geliyor fiyatlara yansıtıyor.
Mantıken 31 Aralık tarihinde 100 TL'ye sattığı bir ürünü, 1 Ocak'tan itibaren sadece elektriğe gelen zam %126 olup asgari ücrete %50 zam gelince ürünün fiyatı 150 TL çıkınca o ürünü sana 125 liraya indirip satıyorsa indirim oluyor.
Aynı kafa devam dostum. 😳 Dürümü elektrik ile mi sarıyor ? Ayrıca herkes asgari ücret almıyor ki. Hala 2000 - 3000 liraya çalışan insanlar görüyom ben dükkanlarda. Sokakta 1 lira kazanmak için simit satan adam napacak ? Bunları düşünün biraz. Sanki her ay düzenli olarak 4250 lira bankamatiğe yatıyor gibi konuşuyorsunuz. Hala el altında 2000 liraya çalışan personel var bu ülkede. Biraz piyasaya çık gözlemle, oturduğun yerden ezbere yorum yapma.

Aynı kafa devam dostum. 😳 Dürümü elektrik ile mi sarıyor? Ayrıca herkes asgari ücret almıyor ki. Hala 2000 - 3000 liraya çalışan insanlar görüyorum ben dükkanlarda. Sokakta 1 lira kazanmak için simit satan adam napacak? Bunları düşünün biraz. Sanki her ay düzenli olarak 4250 lira bankamatiğe yatıyor gibi konuşuyorsunuz. Hala el altında 2000 liraya çalışan personel var bu ülkede. Biraz piyasaya çık gözlemle, oturduğun yerden ezbere yorum yapma.

10 yıllık esnafım isterseniz tartışalım bakalım kalem kalem artan giderleri?
Benim çevremde kimse 2000 3000 lira almıyor alan şikayet etsin. Sen ne iş yapıyorsun beni oturmak ile itham ediyorsun merak ettim?
Sana tek bir şey soracağım,. dürümü elektrik ile mi sarıyor demişsin ya geçen seneye göre bütün fiyatlar sabit olsun tavuğun fiyatı lavasın fiyatı maaşlarda aynı sadece benzin 7 liradan 14 liraya geldi nasıl zam yapmayacak hadi cevap ver? Bir şeye zam olması için illa o ürünün fiyatının yükselmesi gerekmiyor o ürün bir de başka birine ulaşma maliyeti var.

10 yıllık esnafım isterseniz tartışalım bakalım kalem kalem artan giderleri?
Benim çevremde kimse 2000 3000 lira almıyor alan şikayet etsin. Sen ne iş yapıyorsun beni oturmak ile itham ediyorsun merak ettim?
Sana tek bir şey soracağım,. dürümü elektrik ile mi sarıyor demişsin ya geçen seneye göre bütün fiyatlar sabit olsun tavuğun fiyatı lavasın fiyatı maaşlarda aynı sadece benzin 7 liradan 14 liraya geldi nasıl zam yapmayacak hadi cevap ver? Bir şeye zam olması için illa o ürünün fiyatının yükselmesi gerekmiyor o ürün bir de başka birine ulaşma maliyeti var.
Benzin 7 liradan 14 liraya çıktı demi ? Doğrudur. Arada kaç lira fark var ? 7 lira. O zaman esnaf da 7 lira zam yapacak. Öyle önceden 15 lira olan dürüme, 25 - 30 lira yazıp iki katı zam yapmak esnaflık olmuyor. Maliyet ne kadarsa sen de ona göre ayarlı zam yapacan. Fırsatı, krizi ganimet bilmicen. Biz de pazarda sebze satıyoruz, misal 2,5 liraya üreticiden aldığın muşmulayı 5 liraya satıyorduk, üretici toptan 3 - 3,5 lira yaptı biz de çok abartmadan 2 lira zam koyduk 7 liraya sattık. Eğer ben o muşmulayı fırsatı ganimet bilip 10 lira , 15 lira deseydim , ayarı kaçırsaydım , halka zulmetmiş olurdum, nefsimi şımartmış olurdum, gece gözüme uyku girmezdi vicdan azabından. Sizde iyi vicdan , yürek var rahat uyuyabiliyorsunuz. O muşmulayı ekip, biçen, yetiştiren adam da traktörüne benzin koyuyor. Ama yaptığı zam 1 lira. Bu konularda birazda vicdanla alakalı. Vicdanı olmayana, zalim olana ne desen boş. Ayrıca indirim var deyip, indirim yapmamak da ..... oluyor, şimdi terbiyem müsait değil, yazamıcam. Anlayan anladı. Delikanlı gibi dicekler fiyatlar bu indirim yok diye. Umarım vatandaşa yaşattıkları hayal kırıklığını ALLAH da onlara yaşatır kıyamet gününde, yüz üstü bırakır. Amin.

Benzin 7 liradan 14 liraya çıktı değil mi? Doğrudur. Arada kaç lira fark var? 7 lira. O zaman esnaf da 7 lira zam yapacak. Öyle önceden 15 lira olan dürüme, 25 - 30 lira yazıp iki katı zam yapmak esnaflık olmuyor. Maliyet ne kadarsa sen de ona göre ayarlı zam yapacaksın. Fırsatı, krizi ganimet bilmicen. Biz de pazarda sebze satıyoruz, misal 2,5 liraya üreticiden aldığın muşmulayı 5 liraya satıyorduk, üretici toptan 3 - 3,5 lira yaptı biz de çok abartmadan 2 lira zam koyduk 7 liraya sattık. Eğer ben o muşmulayı fırsatı ganimet bilip 10 lira, 15 lira deseydim, ayarı kaçırsaydım, halka zulmetmiş olurdum, nefsimi şımartmış olurdum, gece gözüme uyku girmezdi vicdan azabından. Sizde iyi vicdan, yürek var rahat uyuyabiliyorsunuz. O muşmulayı ekip, biçen, yetiştiren adam da traktörüne benzin koyuyor. Ama yaptığı zam 1 lira. Bu konularda biraz da vicdanla alakalı. Vicdanı olmayana, zalim olana ne desen boş. Ayrıca indirim var deyip, indirim yapmamak da... Oluyor, şimdi terbiyem müsait değil, yazamayacağım. Anlayan anladı. Delikanlı gibi diyecekler fiyatlar bu indirim yok diye. Umarım vatandaşa yaşattıkları hayal kırıklığını Allah da onlara yaşatır kıyamet gününde, yüz üstü bırakır. Amin.

Vicdan falan saçma sapan şeylere girmişsin o konulara hiç girmiyorum benim vicdanımın nasıl olduğu sizi hiç alakadar etmez sorgulamakta size düşmez.
Diğer duruma gelirsek e demek ki her şeye zam geldiğine göre fiyatlarda artıyor sanki sadece benzine zam geldi. Bu kadar Allah diyeceğinize enflasyona sebep olanları Allah'a havale edin belki bir faydası olur o zaman enflasyon olmazsa fiyatlar sabit kalır merak etmeyin hem böyle dertlerde olmaz.

Benzin 7 liradan 14 liraya çıktı değil mi? Doğrudur. Arada kaç lira fark var? 7 lira. O zaman esnaf da 7 lira zam yapacak. Öyle önceden 15 lira olan dürüme 25-30 lira yazıp iki katı zam yapmak esnaflık olmuyor. Maliyet ne kadarsa sen de ona göre ayarlı zam yapacaksın. Fırsatı, krizi ganimet bilmeyeceksin. Biz de pazarda sebze satıyoruz, misal 2,5 liraya üreticiden aldığın muşmulayı 5 liraya satıyorduk, üretici toptan 3 - 3,5 lira yaptı biz de çok abartmadan 2 lira zam koyduk 7 liraya sattık. Eğer ben o muşmulayı fırsatı ganimet bilip 10 lira, 15 lira deseydim; ayarı kaçırsaydım, halka zulmetmiş olurdum. Nefsimi şımartmış olurdum, gece gözüme uyku girmezdi vicdan azabından. Sizde iyi vicdan, yürek var rahat uyuyabiliyorsunuz. O muşmulayı ekip, biçen, yetiştiren adam da traktörüne benzin koyuyor. Ama yaptığı zam 1 lira. Bu konularda biraz da vicdanla alakalı. Vicdanı olmayana, zalim olana ne desen boş. Ayrıca indirim var deyip indirim yapmamak da ... oluyor, şimdi terbiyem müsait değil, yazamayacağım. Anlayan anladı. Delikanlı gibi diyecekler fiyatlar bu indirim yok diye. Umarım vatandaşa yaşattıkları hayal kırıklığını Allah da onlara yaşatır, kıyamet gününde yüz üstü bırakır. Amin.

Kızmışsınız bu doğal ama tek gelen zam benzin değil. Hamburger satan işletmeler, hamburgerleri kağıda koydukları için, kağıttaki müthiş zamlar sebebiyle daha da fazla zam yapmak zorunda kaldı mesela. Böyle bir işletmeniz oldu mu bilemiyorum ama yanlış düşünüyorsunuz. 2 ay önce 35-40 liraya gördüğünüz pizzayı aynı işletmeci 50 TL'ye koyuyorsa yine sevinin derim. Millet yarın faturaların ne olacağını bilmeden fiyat artışı yapmaya çalışıyor.

Bir çiftçi çocuğu olarak ekip biçen, o zaman ve emeği harcayan çiftiler 1 TL zamı başka çaresi olmayarak yapıyorlar. Elinde patlayacak malları mecburen 1 TL zamla satıyorlar. Lütfen başka açılardan bakın, emekçilere değil bizi bu hale düşürenlere kızın.

Kızmışsınız bu doğal ama tek gelen zam benzin değil. Hamburger satan işletmeler, hamburgerleri kağıda koydukları için, kağıttaki müthiş zamlar sebebiyle daha da fazla zam yapmak zorunda kaldı mesela. Böyle bir işletmeniz oldu mu bilemiyorum ama yanlış düşünüyorsunuz. 2 ay önce 35-40 liraya gördüğünüz pizzayı aynı işletmeci 50 TL'ye koyuyorsa yine sevinin derim. Millet yarın faturaların ne olacağını bilmeden fiyat artışı yapmaya çalışıyor.

Bir çiftçi çocuğu olarak ekip biçen, o zaman ve emeği harcayan çiftiler 1 TL zamı başka çaresi olmayarak yapıyorlar. Elinde patlayacak malları mecburen 1 TL zamla satıyorlar. Lütfen başka açılardan bakın, emekçilere değil bizi bu hale düşürenlere kızın.
Bizi bu hale düşürenlere zaten her gün beddua ediyoruz, umarım 2023'te defolup giderler ve bu damadını ekonomi bakanı, görümcesini maliye bakanı yapma olayları biter. İş ehline verilir umarım.
Fakat Türkler'in de en ufak bir ekonomik krizde hemen birbirini satması, sırtına hançer saplaması doğru değil. Çanakkale şehitlerinin, seyyid onbaşının kemikleri sızlıyordur şimdi. Adamlar hoşaf yemişler de zorluklar içinde buna rağmen kardeşlerini satmamışlar, onları zor durumda bırakmamışlar. Siz de biraz bunları örnek, ibret almanız lazım. Full benim nefsime, full benim nefsime diyerek Allah'a ve cennete ulaşamazsın. Haddinden fazla zam yaparak anca çirkin, kirli nefsini doyurursun, bu da Allah'ı cezbetmek için yetmez, hadi ordan der sana mahşerde. Benim rızam için naptın diye soracak. Ticaret ahlakı denen birşey var. İndirim var, indirim yağmuru koş koş koş yazıp, 2 katı fiyata kakalamak ticaret ahlakını bırak, adamlığa, mertliğe sığmaz. Nağmertlerin, çakalların davranışıdır bu. Zamlı fiyattan bile satıyorsan, indirim var diyip kelime oyunu yapmıyacaksın, biz bunu eleştiriyoruz. Zaten bugün de aradım getiryemek müşteri hizmetlerini saydım, sövdüm, haddini bildirdim hepsine. Böyle sahtekar esnaflarla iş yapmayın, sizi küçük düşürüyorlar dedim, kendilerine de gereken ikazı yaptım. Haksızlığa susan, tepki göstermeyen dilsiz şeytandır. Elinden geldiğinde bu tarz olaylara tepki göstercen, susmıcan.

İndirimli almanızı tavsiye ederim ben 4-5 aydır normal fiyatına almıyorum ki param var almaya fakat gereksiz pahalı 50tllik yemeği 20tlye alıyorum her gün(yemeksepetinden)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı