Benzin 7 liradan 14 liraya çıktı değil mi? Doğrudur. Arada kaç lira fark var? 7 lira. O zaman esnaf da 7 lira zam yapacak. Öyle önceden 15 lira olan dürüme, 25 - 30 lira yazıp iki katı zam yapmak esnaflık olmuyor. Maliyet ne kadarsa sen de ona göre ayarlı zam yapacaksın. Fırsatı, krizi ganimet bilmicen. Biz de pazarda sebze satıyoruz, misal 2,5 liraya üreticiden aldığın muşmulayı 5 liraya satıyorduk, üretici toptan 3 - 3,5 lira yaptı biz de çok abartmadan 2 lira zam koyduk 7 liraya sattık. Eğer ben o muşmulayı fırsatı ganimet bilip 10 lira, 15 lira deseydim, ayarı kaçırsaydım, halka zulmetmiş olurdum, nefsimi şımartmış olurdum, gece gözüme uyku girmezdi vicdan azabından. Sizde iyi vicdan, yürek var rahat uyuyabiliyorsunuz. O muşmulayı ekip, biçen, yetiştiren adam da traktörüne benzin koyuyor. Ama yaptığı zam 1 lira. Bu konularda biraz da vicdanla alakalı. Vicdanı olmayana, zalim olana ne desen boş. Ayrıca indirim var deyip, indirim yapmamak da... Oluyor, şimdi terbiyem müsait değil, yazamayacağım. Anlayan anladı. Delikanlı gibi diyecekler fiyatlar bu indirim yok diye. Umarım vatandaşa yaşattıkları hayal kırıklığını Allah da onlara yaşatır kıyamet gününde, yüz üstü bırakır. Amin.