Getir yemek indirim saçmalığı

Temsili görsel bu olsa gerek;
Screenshot_20220131-151817_getir.jpg

Dostum üretmekle ne alakası var? Afrika'da altın madeni çıkıyor, dünyada en değerli maden. Onlar bile fakir ve aç. Bence bu durum kapitalist, zalim sistemle alakalı.

Kapitalizmin, üretmenin bir ülke için ne anlama geldiğinin, altın madenleri olup da, petrol zengini yapısı olup da, neden fakir olduklarını, neden dünyada sadece belli başlı ülke isimlerinin olduğunu gerçek anlamda öğrenmen lazım. Anladığım kadarıyla birçok terim ve sistemden haberin yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Getir'in sürekli olan indirim kampanyası oldukça böyle fiyatlar görmeye devam edeceğiz. Kampanyalar kısmında sürekli 40 liraya 20 lira indirim var seçili restoranlarda. Girip bir bakıyorsun restorana, fiyatı normal olan bir şey bile yok. Adam dürüme 40 lira yazmış. İndirimle 20 liraya düşüyor, yersen.
Aynı restoran Yemeksepeti'nde aynı ürünü çok daha ucuzdan satıyor.

Eskisi gibi her dükkanda geçerli olabilecek indirimler tanımlaması lazım Getir'in. Dükkanlar bu saçma fiyatlandırmadan vazgeçmeli. Benim de aşırı canımı sıkıyor. Tamam ekonomimiz kötü ama dükkanlar bu sürekli indirim dalgasına güvenerek bilerek fiyatı 2 katı yazıyor. Tüketiciye fark eden hiçbir şey yok.

Zincirler yapmıyorlar o indirimi. Eskisi gibi indirim vermezlerler artık 2 siparişe 1 hediye veriyorlar zaten.

Abartmayın. 25 liraya 2 dürüm yiyorum. Çarşıda tek dürüme 22 lira istiyorlar.
Abarttığım bir şey yok. Benim yaşadığım yerde durum böyle. Getiryemek'i 2 yıldır falan kullanıyorum. Şuanki durumu çok kötü. İlk başta hem restoran fiyatları iyiydi hem de Getir'in kendi kampanyaları.

Asgari ücrete gelen %50 zam + elektriğe gelen %125 civarı zamdan sonra ne bekliyorsunuz ki? Firmalar giderleri kendi ceplerinden mi karşılayacak. Tabii ki tüketiciye yansıtacak.

İndirim diye göstermek için göstermelik uçuk bir fiyat koymak çok yaygın bir kandırma yöntemi, bu sadece Getir'e veya diğer sitelere özel bir şey değil, sokaktaki restoranlarda bile görmek mümkün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı