Ghost Spectre Güvenli Değil!

Selamlar, saygılar;
Bu aralar modlanmış Windows sürümü önerisi isteyenler çoğalmaya başladı. Sistem alınamıyor, fiyatlar uçtu. Yeni sistem almak yerine bulunduğu sistemin performansını arttırmaya çalışanlar var. Açıkçası ilk başta şunu söylemeliyim, hiç bir modlu Windows sürümü güvenilir değildir, kullanılmamalıdır. Az sonra GhostSpectre'nin ne kadar güvensiz olduğundan bahsedeceğim.

Bi tanıdığım arkadaş vardı ve GhostSpectre kuruyor, sıradan sadece internette video izleyen ve Hepsiburada'dan vs. alışveriş yapan birisi. Yani virüslü değişik sitelere giren birisi değil. Ghost Spectre kuruyor ve biraz kullandıktan sonra işte Google hesabının oturumunu vs. açıyor biraz YouTube'ye vs. bakıyor. Bi süre sonra hesabına başka birilerinin girmeye çalıştığını farkediyor ve çift faktörlü doğrulamayı etkinleştiriyor, kendisini garantiye alıyor. Bir zaman geçtikten sonra internetten alışveriş yapıyor ve kartının kendi kendi işlem yaptığını farkediyor. Sonra biraz anlattım ve sonunda vazgeçirebildim GhostSpectre'den. Kredi Kartı çalınınca noldu devamını bilmiyorum, konuşmadık. Şimdi sadete gelelim, gerçek konuşmak gerekirse zaten Windows başlı başına güvensiz telemetry olayı vs. olduğundan dolayı, bide modlayarak daha da güvensiz hale getiriyorsunuz, yapmayın!

Onun yerine açık kaynaklı ve güvenilir bir işletim sistemi olan GNU/Linux'u deneyin. GNU/Linux gelişiyor, özellikle oyun konusunda. Hani diyordunuz ya (bazı kişiler) yok Linux çöp, yok hiç bir oyunu desteklemiyor falan, onlar geride kaldı. Ben Linux'u 2007 toplama bir sistemle daha kullandım ve ikinci bilgisayar olarak da kullanmaktayım hala. ETS 2 oynadım, Assetto Corsa oynadım, oynadım da oynadım kısacası. Hiç bir performans kaybı yaşamadım aksine performans artışı yaşadım. Eski sistemim var ne kurayım? Kur Linux'u olsun bitsin. Ayrıca yeni kullanıcıya önerdiğim bazı Linux dağıtımları var.

Yeni kullanıcıya yönelik bazı Linux dağıtımları:
gibi gibi...

Dediğim gibi eski bilgisayarınız varsa yolunuz göründü, Linux. Üstelik Linux'ta günlük programlar (web tarayıcısı, office programları, pdf okuyucusu, müzik çaları, mağazası vs.) hazır geliyor. Yani sizin sonradan yüklemenize gerek kalmıyor. Oyun konusuna gelirsek Linux oyun konusunda gelişiyor, gerek Proton olsun gerek Wine olsun. https://www.protondb.com/ adlı site ile de oyununuzun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenmek isterseniz bu siteden bakabilirsiniz. Dediğim gibi Linux oyunculuğu gelişmekte Anti-Cheat vs. olsun Linux'a geliyor. Şuna da değineyim Linux'ta bir programa ihtiyacınız var ve Linux'a desteği yok. İlk önce özgür yazılım alternetiflerini araştırın, yani aslında Linux'un felsefesi bu; özgür yazılım. He işinizi görmedi o zaman WineHQ adlı programla .exe uzantılı dosyaları kullanabilirsiniz. Umarım Linux'a olan ön yargılarınızı kırmışımdır. Şunu da belirteyim bunu 13 yaşında birisi olarak yazıyorum. Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın, sağlıcakla kalın.
 
2 sene boyunca kullandım Ghost Spectre'ı ve yaklaşık 4-5 ay önce yeni işlemci ve anakart aldıktan sonra kullanmayı bıraktım. Her türlü alışverişimi yaptım Ghost Spectre'da anakartımı ve işlemcimi de Ghost Spectre kullanıyor iken oradan sipariş vermiştim hiçbir problem yaşamadım. Arkadaşınızın Ghost Spectre'ın resmi YouTube kanalından indirmiş olduğundan emin misiniz? Arkadaşlarım hala kullanmaya devam ediyorlar Ghost Spectre'ı hiçbir problemleri yok yaşamış olduğu. Bence Ghost Spectre'ı ülkemizde fazla kötülüyorsunuz.

Linux reklamı gibi olmuş.

Evet, katılıyorum.
 
Aynen öyle. Ayrıca Linux kullanmak bir marifet gibi gösterilmesinden bıktım.
Son zamanlarda gördüğüm en iyi mesaj. ISO dosyası bedava herkes kurabilir bunun bir marifet olarak gösterilmesinden bıktım.
1657219441030.png
 
Uzun bir süre Ghost Spectre Windows 11 ve 10 kullandım. Amazondan, Hepsiburadadan ve Trendyoldan alışveriş yaptım. Hatta internet bankacılığına bile giriş yaptım. Ne kartta bir işlem ne de Google Hesabıma giriş yapmaya çalışan oldu. Tabi bana denk gelmemiş olabilir diyemiyorum herkes neredeyse kullanmış sorun oluşmamış. Adamın kanalından indirmediysen, başka bir siteden indirdiysen zaten normal böyle olması. Ayrıca linuxta wine gibi toollar tam performans çalışmıyor. Bir çok kişi kullanamıyor hatta kuramıyor bile. Mesela yeni çıkan oyunlar ilk optimizasyonu Windows'a yapıyor. Hatta bazı üreticiler linux için driver bile yapmıyor. Yapsa bile ya sürümü eski yada uyumsuz.
 

Geri
Yukarı