GIBIRNet Lag sorunu nasıl çözülür?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hat değerleriniz gayet güzele benziyor. Rahatça 82k hızlara çıkabilirsiniz gibi duruyor. Bu durumda servis sağlayıcınızı değiştirmekten başka çareniz yok. Demek ki bölgenizde çok iyi sayılmaz. Netspeed, Millenicom, Türknet, Comnet vb. firmaları deneyebilirsiniz.

Hat değerlerinizde bir sorun yok. Modeminizi en az 2-3 saat açık bırakıp aynı kısımlardan tekrar fotoğraf gönderebilir misiniz?

Hattınızda CRC hataları var mı ona bakmak istiyorum. Buna da ancak modemi 2-3 saat açık bıraktıktan sonra bakabiliriz.

Şu anda durum bu şekilde. Modem yaklaşık 11 saattir falan açık ama arayüz üzerinden interneti yaklaşık 15 dakika önce falan etkinleştirdim. Eğer internet kullanılabilir haldeyken 2-3 saat diyorsanız tekrardan atabilirim.

1719781057899.png

1719781113046.png

1719781131334.png

1719781145014.png

1719781158803.png

Şu anda durum bu şekilde. Modem yaklaşık 11 saattir falan açık ama arayüz üzerinden interneti yaklaşık 15 dakika önce falan etkinleştirdim. Eğer internet kullanılabilir haldeyken 2-3 saat diyorsanız tekrardan atabilirim.

Eki Görüntüle 2237902

Eki Görüntüle 2237903

Eki Görüntüle 2237904

Eki Görüntüle 2237905

Eki Görüntüle 2237907
Hattınızda bir sorun yoktur.
Tek sorun 2. Fotoğrafta verilen download/upload hızları. Gıbırnet tarafından yanlış hız tanımlanmış gibi görünüyor. 75 Mbps'lik paket satın almış olmanıza rağmen 50 Mbps'lik aktifleştirmişler.

Hattınızın değerleri çok iyi bir durumda. Ping sorunu için mecbur başka iss'sına geçmeniz gerekecek. Altyapınız hangi firmaya aitse en iyi pingi o firmadan alırsınız.
Kendi tecrübem şöyle olmuştu Türknet TT'un altyapısını kullanmasına rağmen Türknette TT'a göre 10-15 ms daha yüksek pingler görüyordüm.

Zyxel VMG1312-T20B
Modeminizden dolayı da ping sorunu yaşayabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz modem sıradan bir normal modem, hız sınırlayıcı, güç kontrolü, internet bant genişliği kontrolü, crc hatalarını azaltmak için ayarlamalar vs. bu ve bir çok normal modemde yapılamaz.

Kötü hat kalitesi, internet hızının sürekli yükselip düşmesini tolere eden Asus modemleri bu konuda en iyisi.
Oturduğum binada iç tesisat o kadar kötü ki asansör çalıştığı zaman normal modemde internet 1-2 dk'lığına kesilir, ping yükselir, hız 5-10 Mbps'lerde sabitlenir ve düzelmesi için modemi kapatıp açmak gerekir, ancak Asus modemi sayesinde artık bunların hiç birisini yaşamıyorum. En kötü hat kalitesine bile sahip olsanız SNR margin, Line attenuation ve crc hatalarını kontrol altına alıyor.
AX5400 Dual Band WiFi 6 xDSL Modem Router
AC750 Çift-Bant ADSL/VDSL Wi-Fi Modem Router
AC3100 Çift-Bant ADSL/VDSL Gigabit Kablosuz Modem Router

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı