Gibson Les Paul ve Fender Arasındaki farklar?

Bu girdinizden yeni başlayacağınızı tahmin ediyorum. Bu gitara yakışan ekipmanlar profesyonel ekipmanlardır, gitar da çok profesyonel bir gitar zaten. Başlangıç için bu kadar yüksekten girmek yerine daha düşük seviyeye yönelmelisiniz.
Kendi kendime şey diyordum bir kere alacağım nasıl olsa ölene kadar idare ederim diyordum.

Çok titiz kullanırım, bakımlarını sürekli yaptırırım diyorsanız mantıklı fakat ben 10 senedir gitar çalmama rağmen hala o titizliği elde edemedim...
Gitarı belirlediğinize göre amfi olarak da Marshall öneririm size. Tam model vermeyeceğim, kaç Watt'lık size yeterli olacak onu bilmiyorum çünkü. Bunun yanında mutlaka Distortion pedalı almanızı öneriyorum.

Gitarın tellerini değiştirmeden kast ediyorsanız yaparım gerekli tüm temizliğini özenerek yaparım yani. Marshall almak isterim zaten genelde marshall markasını görüyorum kalite olduğu oradan belli :) Watt olayına gelince amfide watt çıkacağı sesin güzelliği ve yüksekliği ile ilgili değil mi ?

Tel değişimi, klavye temizliği, sap ayarı, köprü ayarı... Evet watt olayı sesin maksimum gücünü belli ediyor fakat çok düşük wattlı amfileri bir kere alayım tam olsun mantığı ile kullanamazsınız. Düşük Watt'lı amfilerde çok fazla ton ayarı bulunmaz.

Tel değişimi, klavye temizliği, sap ayarı, köprü ayarı... Evet watt olayı sesin maksimum gücünü belli ediyor fakat çok düşük wattlı amfileri bir kere alayım tam olsun mantığı ile kullanamazsınız. Düşük Watt'lı amfilerde çok fazla ton ayarı bulunmaz.
gibson les paul için ne kadarlık amfi lazım ?

Klavye farkı var, sap profilleri farklı. Köprüleri farklı, genelde manyetik türü ve pozisyonları da farklı. Klavye, gövde ve sap ağaçları farklı.

Fenderlerde çeşitli manyetik dizilimi bulmam mümkün, h-s-s, h-s-h, s-s-s gibi...
Köprüsü genelde vintage tremolo olur. Ton karakteristiği genelde parlaktır. Sap profili öyle inanılmaz hızlı solo atmak için uygun olmayabilir. Temiz tonlar için idealdir.

Les Paul ise daha ağır bir abi. Manyetik dizilimi h-h'dir, köprü sabittir. Ton yelpazesi çok geniştir, humbucker kullandığı için dip gürültüsü azdır ve distorsiyonu kökleyebilirsin. Ama manyetiğinin çıkış gücü iyi olmalı, çünkü çok fazla les paul var, bazıları gitmez metale.
Blues da çalarsın, jazz da.

Ama unutma düzgün bir amfi yoksa hiçbirinden iyi performans alamazsın.
Amfi olarak Blackstar HT-5 veya HT-20 iş görür.

(h:humbucker manyetik)
(s:single manyetik)

Klavye farkı var, sap profilleri farklı. Köprüleri farklı, genelde manyetik türü ve pozisyonları da farklı. Klavye, gövde ve sap ağaçları farklı.

Fenderlerde çeşitli manyetik dizilimi bulmam mümkün, h-s-s, h-s-h, s-s-s gibi...
Köprüsü genelde vintage tremolo olur. Ton karakteristiği genelde parlaktır. Sap profili öyle inanılmaz hızlı solo atmak için uygun olmayabilir. Temiz tonlar için idealdir.

Les Paul ise daha ağır bir abi. Manyetik dizilimi h-h'dir, köprü sabittir. Ton yelpazesi çok geniştir, humbucker kullandığı için dip gürültüsü azdır ve distorsiyonu kökleyebilirsin. Ama manyetiğinin çıkış gücü iyi olmalı, çünkü çok fazla les paul var, bazıları gitmez metale.
Blues da çalarsın, jazz da.

Ama unutma düzgün bir amfi yoksa hiçbirinden iyi performans alamazsın.
Amfi olarak Blackstar HT-5 veya HT-20 iş görür.

(h:humbucker manyetik)
(s:single manyetik)
Les paul ile rock türünü çalmak istiyorum, solo atmak rahat olur mu yani ?

Not:Amfi için max 500 tl bütçe ayırabilirim.

Fender Stratocaster Deluxe alırsın pişman olmassın istediğini çalabilirsin yalnız 2004-2010 arası olan modellerini düşün, prosesör ile hemen hemen bütün tarzlarda çalabilirsin blues,jazz,metal... ayrıca @demigod da dediği gibi iyi amfi olması şart lambalı bir amfi düşün derim tabi bütçede baya geniş olması lazım. :)

Vay be 2015'te insanlar Gibson les paul alıp öyle bir gitar için amfiye sadece 500 TL bütçe ayırabiliyorlarmış ne hale gelmişiz şimdi değil Gibson les paul en dandik gitarı bile zor alıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı