Gigabyte 1660S 8 GB RAM yetersiz mi kalır?

NMN

Hectopat
Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Dostlarım merhabalar, sorum su 1660S ekran kartı aldım fakat daha önce RX 570 kullanıyordum cok bir farkı yok gibi geldi keza CS:GO'da FPS oranım yarıya dustu neden böyle oluyor sizce diger oyunlarda da aynı sekılde sorunum devam ediyor.
Sebebi hakkında fikri olan var mı?

R5 1600X
8 GB RAM
600 Watt PSU

Hocam Ryzen işlemcilerde yüksek MHZ RAM ve çift kanal RAM'ler sistemin genel performansına olumlu etkide bulunur. Şahsi tecrübe olarak 1x8 GB 3000MHZ RAM kullanırken oyunlarda droplar yaşıyordum 2x8 yaptım sorunum çözüldü. CS GO işlemciye abanan bir oyun olduğu için 2x8 şekilde çift kanal RAM yapmanız olumlu sonuçları size gösterir kanaatindeyim.

Alakası var mı bilmiyorum ama eski 570 sürücülerini silip DDU denen programla sonra 1660 sürücülerini yükledin mi?
temiz bir formatla devam ettim hocam. hersey guncel
Hocam niye değiştirdiniz ki kartı?
RAM'i tek kanal mı kullanıyorsunuz? Öyleyse aynısından bir tane daha alıp performansta çok yüksek bir artış sağlayabilirsiniz.
indirimde denk geldi bende alayım dedim eski kartıda satmış bulundum pişman oldum acıkcası gddr6 bu kart farkı ne bilmiyorum.
Ara ara droplarda yaşıyorum
RAM alsam problem cözülür mü?
Yorumlara dayanarak almıştım bu kartına ama icime sinmedi acıkcası
Hocam Ryzen işlemcilerde yüksek MHZ RAM ve çift kanal RAM'ler sistemin genel performansına olumlu etkide bulunur. Şahsi tecrübe olarak 1x8 GB 3000MHZ RAM kullanırken oyunlarda droplar yaşıyordum 2x8 yaptım sorunum çözüldü. CS GO işlemciye abanan bir oyun olduğu için 2x8 şekilde çift kanal RAM yapmanız olumlu sonuçları size gösterir kanaatindeyim.
işlemcim nasıl sizce yeterli bir işlemci mi

İndirimde denk geldi, ben de alayım dedim. Eski kartı da satmış bulundum. Pişman oldum açıkçası. GDDR6 bu kart. Farkı ne bilmiyorum.
Hocam diğer hangi oyunlarda da böyle FPS düşüşü var?
Muhtemelen CS:GO'da ekran kartı kullanımı düşük diye FPS değerleri de düşük geliyordur. Öncelikle RAM'i çift kanal yapmaya çalışın. Aynı model kodu olmasına dikkat edin ki uyumlu olma şansı daha da yüksek olsun. CS:GO hem işlemci odaklı olduğundan çift kanal RAM, FPS artışı sağlayacaktır.
İşlemcim nasıl? Sizce yeterli bir işlemci mi?
Gayet yeterli, o konuda sıkıntı yok.

temiz bir formatla devam ettim hocam. hersey guncel

indirimde denk geldi bende alayım dedim eski kartıda satmış bulundum pişman oldum acıkcası gddr6 bu kart farkı ne bilmiyorum.
Ara ara droplarda yaşıyorum
RAM alsam problem cözülür mü?
Yorumlara dayanarak almıştım bu kartına ama icime sinmedi acıkcası

işlemcim nasıl sizce yeterli bir işlemci mi
İşlemciniz ekran kartınız için yeterli. Ancak dediğimiz gibi RAMleri çift kanal yapmanız gerekli ve Biostan XMP ayarını açmanız gerekli ki Ryzen işlemcilerdeki performans artışını göresiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı