Gigabyte 4060 Windforce OC alınır mı?

Arkadaşlar yazın bir sistem toplayacağım, daha doğrusu hazır sistem alacağım. Ekran kartı olarak da Gigabyte tercih etmek istiyorum çünkü fiyatı uygun bir video izledim, sıralama yaptı ve Gigabyte 4060 Windforce en düşük listedeydi. Oradan biraz aklıma takıldı bir sorunu vs. var mı veya herhangi bir sorunu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. ASUS almayı daha çok istiyorum fakat fiyatı aşırı pahalı. Mağazaya gidip fiyatına bakmadım ama internetten baktığım kadarıyla 19, hatta 20 bin gibi bir şey.

7600 XT ile çok da aynı değil aralarında 10 ile 20 arasında fark oluyor genellikle sırf DLSS 4 teknolojisi için almam, zaten Apex Legends gibi bir oyunu 4K Max ayarlarda zar zor açıyor arkadada Google bile açılmıyor.

Salladığım bir şey değil. Test verileri paylaştım sana 10-20 FPS fark oynamıyor. İstersen 50 tane farklı test atalım sonuç değişmeyecek. 1 FPS fark var. 4K Max ayarlarda açmak ne alaka? İkisi de 1080p kartı. Açmak ile oynamak arasında fark var.

Desktop Screenshot 2025.03.10 - 18.27.04.71.png

Desktop Screenshot 2025.03.10 - 19.34.55.02.png

%3 kas gücü farkı var. Yani 1-3 arası FPS farkı demek. Teknoloji, Ray Tracing ve güç tüketimi farkını tekrar yazmayacağım.

Son düzenleme:
Salladığım bir şey değil. Test verileri paylaştım sana 10-20 FPS fark oynamıyor. İstersen 50 tane farklı test atalım sonuç değişmeyecek. 1 FPS fark var. 4K Max ayarlarda açmak ne alaka? İkisi de 1080p kartı. Açmak ile oynamak arasında fark var.

Eki Görüntüle 2442680

Eki Görüntüle 2442691

%3 kas gücü farkı var. Yani 1-3 arası FPS farkı demek. Teknoloji, Ray Tracing ve güç tüketimi farkını tekrar yazmayacağım.

Doğru RT'yi unuttum bir de ben çoğunlukla oynanılan oyunlardaki farkları dedim CP2077, RDR 2 vb. o örneği vermemin sebebi VRAM'ın az olması dediğin gibi RT performansı kat kat daha iyi ama biraz daha ileride artık VRAM yetmemeye başlar şahsen

Doğru RT'yi unuttum bir de ben çoğunlukla oynanılan oyunlardaki farkları dedim CP2077, RDR 2 vb. o örneği vermemin sebebi VRAM'ın az olması dediğin gibi RT performansı kat kat daha iyi ama biraz daha ileride artık VRAM yetmemeye başlar şahsen.

1440p de 12 oyun ortalamasında kafa kafaya performans vermişler. 1 FPS çok önemsiz bir şey.
B580 testinden aldım hatta verileri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4060'ın 7600XT'den iyi çünkü bir ton sebep var.
1- Ray Tracing performansı. Yeni nesil oyunlar AC shadows ve ındıana jones gibi RT zorunlu geliyor.
2- DLSS 4 desteği. 7600XT FSR 3.1 ile sınırlı olduğu için görüntü kalitesini berbat yapıyor. 1 FPS için kimse FSR kullanmak istemez.
3- 4060'ın güç tüketimi çok daha düşük. 115W vs 192W arada çok fazla fark var. Sadece 1 FPS için 78W daha fazla güç tüketen bir kart alınmaz.
4-NVIDIA'nın sürücüleri daha stabil.
5-NVIDIA ekran kartlarına çok daha uzun süre destek veriyor. AMD RX500 serisinden desteği kesmesine rağmen NVIDIA GTX serisine desteğini kesmedi.
6- ikinci el piyasası NVIDIA kartların daha iyi.
7- yeni nesil oyunlar NVIDIA kartlarda daha optimize çalışıyor. NVIDIA sürekli destek getiriyor.
8-oyunların çoğu DLSS 4 desteklerken çoğu oyun FSR 3.1 bile desteklemiyor.
9- NVIDIA tarafında DLAA teknolojisi var. Kenar yumuşatmayı düzeltiyor. AMD tarafında muadili yok.
10- DLDSR teknolojisi var NVIDIA da. AMD tarafında VSR olsa da berbat çalışıyor.
11- NVIDIA'nın Frame Gen teknolojisi çok daha iyi çalışıyor.

Daha böyle çok sebep yazılır da demek istediğim anlaşılmıştır umarım. Sırf 1-2 FPS fazla veriyor ve ekstra VRAM'i var diye alınmaz. VRAM mevzusunu kıyaslamak için testleri 1080p değil 1440p aldım ona rağmen 7600XT ile aynı performansı vermiş. Ki bu kartların ikisi de 1080p kartı. 7600XT ile 2K veya 4K kullanacağım diyen yoktur herhalde.

1440p de 12 oyun ortalamasında kafa kafaya performans vermişler. 1 FPS çok önemsiz bir şey.
B580 testinden aldım hatta verileri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4060'ın 7600XT'den iyi çünkü bir ton sebep var.
1- Ray Tracing performansı. Yeni nesil oyunlar AC shadows ve ındıana jones gibi RT zorunlu geliyor.
2- DLSS 4 desteği. 7600XT FSR 3.1 ile sınırlı olduğu için görüntü kalitesini berbat yapıyor. 1 FPS için kimse FSR kullanmak istemez.
3- 4060'ın güç tüketimi çok daha düşük. 115W vs 192W arada çok fazla fark var. Sadece 1 FPS için 78W daha fazla güç tüketen bir kart alınmaz.
4-NVIDIA'nın sürücüleri daha stabil.
5-NVIDIA ekran kartlarına çok daha uzun süre destek veriyor. AMD RX500 serisinden desteği kesmesine rağmen NVIDIA GTX serisine desteğini kesmedi.
6- ikinci el piyasası NVIDIA kartların daha iyi.
7- yeni nesil oyunlar NVIDIA kartlarda daha optimize çalışıyor. NVIDIA sürekli destek getiriyor.
8-oyunların çoğu DLSS 4 desteklerken çoğu oyun FSR 3.1 bile desteklemiyor.
9- NVIDIA tarafında DLAA teknolojisi var. Kenar yumuşatmayı düzeltiyor. AMD tarafında muadili yok.
10- DLDSR teknolojisi var NVIDIA da. AMD tarafında VSR olsa da berbat çalışıyor.
11- NVIDIA'nın Frame Gen teknolojisi çok daha iyi çalışıyor.

Daha böyle çok sebep yazılır da demek istediğim anlaşılmıştır umarım. Sırf 1-2 FPS fazla veriyor ve ekstra VRAM'i var diye alınmaz. VRAM mevzusunu kıyaslamak için testleri 1080p değil 1440p aldım ona rağmen 7600XT ile aynı performansı vermiş. Ki bu kartların ikisi de 1080p kartı. 7600XT ile 2K veya 4K kullanacağım diyen yoktur herhalde.

kankam 2k 4k kartı değilse neden 2k da test ediliyor sıkıntı orda 1080p de daha fazla fark var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı