Gigabyte 970A-DS3 Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu

Naykimayki

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhabalar;

Anakart modeli Gigabyte 970a-ds3 ve işletim sistemi Windows 8.1 64 bit...

Benim sorunum bilgisayarımda özelliklerden baktığımda kullanılabilir RAM miktarının 4GB gözükmesi. Bir tane 2GB bir tane 4GB aynı marka RAMçift kanal olarak bağlı. Önceden böyle bir sorun yoktu. RAM arızasıd a yok Speccy'den baktığımda 6 GB olarak gözüküyor RAM'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam hocam fakat önceki zamanlarda kullanabiliyordum düzgün şekilde.Son zamanlarda fark ettim bende mesela slotların yerini değiştirdiğimde 1,2,3,4 diye sıralı diyelim 1. slotta 4gb olan 3. slotta 2gb olan takılı olduğunda 4gb kullanılabilir diyor 1. slota 2gb olanı takıp 3. slotada 4gb taktığımda tam tersi 2gb kullanılabilir diyor.

Uyumsuz olduğundan sistem 2 GB belleği kullanmıyordur. RAM'lerin Kit olması her zaman daha uyumlu çalışmasını sağlar.

Aynı marka olması bir anlam ifade etmez. Aynı frekans, aynı CL değeri hatta aynı koda sahip olmalı. Yani Kit.
Hocam birde RAM bilgilerini paylaşmak istedim.

Dosya Ekleri

• ddd.JPG
    ddd.JPG
    84,9 KB · Görüntüleme: 289
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı