Gigabyte 970A-DS3P Oyun ve Yazılım/Çizim Bilgisayarı

Overclock yapmak sizin bütçenizi aşar dostum. Bir kere bu gösterdiğiniz işlemci overclock işlemine uygun değil. Bana söylediğiniz anakart eski nesil. Yani 'K' ibareli işlemcileri alıcaksınız, Z97 gibi bir anakart almanız gerekmekte. Sıcaklıkları düşürmek için iyi bir işlemci soğutucusu lazım. Overclock yapmam der iseniz, yeni önerilerde bulunacağım. :)

Overclock yapmak sizin bütçenizi aşar dostum. Bir kere bu gösterdiğiniz işlemci overclock işlemine uygun değil. Bana söylediğiniz anakart eski nesil. Yani 'K' ibareli işlemcileri alıcaksınız, Z97 gibi bir anakart almanız gerekmekte. Sıcaklıkları düşürmek için iyi bir işlemci soğutucusu lazım. Overclock yapmam der iseniz, yeni önerilerde bulunacağım. :)

Şu an işlemci ve anakart olarak 1200TL ye çıkmayı düşünüyorum hocam. OC sadece zevk amaçlı düşünüyordum beni aşarsa hiç bulaşmayayım.
Intel Core i5 4590 için en uygun anakart tavsiyeniz nedir peki.

O zaman işlemci ve anakart fiyatları eğer dolar önümüzdeki günlerde düşmezse şu şekilde olacak.

Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar = 656 TL
MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 3200Mhz(O.C) HDMI&DVI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar = 391 TL

Toplam = 1047 TL yapıyor. Bu da bana belki bunların yanına bu ay ram almak için bütçe de bırakabilir.

Peki hocam sizi çok bunaltmıyorsam. Bu sistem benim ne kadar başımı ağrıtmaz diyebiliriz?

Bu forumun genel amacı zaten insanlara birbirlerine yardım etmeleri ve bilenlerin sorunlarını çözmeleri. Ben bunalsaydım zaten inanın buraya cevap yazmazdım, yarıda keserdim. İyi bir ekran kartı ile 4-5 sene çalışır diye düşünüyorum. Şuan ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz?

Çok teşekkür ederim hocam =)

Sapphire HD7950 düşünüyorum hocam aslında daha önce kullanıp bazı kötü durumlar yüzünden kaybettiğim bir ekran kartı performansını seviyordum sizinde mümkünse daha güzel performanslı fiyatı da daha uygun bir ekran kartı tavsiyeniz varsa onuda düşünebilirim.

Çok mükemmel bir ekran kartı aslında fakat 709 TL fiyatı beni biraz zora sokar sanırsam. Daha Power Supply - Kasa ve Ram ekleyeceğim bu 1047TL ye 2000'i geçecek fiyat =/

H81M-Plus yerine yakın fiyatlarda 4 ram slotlu bir anakart baksak nasıl olur hocam? Çünkü ram olayına takık bir insanım da =)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı