Gigabyte AB350 Gaming 3 (F9D) BIOS güncelleme sonrası CPU LED hatası

maviyolcu09

Kilopat
Daha fazla  
Gigabyte AB350 Gaming 3
Ryzen 5 1500x
HyperX 2666 MHz DDR 4
Nvidia GTX 1060

F7 olan bios versiyonunu F9D'ye güncelledim. Ilk güncellemede PC açıldı ama BIOS versiyonunu kontrol ettiğimde hala F7 gözüküyordu. Bunun üzerine bir kez daha güncelledim ama bu sefer ne yaptıysam boot edemedim. Ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor ve anakartın sola alt kısmında bulunan hata ledlerinden CPU LED sürekli yanıyor.

BIOS pilini çıkarıp CMOS CLR Yaptım defalarca işe yaramadı. RAM bellekleri tek modül olarak her bir slota tekrar tekrar denedim yine olmadı.

Her iki BIOS'u mu brick ettim anlamadım. Çünkü yanılmıyorsam ilk update girişiminden sonra sistem yedek BIOS'tan açıldı, sonraki update ise yedek üzerine mi yazıldı diye varsayımlar üretiyorum ama pek de emin değilim. Ayrıca anakartın işlemci ile ilgili bir hata vermesine de anlam veremedim.

Bulunduğum yerde farklı bir işlemci deneme imkanım da yok. Yada farklı RAM bellekler. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemlerde sorun var. Öncelikle indirdiğiniz dosya doğru olsa da indirirken bir sorun olmuş olabilir ve dosya zarar görmüş olabilir. Bunun neticesinde bu tarz bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Ardından yapmış olduğunuz işlemler ise çözüme yönelik değildir. Bu tarz sorunlarda bios pilinin yanında bulunan iki kısa pin vardır. Sisteminizin tüm parçalarını anakart üzerinden sökünüz, sadece güç verip çalıştırabileceğiniz parçalar takılı kalsın. Daha sonra o kısa pinleri birbirine değdirip güç verin sisteme ve yaklaşık 6 saniye kadar bu şekilde tutun. Bu işlem bios yazılımını en sağlıklı şekilde sıfırlama yöntemidir. Bu işlemden sonra ancak kuracağınız bios işlemi sağlıklı olacaktır. Ama derseniz ki ben bunu yapamam diye servis ile iletişime geçin, aynı gün içerisinde yaklaşık 20 dakikada sorunu düzeltip veriyorlar. Bunun için sıra beklemez, para ödemez, garantiyi etkileyen bir durumla da karşılaşmazsınız. İyi forumlar.

Hocam işlemlerde sorun var. Öncelikle indirdiğiniz dosya doğru olsa da indirirken bir sorun olmuş olabilir ve dosya zarar görmüş olabilir. Bunun neticesinde bu tarz bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Ardından yapmış olduğunuz işlemler ise çözüme yönelik değildir. Bu tarz sorunlarda bios pilinin yanında bulunan iki kısa pin vardır. Sisteminizin tüm parçalarını anakart üzerinden sökünüz, sadece güç verip çalıştırabileceğiniz parçalar takılı kalsın. Daha sonra o kısa pinleri birbirine değdirip güç verin sisteme ve yaklaşık 6 saniye kadar bu şekilde tutun. Bu işlem bios yazılımını en sağlıklı şekilde sıfırlama yöntemidir. Bu işlemden sonra ancak kuracağınız bios işlemi sağlıklı olacaktır. Ama derseniz ki ben bunu yapamam diye servis ile iletişime geçin, aynı gün içerisinde yaklaşık 20 dakikada sorunu düzeltip veriyorlar. Bunun için sıra beklemez, para ödemez, garantiyi etkileyen bir durumla da karşılaşmazsınız. İyi forumlar.
Hayırlı akşamlar hocam. Forumdan cevap alamayınca biraz araştırma yaptım. Benzer sorunu yaşayan birçok kullanıcının olduğunu gördüm. Özellikle iki defa üst üste BIOS update denemesinden sonra sistemi bir türlü açamamışlar. Dediğiniz gibi dosya inerken bir hata olmuş olabilir ama birçok kez aynı işlemi yapıp hata almadığım için ikinci kez update işlemi yaparken bunu pek düşünmedim. Ayrıca yine dediğiniz gibi anakartın üzerindeki tüm donanımları çıkarıp sadece işlemciyi bıraktım ve BIOS sıfırlamaya çalıştım. Bahsettiğiniz pinler CLR_CMOS pinleri ve sistemi başlatıp kısa devreyi de denedim. Ayrıca işe yarayabilecek tüm kombinasyonları denedim ama sonuç yine aynı. Sonuç alamayınca garantiye gönderdim anakartı. Beklemedeyim bakalım. İlginiz için teşekkür ederim.

Anakartım garantiden döndü F8 yüklemişler. Şu an gayet iyi çalışıyor. F9d sürümü beta olduğu için bizde hata verdi sanıyorum. Daha da güncelleme ile uğraşmam. En azından kararlı sürüm çıkana kadar. Umarım siz de çözebilirsiniz

Arkadaşlar bende de Gigabyte GA-H270-Gaming 3 anakart var. Anakartın sağ alt köşesinde CPU gibi donanımları kontrol edildiğini gösteren ışıklar var. Bu kontrolde bir kaç saniye zaman alıyor. Bu özelliği kapatabiliyor muyuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı