Gigabyte anakart CSM kapattıktan sonra BIOS açılmıyor

markutov

Hectopat
Sadece CSM'i disabled konuma getirdim Save and exit dedim ve artık BIOS'a giremiyorum del F2 F12 hiçbiri tepki vermiyor direkt Windows açılıyor.
Gelişmiş başlatma seçeneklerini denedim oda olmuyor açılış ekranında kalıyor.

Bunu deneyin:

Olmazsa BIOS sıfırlayın, CSM eski haline gelir.

Bu sorun bios pili çıkarma ile büyük ihtimalle çözülmez; çünkü bu konu bios ile ilgili değil. CSM yi tamamen kapatırsanız windows UEFI modunda da yüksek çözünürlük ile çalışacaktır yani eski kablo sistemlere destek vermeyecektir. Aslında Csm i kapattıp sadece UEFİ yi aktif yaptığınızda BİOS halen çalışıyor ama bigisayardajş ekran kartından çıkan kablo uygun olmadığı için siz göremiyorsanız. Bu anlarda BİOS un çalıştığını anlamak için sadece CTRL + ALT + DELETE yaparsanız bilgisayarın yeniden başladığını güç ışıklarından fan sesinden anlayabilirsiniz. Burada yapılabilecek en iyi şey DP (Display Port) gibi gerçekten Yüksek katarım hızına sahip bir kablo kullanmaktır ( Displayport, 17 GB/saniye aktarım hızını destekler) Tabi iyi bir HDMİ de kablo da olabilir ama üzerinde 4K yazan her HDMİ kablo gerçekte böyle olmayabilir.

Elinizde iyi bir kablo olmadığı için bilgisayarınız açılmıyorsa Bios a tekrar girip eski ayarları yani CSM tekrar ayarlamak için yapılabilecek en iyi şey Windows İşletim Sistemin kurulu olduğu Hardiskin Kablosunu çıkarmaktır ya da PCIe NVMe M2 SSD vb. bir disk varsa bu diskin kendisini çıkarmaktır bu durumda bilgisayar sadece bios dan açılır ve ayarları değiştirip yeni başlatırsanız sistem eski haline geri döner. Bu durum sadece Biosu görmemenize neden olur yoksa açılışta Delete gibi tuşlara basarak Biosa girmeye çalışmazsanız Windows açılır ya da normalde açılması gerekir. Üstete de yazdığım gibi CSM kapatınca Windows'un açılmamasının nedeni zaten siz DELETE vb. tuşlara basarak BİOS açıtığınız bilgisayar biosta beklediği için Windows açılamıyor. Açılışta Delete vb. tuşlara basarak biosa girmeye çalışamazsanız Windows zaten açılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı