Çözüldü Gigabyte anakartlarda Secure Boot açılımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suleyman55

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir süredir CS 2 oynuyordum. Ve nedense Secure Boot açamıyordum FACEIT kullanamıyordum yani sürekli hile geliyordu karşı takıma ya da benim takımıma neyse konuya değincem Gigabyte B450M S2H'ya da farklı modül Anakart'larda "Secure Boot" açamayan arkadaşlar varsa bu Video'yu izleyip yapabilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok hocam ya RX 580 kullanıyor isen tek çözümün karta uygun VBIOS bulmak harici şekilde düzeltemiyorsun.

Ben açtım görüntü de aldım ancak kartın sürücüsünü silip yükleyince görüntü gidiyordu PC'yi düğmeden açıp kapatmak zorunda kalmıştım Secure Boot kapalı CSM açık kullanıyorum şu an. Gigabyte A520mh anakartımda Secure Boot sorunu mevcut değil sorun tamamen RX 580 ile ilgili. Güncel BIOS kullanıyorum.

Ben açtım görüntü de aldım ancak kartın sürücüsünü silip yükleyince görüntü gidiyordu PC'yi düğmeden açıp kapatmak zorunda kalmıştım Secure Boot kapalı CSM açık kullanıyorum şu an. Gigabyte A520mh anakartımda Secure Boot sorunu mevcut değil sorun tamamen RX 580 ile ilgili. Güncel BIOS kullanıyorum.

Doğrudur bro artık beni bağlamaz, MSI B550 Gaming Plus ve ASUS ROG 1070 aldım, iğrenç Gigabyte ile işim yok artık.

Doğrudur bro artık beni bağlamaz, MSI B550 Gaming Plus ve ASUS ROG 1070 aldım, iğrenç Gigabyte ile işim yok artık.

Gigabyte A520mh anakartta artık F18 BIOS sürümüyle beraber Secure Boot sorunu kalmadı GTX 960 ile de Secure Boot açmayı denedim en ufak sıkıntı yaşamadım ama RX 580 ile yeşil ekran driver silip yükleyince görüntü alamama gibi sorunlar yaşıyorum VBIOS UEFI uyumlu değil sanırım.😢

Gigabyte A520mh anakartta artık F18 BIOS sürümüyle beraber Secure Boot sorunu kalmadı GTX 960 ile de Secure Boot açmayı denedim en ufak sıkıntı yaşamadım ama RX 580 ile yeşil ekran driver silip yükleyince görüntü alamama gibi sorunlar yaşıyorum VBIOS UEFI uyumlu değil sanırım.😢

Sorunlu evet, saldım ya Gigabyte artık hayatımın hiçbir yerinde olmayacak takılsınlar kafalarına göre, 10 yıllık sorunu yeni mi düzeltmişler.

Çözüldü mü yani şimdi hocam? Ben de B660 dsh3 AX sipariş vermiştim yoksa iptal edeceğim şimdi. 2020'de raporlanan bir sorunu hala çözemedilerse işim olmaz öyle firmayla. Servisi hakkında da kötü yorumlar mevcut.

Bu durum tekrar olsa bile bios flashback ile kurtarabilirsiniz anakartınızı 😎 Son sürüm bios attığınızda sorun olmaması lazım. USB Flashback işlemi sırasında elektrik kesilmemeli usb mbr ve fat32 formatında olmalıdır. USB 2.0 kullanmak başarı oranıını artırır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu durum tekrar olsa bile bios flashback ile kurtarabilirsiniz anakartınızı 😎 Son sürüm bios attığınızda sorun olmaması lazım. USB Flashback işlemi sırasında elektrik kesilmemeli usb mbr ve fat32 formatında olmalıdır. USB 2.0 kullanmak başarı oranıını artırır.

Kurtarabiliyoruz fakat ben secure boot açamayınca bir anlamı kalmıyor ki

Ayrıca elektrik kesilse bile q flash ile tekrar kurtaramıyor muyuz?

Kurtarabiliyoruz fakat ben secure boot açamayınca bir anlamı kalmıyor ki

Ayrıca elektrik kesilse bile q flash ile tekrar kurtaramıyor muyuz?
işte ben de onu araştırıyorum qflash+ ile kurtarabiliyoruz anakartı ama o esnada elektrik kesilirse kurtarabiliyormuyuz onu bilmiyorum usb bios flashback için durum bu şekilde yani.Ben kendi anakartımda açabiliyorum secure boot ayarını benim anakartım da de gigabyte bios son sürüm. Ancak ekran kartımın yaşattığı sorunlardan dolayı kapalı tutuyorum. Ayrıca Windows 11 de hala problemli ne olacak bilmiyorum yani. Ama secure boot açılabilmesi lazım zaten Anakartınız geldiğinde Bios eskiyse son sürüme güncelleyin anakartınızı güncel biosda sorun yaşamamanız gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı