Çözüldü Gigabyte anakartlarda Secure Boot açılımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suleyman55

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir süredir CS 2 oynuyordum. Ve nedense Secure Boot açamıyordum FACEIT kullanamıyordum yani sürekli hile geliyordu karşı takıma ya da benim takımıma neyse konuya değincem Gigabyte B450M S2H'ya da farklı modül Anakart'larda "Secure Boot" açamayan arkadaşlar varsa bu Video'yu izleyip yapabilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte ben de onu araştırıyorum qflash+ ile kurtarabiliyoruz anakartı ama o esnada elektrik kesilirse kurtarabiliyor muyuz onu bilmiyorum USB BIOS flashback için durum bu şekilde yani. Ben kendi anakartımda açabiliyorum Secure Boot ayarını benim anakartım da de Gigabyte BIOS son sürüm. Ancak ekran kartımın yaşattığı sorunlardan dolayı kapalı tutuyorum. Ayrıca Windows 11 de hala problemli ne olacak bilmiyorum yani. Ama Secure Boot açılabilmesi lazım zaten anakartınız geldiğinde BIOS eskiyse son sürüme güncelleyin anakartınızı güncel BIOS'da sorun yaşamamanız gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam şöyleki Hepsiburada'dan aldım yani bu demek oluyor ki paket açıldıktan sonra sorun çıkarsa iadeye giderken ürünün serviste oyuncak gibi gidip gelmesinden sonra reddedilmesi çünkü teknik servisin onaylayacağını sanmıyorum. En kötü BIOS güncelleyip gönderirler. Ayrıca sıfır aldığım bir ürünü servisle niye bekleyeyim zaten yaşadığım yere kargo 4 5 gün sürüyor.

Şu an elimde UEFI Windows 10 mevcut format atmadan bu anakarta geçeceğim. BIOS güncellemesi falan dediğiniz gibi elektrik kesilmesinde sıkıntılı işler.

Size mantıklı gelen nedir? Açmadan göndereyim mi? Yoksa güncellemeye çalışıp şansımı mı deneyim. UEFI çalışmasa doğrudan benim için çok sıkıntı olur. Windows 10'da olsa GPT yapmıştım ben diski.

uefi olarak çalışır secure boot sorunu öyle bir sorun değil launch csm kapattığınızda ekran giderse o zaman sıkıntı var demektir. Ki bu da qflash plus ile düzeltilebilir Uefi windows 10 11 kurabilirsiniz yani Secure boot un bununla alakası yok.

UEFI olarak çalışır Secure Boot sorunu öyle bir sorun değil launch CSM kapattığınızda ekran giderse o zaman sıkıntı var demektir. Ki bu da qflash Plus ile düzeltilebilir UEFI Windows 10 11 kurabilirsiniz yani Secure Boot'un bununla alakası yok.

Nasıl yani bildiğim kadarıyla Windows 11 için Secure Boot ve TPM 2.0 lazım. Secure Boot açabilmek için cms kapatmak gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca UEFI içinde CSM kapamak gerekiyor bu da soft brick e neden olmuyor mu?

Nasıl yani bildiğim kadarıyla Windows 11 için Secure Boot ve TPM 2.0 lazım. Secure Boot açabilmek için cms kapatmak gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca UEFI içinde CSM kapamak gerekiyor bu da soft brick e neden olmuyor mu?

Hayır UEFI kurulum için CSM kapatmanız gerekmiyor. CSM modu hem UEFI hem de legacy için uyumluluk sağlıyor. Windows 11 kurmak için ise Secure Boot'un sistemde olması gerekli açık olması gerekli değil. TPM hatasını da BIOS güncellerseniz almazsınız. (TPM kapalı olduğundan) Ayrıca sadece Valorant,CS 2, LOL FIFA gibi sayılı oyun Secure Boot ister. (Windows 11 işletim sistemi için) Windows 10 da Secure boot açmak zorunda değilsiniz.

Not: Az önce kontrol ettim Bios arayüzünüz güncellenmiş bildiğim kadarıyla secure boot açsanız bile hata almayacaksınız Zaten açık gelecek. Sadece bu videodaki işlemleri uygulayın yeter.

Son düzenleme:
Nasıl yani bildiğim kadarıyla Windows 11 için Secure Boot ve TPM 2.0 lazım. Secure Boot açabilmek için cms kapatmak gerekiyor diye biliyorum.

Hayır UEFI kurulum için CSM kapatmanız gerekmiyor. CSM modu hem UEFI hem de legacy için uyumluluk sağlıyor. Windows 11 kurmak için ise Secure Boot'un sistemde olması gerekli açık olması gerekli değil. TPM hatasını da BIOS güncellerseniz almazsınız. (TPM kapalı olduğundan) Ayrıca sadece Valorant,CS 2, LOL FIFA gibi sayılı oyun Secure Boot ister. (Windows 11 işletim sistemi için) Windows 10 da Secure boot açmak zorunda değilsiniz.

Anladığım kadarıyla win 11 de LoL CS oynamak istemediğim sürece beni ilgilendirmiyor Secure boot.

Ancak yine de açmak istersem başımı ağrıtır mı? Bios işlerinden pek de anlamıyorum açıkçası. Elektrikler kesilme korkusu da cabası.

Sizce 800tl fark ile gigabyte dan kurtulup bu anakartı mı almalıyım
MSI PRO B760-P WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 5333(OC) PCI-E,M.2 USB3.2 HDMI,DP, 1x 2.5G LAN WI-FI 6E ATX Anakart https://amzn.eu/d/0gC0VtEU

Çözülmeyecek bir sorun olmadığını ve bu anakartı kullanmamda sakınca olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yardımınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Anladığım kadarıyla win 11 de LoL CS oynamak istemediğim sürece beni ilgilendirmiyor Secure boot.

Ancak yine de açmak istersem başımı ağrıtır mı? Bios işlerinden pek de anlamıyorum açıkçası. Elektrikler kesilme korkusu da cabası.

Sizce 800tl fark ile gigabyte dan kurtulup bu anakartı mı almalıyım
MSI PRO B760-P WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 5333(OC) PCI-E,M.2 USB3.2 HDMI,DP, 1x 2.5G LAN WI-FI 6E ATX Anakart Amazon.com.tr

Çözülmeyecek bir sorun olmadığını ve bu anakartı kullanmamda sakınca olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yardımınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Şuan anakart sizde mi ? Eğer sizdeyse iade etmenize gerek yok Sistemi kurduğunuzda Ekrana görüntü gelmezse qflash plus kullanarak biosu güncelleyin eğer ekran gelirse videodaki yöntemle güncelleyin Secure boot için ayar yapmanıza gerek yok sanırım çünkü anakartınızdaki bios arayüzü değişmiş.

Son düzenleme:
Pazartesi elime ulaşacak, ulaşmadan iptal etmeyi düşünüyorum.

İptal etmenize gerek yok yeni BIOS arayüzde sorun yok sanırım. Gerçi benimki eski arayüz ama bende de problem yok. Benim sorunum RX 580 kaynaklı ancak açmama da luzum yok Secure Boot'u çok da önemli değil benim için.
Not: Sistemi teslim aldığınızda BIOS güncel gelmeyebilir ve bu yüzden sistem açıldığında ekrana görüntü gelmez bu durumda qflash Plus ile güncelleyin. USB FAT32 MBR ve mümkünse 2.0 bir USB olsun.
The newly User-Centered BIOS is now available on GIGABYTE 600/700 series motherboards | News - GIGABYTE Global

Dosya adı Gigabyte.bin olmalı uzantısıyla birlikte. (Dosya adı uzantıları açık olmalı)

Son düzenleyen: Moderatör:
İptal etmenize gerek yok yeni BIOS arayüzde sorun yok sanırım. Gerçi benimki eski arayüz ama bende de problem yok. Benim sorunum RX 580 kaynaklı ancak açmama da luzum yok Secure Boot'u çok da önemli değil benim için.
Not: Sistemi teslim aldığınızda BIOS güncel gelmeyebilir ve bu yüzden sistem açıldığında ekrana görüntü gelmez bu durumda qflash Plus ile güncelleyin. USB FAT32 MBR ve mümkünse 2.0 bir USB olsun.
The newly User-Centered BIOS is now available on GIGABYTE 600/700 series motherboards | News - GIGABYTE Global

Dosya adı Gigabyte.bin olmalı uzantısıyla birlikte. (dosya adı uzantıları açık olmalı)

Anladığımı tekrarlayayım Secure Boot Windows 11 kursam bile gerekmiyor ancak LoL gibi Vanguard tarzı şeylerde gerekiyor. Açmasam herhangi bir etkisi yok.
Bir de galiba güncel BIOS ile çözülmüş güncellersem Secure Boot açınca da soft brick olmuyor.

Bu yüzden MSI'a gerek yok diyorsunuz yani.

Anladığımı tekrarlayayım Secure Boot Windows 11 kursam bile gerekmiyor ancak LoL gibi Vanguard tarzı şeylerde gerekiyor. Açmasam herhangi bir etkisi yok.
Bir de galiba güncel BIOS ile çözülmüş güncellersem Secure Boot açınca da soft brick olmuyor.

Bu yüzden MSI'a gerek yok diyorsunuz yani.
Evet mesela bendeki eski BIOS ama bende sıkıntı olmuyor şans işte. Gigabyte A520mh kullanıyorum. Yalnızca RX 580 ekran kartımda driver silip yükleyince PC siyah ekranda kalıyor kapatıp açınca düzeliyor bu yüzden kapattım Secure Boot'u. CSM açtım ve çözüldü sorun ekran kartımın VBIOS'unda sanırım. (Windows 10 u uefi olarak kullanıyorum.)
Zaten Valorant CS LoL veya FIFA oynamıyorsanız açmanıza da gerek yok. Ancak muhtemelen BIOS'u güncellediğinizde açık gelecek Secure Boot. Son olarak Secure Boot'un UEFI kurulumla bir alakası yok o sadece zararlı driver imzalarını denetleyen bir şey BIOS'a virüs bulaşmasını filan önlüyor sözde. Ben bir faydasını göremedim açıkçası. Ve evet Secure Boot kapalı şekilde UEFI olarak Windows 10 22H2 kullanıyorum. Yıl olmus 2024 hala mı Windows 10 demeyin Windows 10 maalesef hala 11'den stabil.
Windows 11 FPS olarak 3 5 FPS fazla veriyor olabilir ama Windows 11 de kasan başka bir oyunum 10 da kasmadı ben de Windows 10 da kaldım. Sistem özelliklerim aşağıdadır. Siz 11 de kurabilirsiniz tabii. P Core e Core filan varmış onun için lazım olabilir.

Tercih sizin Yalnız Windows 11 çabuk şişiyor gibi geldi bana bilmiyorum. Secure boot için birşey diyemem yanlız her ne kurarsanız kurun uefi kurulumla ilgili sorun yaşamayacaksınız.Csm modu ikisini de destekiyor çünkü. (Bios arayüzünüz yeni olduğundan csm kapalı da gelebilir).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı