Çözüldü Gigabyte anakartlarda Secure Boot açılımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suleyman55

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir süredir CS 2 oynuyordum. Ve nedense Secure Boot açamıyordum FACEIT kullanamıyordum yani sürekli hile geliyordu karşı takıma ya da benim takımıma neyse konuya değincem Gigabyte B450M S2H'ya da farklı modül Anakart'larda "Secure Boot" açamayan arkadaşlar varsa bu Video'yu izleyip yapabilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet mesela bendeki eski BIOS ama bende de sıkıntı olmuyor şans işte. Gigabyte A520mh kullanıyorum.
RX 580 ekran kartımda driver silip yükleyince PC siyah ekranda kalıyor kapatıp açınca düzeliyor bu yüzden kapattım Secure Boot'u. CSM açtım sorun ekran kartımın VBIOS'unda sanırım.
Zaten Valorant CS LoL veya FIFA oynamıyorsanız açmanıza da gerek yok. Ancak muhtemelen BIOS'u güncellediğinizde açık gelecek Secure Boot. Son olarak Secure Boot'un UEFI kurulumla bir alakası yok o sadece zararlı driver imzalarını denetleyen bir şey BIOS'a virüs bulaşmasını filan önlüyor sözde. Ben bir faydasını göremedim açıkçası. Ve evet Secure Boot kapalı şekilde UEFI olarak Windows 10 22H2 kullanıyorum. Yıl olmus 2024 hala mı Windows 10 demeyin Windows 10 maalesef hala 11'den stabil.
Windows 11 FPS olarak 3 5 FPS fazla veriyor olabilir ama Windows 11 de kasan oyunum 10 da kasmadı ben de Windows 10 da kaldım. Sistem özelliklerim aşağıdadır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aslında sadece LoL ve Valorant oynuyorum :D biraz da o yüzden tedirgin oldum.
Tabii çoğu kişi de olumsuz yorum yapınca insan bayağı huzursuzlanıyor. Umarım bir sorun çıkmaz artık çıkarsa buradayım 😂

Ayrıca yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim 2 defa konu açtım anakart tavsiyesi üzerine kimse bakmıyor aktiflik ölmüş.
3. de zaten kurallara göre sınır varmış ceza verdi mod arkadaşlar.

Burada kendi konumu açmadığım tekrar ceza verecek moda da söyleyeyim aktiflik yok, konulara cevap hiç yok, bu şekilde cezalarla da insanları forumdan soğutuyorsunuz teşekkürler.

Aslında sadece LoL ve Valorant oynuyorum :D biraz da o yüzden tedirgin oldum.
Tabii çoğu kişi de olumsuz yorum yapınca insan bayağı huzursuzlanıyor. Umarım bir sorun çıkmaz artık çıkarsa buradayım 😂

Ayrıca yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim 2 defa konu açtım anakart tavsiyesi üzerine kimse bakmıyor aktiflik ölmüş.
3. de zaten kurallara göre sınır varmış ceza verdi mod arkadaşlar.

Burada kendi konumu açmadığım tekrar ceza verecek moda da söyleyeyim aktiflik yok, konulara cevap hiç yok, bu şekilde cezalarla da insanları forumdan soğutuyorsunuz teşekkürler.

Çıkarsa da flashback ile çözeriz sorun değil o. Zaten muhtemelen anakartı aldığınızda ekrana görüntü gelmeyecek. BIOS güncel gelmiyor bazen. Benimkinde de gelmedi qflash Plus ile çözdük onu.
Windows kurulumunda VMD kapatmanız gerekebilir yalnız. Eğer ayarı kapatmak istemezseniz.

Son düzenleme:
Çıkarsa da flashback ile çözeriz sorun değil o. Zaten muhtemelen anakartı aldığınızda ekrana görüntü gelmeyecek. BIOS güncel gelmiyor bazen. Benimkinde de gelmedi qflash Plus ile çözdük onu.
Windows kurulumunda VMD kapatmanız gerekebilir yalnız. Eğer ayarı kapatmak istemezseniz.

Hali hazırda uefı windows 10 var kurulum yapmayacağım ancak o ayar nedir kapatmam vs gerekir mi?

Hali hazırda uefı windows 10 var kurulum yapmayacağım ancak o ayar nedir kapatmam vs gerekir mi?
hiçbir ayarı kapatmanıza gerek yok siz bilgisayarınızdan görüntü almaya bakın önce eğer windows 10 veya 11 kurulumu sırasında diskler gözükmezse vmd kapatabilirsiniz ya da tercihe göre vmd sürücüsünü format usbnize kopyalabilirsiniz. vmd raid yapmak için kullanılıyor sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı