Gigabyte Aorus Master 18 alınır mı?

2300 dolara fena değil, kozmetik açıdan herhangi bir problemi yoksa alınır. Cihaza gelirsek segmentini baz alırsak pek beğendiğim söylenemez, kasa kalitesi olarak Aorus "kalitesinden" epey taviz vermişler. Plastik ağırlıklı bir kasa kullanılmış, hem klavye ve çevresine dokunuşlar yaparsanız kasa esneme yapabiliyor hem de ekran titreme yapabiliyor (üst segment bir laptopta bunların olması hayal kırıklığı, G614jvr laptopumunda kasası genel olarak plastik ağırlıklı olsa da bunları hiç yaşamadım). Panel olarak o fiyata göre muhteşem olsa da MiniLED 18" panelli rakiplerinden parlaklık, gecikme süresi ve renk gamutu değerleri olarak daha geride. Soğutma olarak ise fena değil, 4 fanlı ve Vapor chamber soğutmalı bir model. CPU biraz sıcak çalışıyor diyebilirim fakat 99 derecelerde bile %100 thermal Throttle'a düşmemiş. GPU sıcaklıkları da gayet güzel, kullandıkları anakart cidden kaliteli. Wi-Fi hız değerleri konusunda (ülkemizde pek önem taşımıyor açıkçası) oldukça iyi, hoparlör konusundada fena sayılmaz. 4 adet RAM slotu bulunduruyor, her ne kadar 4 adet RAM slotun MHz düşürme gibi dezavantajları olsa da yükseltilebilirlik olarak sağlam bir cihaz. Performansa gelirsek GPU tarafında sentetik oyun / benchmark sonuçları iyi denebilir, CPU tarafında ise 18 inç kasalı rakiplerinden daha geride maalesef (güncel driverlar ile bunun üstesinden gelmiş olabilirler ama, yine de o fiyat için kötü diyemem). Oldukça sesli çalışan bir cihaz aynı zamanda, sizi rahatsız etme ihtimali var. Genel olarak diyebileceğim bunlar, 18 inç ve MiniLED panelli bir cihaz için harika fiyat. Fiyatından dolayı paçayı kurtarıyor zaten.

GameGaraj kadar ses çıkarmaz merak etmeyin.

Selamlar

Gigabyte Aorus 16x ürünü 1 yıl kadar kullanmış biri olarak söylüyorum çok memnun kalarak kullandım lâkin benim ürünümde batarya ölmüştü ilk kutu açılış videomu buldum yıllar sonra kutudan çıkartıp tuşuna basmışım fakat açılmamış şarjım yok diyerek düşünüp prize takmışım sabit 1 yıl nerdeyse hiç hareket ettirmemişim makinayı ki prizden güç bağlantısını kestiğimde direkt kapanmasıyla fark ettim :)
Özetle ürün bana ilk geldiği günden itibaren aslında ayıplıymış sonrasında servis kararı ile iade ettim paramı aldım vs.

Aorus 18x 5080'li senin bahse aldığın cihazıda listeme eklemiştim fakat kasa malzeme kalitesine ait yorumlar ve izlenimlerim sonrası ve bir önceki şu batarya sorunundan dolayı gün sonunda gittim

Legion Pro 7 16IAX10H satın aldım.​

Senin sorduğun makinada gayet güzel fakat işte ben artık cesaret edemedim.

Memnunum bahsettiğim üründe aşağıdaki

Model83F5004STR
copy.svg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı