Gigabyte B360 Yeni RAM'den Sonra DRAM Debug Led

Tek denesem benim için bir anlamı yok dual kullanmak için almıştım o RAM'i. O yüzden iade ettim hemen. Şimdi bendeki tasarımla aynı bulmaya çalışıcam o zaman daha net anlaşılır sanırım.
Yeni aldığın RAM i tek başına dene dememin sebebi bakalım RAM mı sorunlu belki RAM slotun arızalı denemek para ile değildi sonuçta.

A12.jpg

MHz ve CL değerleri uyumsuzluğudur. Ancak RAM'ler aynı ise BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekleyin ve tekrar takın. Bu da sorunu çözmediyse BIOS güncelleyin.
Merhaba, Gigabyte B360 Aorus anakartım var. Şu an kullanmakta olduğum G.SKILL RipjawsV 8GB 2400MHz CL15 RAM'in aynısından sipariş verdim. Sistemde Dual Channel olarak gerekli slotlara taktım. İşlemciyi de değiştirdiğim için Windows kurmak için bilgisayarı çalıştırdım. Windows kurarken dosyaları kopyalanıyorda dondu kaldı. Daha sonra ne yapsam Windows'u kuramadım. Mavi ekran hataları aldım. Anakartımın üzerindeki Debug Led'den DRAM ışığı yanıyordu. Araştırmalarım sonucu RAM'den kaynaklanabileceği yönündeydi. Ben de yeni RAM'i çıkarıp sistemi o şekilde kurmayı denedim ve sistem sorunsuz şekilde kuruldu. Benim anlamadığım marka/model, gecikme süresi, MHz değeri aynı olmasına rağmen neden uyum sağlayamadı? Daha sonra şunu farkettim: Yeni aldığım RAM'in arkasında birkaç devre eklemişlerdi. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Fotoğrafta kırmızı çizgi ile belirttim. Sizce sebebi bundan dolayı olabilir mi?Eki Görüntüle 303889Eki Görüntüle 303888
RAM MHz'leri aynı değil. Üstteki 2400MHz alttaki ise 3000MHz. İkisi de aynı olmalı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı