Gigabyte B450 bilgisayar reset atıyor - Kernel Power

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
AralGame Promotör
Arkadaşlar anakart ve RAM değişikliğine giderek. Gigabyte B450 Aorus Elite ve XPG'nin Spectrix D41 8 GB 300 MHz RAM'lerinden aldım. Lakin neyden kaynaklanıyorsa bilgisayar özellikle Rainbow Six Siege oynarken reset atıyor diğer oyunlarda da az da olsa oluyor. Oyundaki sıcaklığım ortalama işlemci 53-60 arası ekran kartım ise 50-55 arasında. Drıverlar ve BIOS güncel. Reset atmasının sebebine olay günlüğünden baktım ama pek de bir şey anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Atmış olduğum görselde hatanın neyden kaynaklandığı yazıyor mu?

Hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler XMP'li onun dışında OC yoktur. PSU 80 Plus sertifikalı PowerBoost markasınındır. Kasa Rampage Falcon X, İişlemci R5 1600X, kasanın 3 önde 1 egzos ve 1 tanede tepede olmak üzere 5'adet fanı vardır. Fan markası Aigo'nun dur.

Deneyip tekrar döneceğim.

XMP kapatın. Sorun devam ederse farklı bir PSU ile deneyin.

BIOS'u default ayara getirip denedim yine aynı sorunla karşılaştım. Olay günlüğündeki hata kodlarından sorunun tam olarak hangi parçadan kaynaklandığını görmek mümkün değil mi acaba?

XMP kapatın. Sorun devam ederse farklı bir PSU ile deneyin.

PSU'nun kontrolünü sağladım. XMP'yi kapattım aynı şekilde devam ediyor. PSU'da sorun yok. Elimde şöyle bir hata komut sayfası var belki sorunun nerede olduğunu söyleyebilir size de yardımcı olur diye düşündüm. Resmi ekledim.

Hata Kodları.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı