Gigabyte B450 S2H CPU fan sorunu

Anilkabc

Femtopat
Merhaba, yeni sistem topladım Gigabyte B450 S2H anakart ve Ryzen 5 3500X kullanıyorum ilk geldiğinde Windows falan kurarken sorun yoktu daha sonra CPU fanı dönmemeye başladı. CPU 90 dereceyi geçip kapanıyordu fan dönmüyordu. BIOS ayarlarında CPU fan modu oto ayarında olduğunda fan çalışmıyor. Sadece CPU fan ayarını voltaj yapınca çalışıyor PWM yaptığımda bile çalışmıyor. Sorun nedir? İlk başlarda çalışıyordu 5 6 saat sonra bu sorunla karşılaştım.

Yani hocam PWM ile çalışmaması demek işlemci fanının 4 pinli olan CPU_FAN yerine 3 pinli SYS_FAN girişine bağlı olması demek sanırım. Ama bu anakartın SYS_FAN girişi de mi 4 pinli bilmiyorum. Ama başta çalışıyordu diyorsunuz. Anakartta nereye bağlı olduğunu bir kontrol edin derim.

Hocam kontrol edin. Resimde 6 numaranın yakınında olan SYS fan bu kasa fanı için. Buraya takmayın.

Screenshot_20200808-204116.png

Hocam BIOS ve chipset güncellemesi yapın. Fan sağlam ise sorun sistem kaynaklı. Hala düzelme olmazsa varsa garantiye gönderin.

Hocam BIOS ve chipset güncellemesi yapın. Fan sağlam ise sorun sistem kaynaklı. Hala düzelme olmazsa varsa garantiye gönderin.

Aynen bu şekilde bu çözümleri uygulayın derim baktınız olmadı şimdilik diğer SYS_FAN kısmına takın PWM ayarı için en azından. Belki de CPU_FAN girişi problemlidir. Güvenilirliğini bilmiyorum tabi yine de araştırmak lazım CPU fanını SYS_FAN yerine takma olayını.

Hocam sürekli böyle olmaz. Dediklerimi yapın. Sorun devam ederse varsa garantiye gönderin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı