Voltaj degerini -300 kadar falan yaptığımda PC acilmamisti ve tam mobilden forumlarda cozum konusu ararken 1-2 dakika icerisinde PC acilmisti. Reboot secenekleri ve BIOS secenekleri falan gelmisti. BIOS secip eski ayari yaptim ve yeniden baslattim, duzeldi. Yani voltaj dusurmem icin - ile devam etmem gerekiyor sanirim. Ki zaten en fazla yaklasik 100 v falan yakinlarinda aciliyordu PC sadece tekrar denedigimde. 1.3 v degerinden 0.900 kadar falan gormustum BIOS ekraninda iken. Bosta iken sicakliklar yine ayniydi diye tekrar default olarak Auto yaptim. Her neyse, bunun disinda CPB secenegi vardi dediginiz gibi. Onu kapattim ve 75 derecelere kadar gordugum sicaklik degeri, sonradan en azindan 65-71 aralarinda Max olarak. Termal macundan once 82 falan goruyordum zaten. 75 bile iyi geldi yani dogrusu. Voltaj ayari eskisi gibi Auto olarak ayarli şu an. Onu ellemedim bozarim falan diye. Ilginiz icin teşekkür ederim ayrica. Aklimda tek soru isareti var. O da voltaji dusurup sicaklik degerini iyilestirirken, hatta performans falan arttirirken neden yukseltmeliyiz acaba? Yukseltmenin faydasi ne peki bize. Yani ne gibi durumlarda bunu yapmaliyim bilgilendirirsiniz sevinirim.