Anladım hocam ama f/p olan bir anakart bulamadım B550 chipsetli olan.Yani B550 alın model olarak daha yeni nesil, pişman olduğum nokta benim B460M aldım PCI 3 anakart mesela 6600XT PCI 4 ile tam performans veriyor, işlemcim 10400F olduğu için 2666MHz RAM sınırında takılı kaldım, senin öyle bir derdin olmayacak gerçi ama ileride uprage yapmaya uygun bir anakart al derim ben.
Anladım hocam ama f/p olan bir anakart bulamadım B550 chipsetli olan.
En az 1000 TL.
Hocam öyle diyorsunuz tamam ama ne kadar eski bir kart?Ben 550m kullanıyorum, çok memnunum. Ancak 450'lerin fiyatı gerçekten çok uygun. Geleceğe çok yönelik olmaz, olamaz çünkü zaten eski bir kart.
Hocam yanlış anlamayın ama bana göre almak mantıksız geliyor. Zaten her ne kadar yeni nesil olsada AM4 soket ve DDR4'e devam ediyor ben çok bir fark göremiyorum yine de öneriniz için teşekkür ederim. B450M çoğunluğa göre çok iyi bir anakart anlaşılan.Bunu alabilirsiniz yine.![]()
MSI B550M PRO AMD B550 Soket AM4 DDR4 4600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Hocam gözünüz kapalı alabilirsiniz endişelenmenize gerek yok.Hocam öyle diyorsunuz tamam ama ne kadar eski bir kart?
Günümüzde halen 775 pin anakart kullananlar var bana göre en az AM5 soket ve DDR5 bellekler çıkana kadar güncelliğini koruyacaktır.
Hocam maalesef bütçe sıkıntısı var ve pek fark olmaz gibi bu B450M S2H modelini alacağım karar verdim umarım istediğim gibi olur herkese çok teşekkür ederim, iyi günler.Arkadaşların da yazdığıyla DDR5'e az kaldı. Ayrıca Hz uyumu da sorun olacak. Ama bu kartla en azından overclock yapabilirsin. İşlemci olarak da zaten Threadripper'lar çıktı biliyorsun. Geleceğe yönelikten kastın upgrade mi bilemediğim için çok da bir şey diyemiyorum dostum.
Şu an için güzel kart dostum. Hatta bayağı güzel kart. Orta seviye bir bilgisayarı (ki sanırım bu artık 4-10 bin lirayı bile buluyor.) Rahat rahat çalıştırabilecek bir kart.
Ekleme: Bütçe varsa @388138 arkadaşın tavsiyesi gerçekten güzel, fiyatı da uygun bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.