Gigabyte B450M-S2H sistemde mavi ekran hatası

ismail0698

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşımın sistemi. Başka kasadan RAM takıp denedik, GPU değiştirip denedik fakat ne yaptıysak çözemedik mavi ekranı. CS-2 oynuyor genelde ve oyundayken çok sorun olmuyor ama PC boştayken 1 dk bile dayanmıyor mavi ekran yiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Özellikleri;
Anakart: Gigabyte B450M-S2H
RAM: 2x8GB 3200 MHz
CPU: Ryzen 5 3600
GPU: GTX 1060 3GB
BIOS Sürümü: F63D

Minidump.zip

Son düzenleme:
bende de aynı sistem var ekran kartı farklı sadece bios sürümümüz aynı fakat geçtiğimiz günlerde bi güncelleme çıkmış birazdan yapacağım bakalım sanmıyorum değişim olacağını ama değişim olursa konuya ekleme yaparım

Edit: BİOS güncellendi devam edip etmeyeceğini bekliyoruz :)
Güncelleme sonrası 5 dk dayanabildi malesef

Son düzenleme:
Arkadaşımın sistemi. Başka kasadan RAM takıp denedik, GPU değiştirip denedik fakat ne yaptıysak çözemedik mavi ekranı. CS-2 oynuyor genelde ve oyundayken çok sorun olmuyor ama PC boştayken 1 dk bile dayanmıyor mavi ekran yiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özellikleri;
Anakart: Gigabyte B450M-S2H
RAM: 2x8GB 3200 MHz.
CPU: Ryzen 5 3600.
GPU: GTX 1060 3GB.
BIOS sürümü: F63D.

Minidump.zip

Böyle bir sorunu daha önce ben de yaşamıştım, hatta yeni aldığım sistemde böyle bir sorunla karşılaşmıştım, oyundayken hiçbir sorun olmazdı, oyundan çıkınca mavi ekran görürdüm, BIOS'u güncellediğimde bütün sorunlar ortadan kalkmıştı, sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklı.

Bende de aynı sistem var ekran kartı farklı sadece BIOS sürümümüz aynı fakat geçtiğimiz günlerde bir güncelleme çıkmış birazdan yapacağım bakalım sanmıyorum değişim olacağını ama değişim olursa konuya ekleme yaparım.

Edit: BIOS güncellendi devam edip etmeyeceğini bekliyoruz :)
Güncelleme sonrası 5 dk dayanabildi maalesef.

BIOS güncellemelerine dair daha çok bilgi edinin ve eksiksiz güncelleyebildiğinizden emin olun.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-12 172843.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-12 172843.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Böyle bir sorunu daha önce ben de yaşamıştım, hatta yeni aldığım sistemde böyle bir sorunla karşılaşmıştım, oyundayken hiçbir sorun olmazdı, oyundan çıkınca mavi ekran görürdüm, BIOS'u güncellediğimde bütün sorunlar ortadan kalkmıştı, sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklı.

BIOS güncellemelerine dair daha çok bilgi edinin ve eksiksiz güncelleyebildiğinizden emin olun.
Bios güncellemesi pek zor değil diye düşünüyorum mevcutta görünen sürüm de supporttakiyle aynı. Anlam veremediğim bi sorun ama güncel haliyle 2 mavi ekran arası süre biraz daha uzamış görünüyor. eskiden 1 dk süren durum şuan 5 dk civarında. Minidump dosyaları için yeterli tecrübem olmadığından analiz edemiyorum en ideal cevap oradadır aslında

BIOS güncellemesi pek zor değil diye düşünüyorum mevcutta görünen sürüm de supporttakiyle aynı. Anlam veremediğim bir sorun ama güncel haliyle 2 mavi ekran arası süre biraz daha uzamış görünüyor. Eskiden 1 dk süren durum şu an 5 dk civarında. Minidump dosyaları için yeterli tecrübem olmadığından analiz edemiyorum en ideal cevap oradadır aslında.

Güncellemesi zor değil ama bir hayli riskli, bu yüzden bu işi daha iyi bilen birisinin yapması sizin için daha uygun olacaktır. Aksi halde anakartı tamamen çöp edebilirsiniz.

Eğer BIOS'la alakalı bir sorun yoksa sistemde zararlı bir yazılım bulunabilir veya yanlışlıkla işletim sistemine dair dosyalar bozulmuş, silinmiş olabilir. Belirtmemişsiniz ama format atmış mıydınız?
format 2 defa atıldı evet sonuç değişmedi. minidump inceleyebilecek birileri varsa ancak onlar anlar sanırım

Soruna hala çözüm bulamadıysan bir öneri olarak işlemcini kontrol etmeni öneririm zira 2 dosyada ona atıf gördüm, öncelik chipsetlerini güncellemek olsun. Sonrasında Prime95 ile small ayalarda 30dk-1saat teste sok.

Daha iyi anlaman için rehbere göz atmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı