B450M S2H sistemde mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

yasarahmet09

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Sistemime 4 gün önce Apacer Panther marka 8 GB DDR4 3200 MHz RAM aldım. Sistemimi Dual channel yaptım ama bir hatayla karşılaştım. Oyunlarda kendi kendine bir anda mavi ekran veriyor bunun sebebini bilmiyorum. Çoğu denilen şeyi yaptım ama faydası yok. XMP açık kendim hiç ayar yapmadım. XMP açık olmadığında hata almıyordum. Öyle hatırlıyorum format dahil olmak üzere BIOS güncel Memtest ile RAM'leri test ettim sürücüleri kurdum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Minidump dosyaları:101822-9890-01.dmp
Sistem özellikleri.
Gigabyte B450M S2H.
- Athlon 3000G.
- 250W güç kaynağı markayı hatırlamıyorum.
- James Donkey JD120 GB SSD.
- 8x2 Apacer Panther DDR4 3200 MHz.
- Windows 10 Pro 64 Bit.

Aynı değeri veriyorsanız yeni RAM'in OC kapasitesi daha düşüktür.

Dediğim gibi aynı RAM'ler, siz de biliyorsunuz. Chipleri farklı olduğu için olabilir mi? OC kapasiteleri aynıdır diye tahmin ediyordum.

@Bora Dere XMP açık olmadığı halde Memtest'te hala XMP yazıyor bunun sebebi ne?

Son düzenleme:
Emin değilim, kapattıysanız sorun yok.

Hocam bu hataları aldım. Slotları değiştirmek çözüm olmadı. Şunları size zahmet kontrol ederimsiniz? Ona göre RAM'i göndereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine RAM hatası görünüyor. O halde konunun başında da dediğim gibi, RAM uyuşmazlığından kaynaklanıyor sorununuz. Tek modül RAM ile hata almamanız da bunu kanıtlıyordu zaten, slot değişikliği ile bile hata almanız da cabası. RAM'lerin tekini kullanın. Yükseltme yapacaksanız da kit RAM alın, 2x8 gibi.

Yine RAM hatası görünüyor. O halde konunun başında da dediğim gibi, RAM uyuşmazlığından kaynaklanıyor sorununuz. Tek modül RAM ile hata almamanız da bunu kanıtlıyordu zaten, slot değişikliği ile bile hata almanız da cabası. RAM'lerin tekini kullanın. Yükseltme yapacaksanız da kit RAM alın, 2x8 gibi.

Hocam peki ben bu RAM'i değişim yapsam o da gelse aynı şey olur mu? Ona göre davranacağım. XMP açık olunca oluyor, yoksa olmadı. 14 gün süresi dolmadan bir şey yapmam lazım. RAM alma şansim yok Dual maalesef. Uyuşma sorunu bozuk olduğu için, çünkü herkes değişim yap düzelir dedi. Kafam karıştı. Şu an XMP kapalı 3000MHz'te çalıştırdım, bunda deniyorum. Sizden gelecek cevap benim için önemli. Şimdiden yanıtız için teşekkürler.

Hocam peki ben bu RAM'i değişim yapsam o da gelse aynı şey olur mu?
Yapacağının ya da yapmayacağının garantisi yok, bilemeyiz.

XMP açık olunca oluyor, yoksa olmadı.
Tipik uyuşmama problemi.

Uyuşma sorunu bozuk olduğu için, çünkü herkes değişim yap düzelir dedi.
Herkes yanlış söylemiş. uyuşma sorununun bozuk olmasıyla ilgisi yok.

Yapacağının ya da yapmayacağının garantisi yok, bilemeyiz.

Tipik uyuşmama problemi.

Herkes yanlış söylemiş. Uyuşma sorununun bozuk olmasıyla ilgisi yok.

Yani benim ya iade etmem lazim ya da bir ihtimal değişim yaparsam çalışma ihtimali var. Kafam çok karışık. Şu an XMP kapalı 3000MHz'te çalışıyor. Şu an ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Sizin tavsiyeniz nedir? İade mi değişim mi?

Not: Benim RAM'e ihtiyacım var. Yani para alsam da yenisini alıp aynı şeyi yaşayacağımdan korkuyorum.

Benim bu durumlarda önerim şu şekilde:
  1. Uyumsuzluk yapan, yeni alınan RAM'i iade edin. Kolay para.
  2. Elinizdeki eski RAM'i satın. Zor para.
  3. İlk iki maddeden topladığınız paranın üstüne gerekirse biraz ekleyip kit RAM alın.
Hem hiçbir şekilde RAM'siz kalmıyorsunuz hem de cebinizden olabildiğince az para çıkararak RAM yükseltmiş oluyorsunuz.

Benim bu durumlarda önerim şu şekilde:
  1. Uyumsuzluk yapan, yeni alınan RAM'i iade edin. Kolay para.
  2. Elinizdeki eski RAM'i satın. Zor para.
  3. İlk iki maddeden topladığınız paranın üstüne gerekirse biraz ekleyip kit RAM alın.
Hem hiçbir şekilde RAM'siz kalmıyorsunuz hem de cebinizden olabildiğince az para çıkararak RAM yükseltmiş oluyorsunuz.

Hocam 2. 3.madde zor benim için. Ya iade ya servis ya değişim. Bu üçü yoksa başka şansım yok ya da XMP kapalı 3000MHz kullanacağım. Benim kafa çok karıştı. O yüzden ya iade ya servis değişim ya da böyle. Hangisi daha sağlıklı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı