Gigabyte B450M S2H vs ASUS Prime B450M-K

Dün 1600AF için B450M-S2H sipariş ettim. Çok araştırdım, 500TL sıfır fiyat ile daha mantıklı hareket gelmedi aklıma. Arkadaşım hala ısrarla 50TL daha pahalı olan B450M-A PRO MAX'ın daha iyi olduğunu söylüyor. Birkaç ince sebebi var BIOS ile ilgili, oralara girmeyeyim. İptal etmeyeceğim, B450M-S2H'nin gelmesini bekliyorum, kararlıyım yani setup bu şekilde.

Ek olarak bence ikisini karşılaştırmak biraz haksızlık. Arada aşağı yukarı 150TL fark var. Zaten Prime -K'a gelene kadar HDV falan var.

Dün 1600AF için B450M-S2H sipariş ettim. Çok araştırdım, 500TL sıfır fiyat ile daha mantıklı hareket gelmedi aklıma. Arkadaşım hala ısrarla 50TL daha pahalı olan B450M-A PRO MAX'ın daha iyi olduğunu söylüyor. Birkaç ince sebebi var BIOS ile ilgili, oralara girmeyeyim. İptal etmeyeceğim, B450M-S2H'nin gelmesini bekliyorum, kararlıyım yani setup bu şekilde.

Ek olarak bence ikisini karşılaştırmak biraz haksızlık. Arada aşağı yukarı 150TL fark var. Zaten Prime -K'a gelene kadar HDV falan var.
Hocam bende B450m-S2H ve B450M-A PRO MAX modeli arasında kaldım yorumlarınızı beklemekteyim s2h in mosfet kalitesi ve vrmsi var sanırım o yüzden bir tik öne geçiyor ince sebepler nedir soyleyebilir misiniz ?

@EcoLine Spread Spectrum sanırım adı. Çarpan değil öteki olan BCLK diyeyim genel adıyla. O değiştirilemiyor birçok ASUS ve Gigabyte anakartta. Hatta Strix B450-E alan arkadaşım bugün öğrendi ve çıldırdı :) Ben tam ne kadar gerekli bilmiyorum o özellik o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Ayrıca sanırım LLC de yok S2H'de ama ondan da emin değilim, Load Line Calibration ayarı da Freq'i sabit tutmak için vs. sanırım, henüz elime geçmedi. O yüzden arkadaşlarımın sahip olduğu ve yeni öğrendiğim şeyler ile ilgili yanlış bilgi vermek istemem. Ben her B450 anakartta vardır sanıyordum ama yokmuş :)

Öncelikle herkese merhabalar, Gigabyte B450M S2H mı daha iyi yoksa ASUS Prime B450M-K mı iyi karar veremedim.

@EcoLine spread Spectrum sanırım adı. Çarpan değil öteki olan BCLK diyeyim genel adıyla. O değiştirilemiyor birçok ASUS ve Gigabyte anakartta. Hatta STRIX B450-E alan arkadaşım bugün öğrendi ve çıldırdı :) ben tam ne kadar gerekli bilmiyorum o özellik o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Ayrıca sanırım LLC de yok S2H'de ama ondan da emin değilim, load line calibration ayarı da Freq'i sabit tutmak için vs. sanırım, henüz elime geçmedi. O yüzden arkadaşlarımın sahip olduğu ve yeni öğrendiğim şeyler ile ilgili yanlış bilgi vermek istemem. Ben her B450 anakartta vardır sanıyordum ama yokmuş :)

Birşey soracaktım Gigabyte anakartında 2 GB dahili GPU varmış acaba ASUS'da da kaç GB vardır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı