Gigabyte B550 Aorus Master boot etmiyor

fazlu

Kilopat
Daha fazla  
RAM
G.SKILL RipjawsV 3600MHz 4x8GB
Ekran kartı
Gigabyte RTX3070Ti
Anakart
Gigabyte B550 Aourus Master
İşlemci
Ryzen 7 5800x3D, Ryzen 5 3600X
Herkese merhaba,

Ryzen 7 5800x3D işlemcim var. Anakart olarak da ASUS TUF B550M-Plus Wi-Fi modelini kullanmaktaydım. Anakartım bir gün bozuldu. Sistem boot olmadı ve DRAM ışığı yanmaya başladı. Ben de servise gönderdim ancak servis bana 5500 TL tamir masrafı çıkardı ben de doğal alarak sıfır anakart alırım daha iyi dedim ve B550 Aorus Master anakart aldım.

Sorunum bu kısımda başladı. Tüm bileşenleri takıp sistemi açmaya çalıştığımda sistem yine boot olmadı ve anakartta 07 hata kodu gözüktü. RAM'leri teker teker her slotta denedim ancak hiçbir tepki yok. Daha sonra elimde eskiden kalma R5 3600X işlemciyi taktım sonuç yine benzer. Sistem boot olmuyor ancak bu sefer hata kodu 27 olarak gösteriyor. Tekrardan RAM'leri denediğimde ise RAM slotlarının A1 ve A2 slotlarına RAM taktığımda sistem boot olurken B1 ve B2 slotlarına taktığımda hata veriyor. Ek olarak RAM'lere en ufak O.C. Yaptığımda sistem 3 kere reset atıp default ayarlara dönüyor. Bu noktada belirtmem gereken son durum ise şu, güç kablolarına bağlantı yaparken anakartın üzerinde bulunan 8+4 pin CPU güç girişinden sadece 8 pin olana bağlantı yapabildim. Çünkü PSU'mun sadece 1 tane 8 pin CPU güç kablosu var. Sizce sorun 4 pin olan güç kablosunu takmamış olmam olabilir mi? Değilse sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Not: BIOS sürümüm en güncel olan versiyonda.

Son düzenleyen: Moderatör:
yüksek ihtimalle sorunun kaynağı güç kaynağının sisteme yetersiz geliyor olması veyahut ömrünü doldurması, fakat bundan güç kaynağını yazmadığın için şimdilik emin olamayacağım, 8+4 pinlik CPU güç girişi konusunda da normalde boot etmesi lazım fakat bazı nadir durumlarda anakart bu tarz sorunlar çıkartabiliyor, bence farklı bir güç kaynağı ile tekrar boot etmeyi deneyiniz.

RAM'leri A1 A2 veya B1 B2 değil A2 B2 takmalısın.

A2 ve b2 ye takınca sistem boot olmuyor.
yüksek ihtimalle sorunun kaynağı güç kaynağının sisteme yetersiz geliyor olması veyahut ömrünü doldurması, fakat bundan güç kaynağını yazmadığın için şimdilik emin olamayacağım, 8+4 pinlik CPU güç girişi konusunda da normalde boot etmesi lazım fakat bazı nadir durumlarda anakart bu tarz sorunlar çıkartabiliyor, bence farklı bir güç kaynağı ile tekrar boot etmeyi deneyiniz.

Güç kaynağım 750W yeterli olması lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı