Gigabyte BIOS güncelleme

Makaleler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Eski bir Gigabyte anakarta sahibim, Technopat'tan izlediğim şekilde güncellemeye çalışıyorum, fakat olmuyor ekte verdiğim resimlerdeki Floppy'a basınca bir süre donuyor, Floppy B'ye basınca "..." Diye bir şey çıkıyor büyük ihtimalle o flash disk ama basılmıyor ona da. Yardım edebilir misiniz?

20200707_205449.jpg
20200707_205515.jpg
20200707_205505.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte markası kullanıcı arayüzlü BIOS güncelemenin öncüsüdür basitçe işletim sistemi üzerinden Gigabyte'ın kendi uygulamasıyla tek mouse tıklamasıyla güncelleyebilirsiniz. Tabi yine gigabyte sitesi üzerinden indirdiğiniz rom versiyonu ve @BIOS uygulaması ile

Anakart tam adını yazarsaniz sizin icin bios update nasil videolari cikabilir.
Çok eski olduğu için çıkmıyor.
Bend
Gigabyte markası kullanıcı arayüzlü BIOS güncelemenin öncüsüdür basitçe işletim sistemi üzerinden Gigabyte'ın kendi uygulamasıyla tek mouse tıklamasıyla güncelleyebilirsiniz. Tabi yine gigabyte sitesi üzerinden indirdiğiniz rom versiyonu ve @BIOS uygulaması ile
Bende Gigabyte'ın uygulaması falan yok biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?
Aslında sitesinde var fakat bilgisayar Windows 10, orada Windows 8.1 var en fazla.

Çok eski olduğu için çıkmıyor.
Bend

Bende Gigabyte'ın uygulaması falan yok biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?
Aslında sitesinde var fakat bilgisayar Windows 10, orada Windows 8.1 var en fazla.
Anakartın modeli üzerinde yazıyodur tam revizyonu(1) ve modelini(2) öğrenmek isterseniz alttaki resimde işaretledim.
unnamed.jpg

Gigabyte BIOS update uygulamasının linki de: @BIOS

Modeli GA-P31-S3G Revision 1.
Hocam indirdim ancak ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Zaten anakartınızın tek revizyonu bulunuyor size yardımcı olmak maksadındayım. Son çıkan BIOS sürümü beta bir sürümmüş bunu önermiyorum bir eskisi olan F6 versiyonunu kurmanız sisizn için daha sağlıklı olacaktır. Şuraya linkini bıraktım: BIOS F6
Buraya da kullanacağınız programın linkini bırakıyorum: @BIOS setup
Modeli GA-P31-S3G Revision 1.

Hocam indirdim ancak ne yapmam gerekiyor?
@Bios uygulamasını kurduysanız ve BIOS güncellemek için rom dosyanız da bilgisayarınızda bulunuyorsa. Uygulama üzerinden Update BIOS from File butonuna tıklarsanız sizden BIOS rom dosyasını seçmenizi isteyecek. Uygun dosyayı seçtiğinizde BIOS update işlemini yapacaktır bilgisayarınızı yeniden başlatın

Son düzenleme:
Zaten anakartınızın tek revizyonu bulunuyor size yardımcı olmak maksadındayım. Son çıkan BIOS sürümü beta bir sürümmüş bunu önermiyorum bir eskisi olan F6 versiyonunu kurmanız sisizn için daha sağlıklı olacaktır. Şuraya linkini bıraktım: BIOS F6
Buraya da kullanacağınız programın linkini bırakıyorum: @BIOS setup

@Bios uygulamasını kurduysanız ve BIOS güncellemek için rom dosyanız da bilgisayarınızda bulunuyorsa. Uygulama üzerinden Update BIOS from File butonuna tıklarsanız sizden BIOS rom dosyasını seçmenizi isteyecek. Uygun dosyayı seçtiğinizde BIOS update işlemini yapacaktır bilgisayarınızı yeniden başlatın
Hocam sizin verdiğiniz F6 dosyasını indirdim beyaz kağıt olarak görünen en yüksek boyutlu dosyayı seçtim güncelledim herhalde oldu teşekkür ederim bu yöntemle bayağı kolaymış. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı