Çözüldü Gigabyte G24F-2 boydan boya sıkışmış piksel

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
Monitör
g24f-2
Merhaba 2023 Kasım ayından beri ortalama 9 aydır G24F-2 monitör kullanıyorum İtopya üzerinden aldım. Dünden beri ekranımın üst kısmında (en sağdan en sola) olacak şekilde sıkışmış piksel sorunu var. Siyah renkte belli değil ama özellikle ana renklerde (mavi, yeşil, kırmızı) çok belli oluyor. YouTube üzerinden screen fix videoları ve jscreenfix sitesini denedim çözülmedi. Bugün pazar olduğundan İtopya açık değil. Ne yapmam gerek?

1720972947076.jpeg

1720972953914.jpeg

1720972960093.jpeg

O tarafları hafifçe biraz bastırın, ekranı kırmayın ama :D Ben öyle çözenleri görmüştüm bu forumda.

O tarafları hafifçe biraz bastırın, ekranı kırmayın ama :D Ben öyle çözenleri görmüştüm bu forumda.

Hocam elimle bastırdım ancak ekran mat kaplama olduğundan bastırsamda sanki önündeki plastik korumaya bastırıyormuşum gibi oluyor.

Hocam elimle bastırdım ancak ekran mat kaplama olduğundan bastırsamda sanki önündeki plastik korumaya bastırıyormuşum gibi oluyor.
Aynı sorun ekranın alt kısmında çıktı ve garantiye göndermedikçe yükseldi, görüntü kaybı oldu. Garantiye gönderdim, iade/değişim kararı verdi. 3599 TL'ye almıştım iade edip başka model mi baksam diye düşünüyorum.

Aynı sorun ekranın alt kısmında çıktı ve garantiye göndermedikçe yükseldi, görüntü kaybı oldu. Garantiye gönderdim, iade/değişim kararı verdi. 3599 TL'ye almıştım iade edip başka model mi baksam diye düşünüyorum.
Tıpatıp aynısını yaşadım. Ekranın altında görev çubuğunun orada yeşil renkte çizgi çıktı. Başta Windows ile ilgili sandım sonra biraz araştırıp monitörle ilgili olduğunu öğrendim, geçer bir şey olmaz dedim ardından 1-2 hafta sonra aniden ekrandaki tüm görüntü gitti. Bir şeyler gözüküyordu ancak ne olduğu belli değildi. (bunun bir ismi vardır da ben bilmiyorum.) Garantiye gönderdim, ardından sıfır cihaz gönderdiler. Ben mailden para iadesi falan yazmıştım ancak pek umursamadan değişim yaptılar direkt. Kısacası sanırım bu sorun bu modelde kronik.

Arkadaşlar garantiye gönderdim, sorunum çözüldü.

Çözüm
Merhaba aynı ürün bende de var alalı 1.5 sene falan oldu birkaç ay önce üst kısmında dümdüz bir çizgi çıktı şimdi de alt kısmında da çıktı. Bende İtopya mağazasından almıştım. Garanti süresi ne kadar, kaç günde teslim aldınız ürünü yazabilirseniz sevinirim.

WhatsApp Görsel 2025-03-01 saat 23.45.09_c309242b.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı