Gigabyte G41MT-S2P Mac Os X kurulabilir mi?

zafer666

Hectopat
Daha fazla  
Bu sisteme 10.9 Mavericks kurabilir miyim? Ekran kartı vs.. diğer herşey onboard sadece eğer desteklerse ses kartı creative xfi elite takarım.

Sistem Özellikleri:
Anakart : Gigabyte G41MT-S2P
İşlemci: Intel Core2Duo E7200
Ram : 2x4GB DDR3 1333 Mhz Kingston
Hdd: 1TB WD Black Sata 2

Son düzenleme:
Henüz ilk Mac Os X denemem olacak ancak şimdiden bu işle uğraşmak isteyenlere bir tavsiye verebilirim.
Boş vaktiniz olduğunda sağlam kafa ile bu işe başlamak şart. Gece vardiyasından çıktım. Biraz da uykusuzum. Raw imajı rar dan çıkarmadan usb ye kurduğumu farketim :)
Lütfen kimse dalga geçmesin. Win32 disk imager sadece raw dosyaları değil *.* şeklinde seçerek te kuruluma izin veriyor. Suse image writer ı denemek istediğimde raw imajı rar dan çıkartmadığımı farkettim.
Usb bellek an itibariyle hazır. Belki bugün denemeye vaktim olmaz ama ilk fırsatta tecrübelerimi paylaşacağım. Bu sistemle mavericks koşmaz hiç uğraşma diyecek varsa şimdiden söylesin beni zaman kaybından kurtarsın lütfen :)

Yatmadan boot edecek mi bakayim dedim. Haliyle boot edince kuruluma baslamadan yapamadim. Bios ayari olarak default ayarlari yukledikten sonra usb bellekten boot ettim. Sistemde bir cok hdd bulundugundan daha evvel kullanmis oldugum partitionlardan 100 gb lik bir tanesi exfat olarak bicimlendirdim ve bu bolume kuruluma basladim. Kurulum devam ediyor...

Artik benim icin uyku vakti. Son durum soyle : Kurulum bitti. Masaustunu gorebiliyorum. Su ana kadar hic bir ekstra ayar gerekmedi. Bootloader olarak hala usb surucuyu kullaniyorum. Sistemde ubuntu ve windows ta yukluydu. Su anda ubuntu bootloaderi ile sadece ubuntuyu acabiliyorum. Windows boot olumsuz etkilendi. Windows acilmiyor. Bu yuzden devam etmeden dual boot rehberlerini biraz okumam gerekecek. Unibeast multibeast hazir ancak henuz driver yuklemeye baslamadim. Simdilik ethernet ve ses calismiyor.
Gelismeleri paylasmaya devam edecegim. Hatali bir islem yapip mavericks kurulumunu berbat etmek istemiyorum. Gercekten cok uykusuzum ve yatmaliyim. Lutfen bu kisimda dikkat etmem gereken bir nokta varsa paylasin.

Kardeş motherboard ımız aynı çok şaşırdım. Ben hiç bir ayara dokunmadım. Yüklemem başarılı oldu fakat ses kartı ethernet i görmüyor. sürücüyü yüklediğim zaman bile ses ayarlarına girdiğimde jak takılı değil diyor. Biliyorum belki böyle sıkıntılar yaşamazsın. Ben karılaştığım sorunlar şurada bakabilirsin.

Safa Byr, anakartlarımız aynı değil. S2p ile S2pt arasında ne gibi farklılıklar var bilmiyorum.
Ethernet kartı sürücüsünü multibeast 6,3,1 ile yükledim. Systeminfo progamını yükleyerek benim eklediğim ekran görüntüsü ile karşılaştırabilirsiniz. Eğer ethernet kontrolcüsü aynı ise siz de Multibeast ile yükleyebilirsiniz.

Hackintosh konusunda tecrübeli arkadaşlardan ekran kartı ve Creative sb x-fi sürücüleri hakkında yardım bekliyorum.Kext utility ile 2E32AppleIntelGMA4500FB.kext i yükledim ama hala ekran çözünürlüğünü değiştiremiyorum. Şu anda sadece 1280x1024 opsiyonu var. Sistem özelliklerinde unknown 5mb bir ekran kartı görünüyor.
Ses kartı sürücüsünü henüz bulamadm.

Ayrıca sürücüler dışında Maverick kurulumu sonrası ne gibi uygulamaları yüklemeliyim? Nasıl?
Örneğin, Safari ile adobeflash player sayfasını açtığımda hata alıyorum. Arşivimdeki filmleri Quicktime ile açamıyorum. Ne gibi codecler ya da uygulamalar yüklemeliyim?

Tüm bu sorunları giderdikten sonra amacım airplay ile apple tv üzerinden ses ve görüntü aktarımı olacak.

Dosya Ekleri

• Screen Shot 2014-08-25 at 07.32.30.png
    Screen Shot 2014-08-25 at 07.32.30.png
    263,3 KB · Görüntüleme: 375
Kardeş yardımın ve verdiğin bilgiler için teşşekürler. Ben de bile video oynatma programı çalışıyor. safari ile hiç adobe reader açmayı denemedim ama bunlar için mutlaka programlar yapmışlardır. Ben hiç bir program yüklemedim fakat sen illa ki bir video programı istiyorsan KMP playerin Mac Os sürümünü tercih edebilirsin. windows ta kullanıyordum. Memnun kaldım. Ses kartını multibeast ile yükleyebilirsin. Ben de en eski sürümünü yüklediğimde açıldıydı. Belki sende doğru düzgün çalışır. Senin bu önerini kendi sayfama kopyalacağım.

Sen ekran kartından bahsetmişsin. Bende AMD Radeon 6570 modeli var. Mac yüklendikten sonra yüklü olarak geldi. Bunu şöyle anladım. recep abinin yaptığı video da klasörü sürüklediğinde iz bırakıyordu. Bende olmuyor. 2.si sistem bilgilerinde direkt olarak gözükmektedir. Kardeş bir de bios gibi olan yeri biliyormusun orası neresidir? Ne yapmam gerekmektedir.

Dahili ekran kartını kullanıyorum. Bu arada aramızda ciddi bir yaş farkı var. Bana kardeş demeniz biraz garip oluyor. Birbirimize kullanıcı adıyla ya da siz diye hitap edebiliriz :)
Hackintosh ustalarından ekran kartı konusunda yardım bekliyorum.

zafer666 size kardeş diye hitap ederken yaşınızı bilmiyordum. Sizden özür diliyorum. Sizin dediğinizin sayesinde bazı sürücüleri yükledim fakat ses sürücüsünü bulamadım. Böyle olunca bende Mac OS X Mavericks'i sildim. Ama şundan bahsetmek isterim ki mac 'in işletim sistemine hayran kaldım. çok beğendim. Benim içinde bir bilgisiyarda en önemli faktörlerden biri ses tir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı