Gigabyte GA-AB350M GAMING 3 anakart ec FW Update tool

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte GA-AB350M GAMING 3 anakarta sahibim. BIOS sürümüm f22. uzun süredir BIOS güncellemiyordum. Yeni BIOS sürümlerine baktığımda not kısmında bazı bilgiler vardı. Bunlardan biri ec FW Update Tool'u güncellememiz gerektiği. Bu durumu biraz araştırdım yabancı forumlarda çok sorun yaşayan olmuş kimisi siyah ekran almış ki misinin BIOS bozulmuş yedeğe geçmiş. Technopat forumda bununla ilgili konu açan arkadaşlarda gördüm, net bir cevap yok. Notda ne anlatmak istediğini de tam anlamadım. 3. nesil Ryzen işlemci kullananlar içinmi ileride yükseltme yapabilecekler için mi? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ben de aynı anakarta sahibim, 3. nesil Ryzen işlemci aldığım için geçen gün BIOS güncellemesi yaptım. Son sürümde diyor ki F40 ve üstüne güncelleme yapmadan önce F31 sürümünü güncelleyin. Ben o şekilde yaptım, önce F31'e daha sonrasında F50a'ya güncelledim.

Fakat büyük ihtimal yeni BIOS'tan dolayı işlemci sıcaklığım stabil değil. Ryzen 2600x işlemcimde 65-68'i geçmeyen sıcaklıklar şuanki 3600x işlemcimde 80 dereceleri görüyor. Eğer 3. nesil Ryzen işlemciye geçmeyeceksen bence güncelleme.

Edit : Dediğin gibi EC FW Update Tool yükleyip sorun yaşayanlar olduğunu ben de okudum ve onu kurmadım.

Ben de aynı anakarta sahibim, 3. nesil Ryzen işlemci aldığım için geçen gün BIOS güncellemesi yaptım. Son sürümde diyor ki F40 ve üstüne güncelleme yapmadan önce F31 sürümünü güncelleyin. Ben o şekilde yaptım, önce F31'e daha sonrasında F50a'ya güncelledim.

Fakat büyük ihtimal yeni BIOS'tan dolayı işlemci sıcaklığım stabil değil. Ryzen 2600x işlemcimde 65-68'i geçmeyen sıcaklıklar şuanki 3600x işlemcimde 80 dereceleri görüyor. Eğer 3. nesil Ryzen işlemciye geçmeyeceksen bence güncelleme.

Edit : Dediğin gibi EC FW Update Tool yükleyip sorun yaşayanlar olduğunu ben de okudum ve onu kurmadım.
Gigabyte E-Support'tan gelen mesaj:
"Merhaba efendim

Bu BIOS'u güncellemeden önce AMD Chipset Driver 18.50.16.01 veya sonraki bir sürümünü güncelleyin.

F31 bios sürümüne güncelleyin.

Sistemin sorunsuz bir şekilde önyükleme yapabildiğinden emin olun.

EC FW Güncelleme Aracı'nı yükleyin (B19.0517.1 veya üzeri sürüm)

Ardından, sistemin sorunsuz bir şekilde önyükleme yapabildiğinden emin olun.

F40 sürümüne güncelleyin.

F50a'ya güncelleyin.

Saygılarımla,

GİGABAYT"
Ancak tedirginim açıkçası birde servisle uğraşmak istemiyorum.

Benim chipset günceldi zaten, ben F40’a güncellememiştim. F31>F50a olarak güncelledim sistem çalışıyor sıkıntısız. Sadece ısınma var, o da EC FW veya arada F40 sürümünü yüklemedim diye değildir herhalde :)

Son düzenleme:
Bu sorunu ben de yaşadım daha önce. EC FW Update Tools yükleyip F31'den F40'a geçmeye çalışırken BIOS bir anda F7 sürümüne geri döndü, daha sonra tekrar F31 kurdum falan. Şu an F31'de devam ediyorum ancak ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Yabancı forumlarda yüzlerce kişi ec FW uygulamasından şikayetçi.

Bu sorunu ben de yaşadım daha önce. EC FW Update Tools yükleyip F31'den F40'a geçmeye çalışırken BIOS bir anda F7 sürümüne geri döndü, daha sonra tekrar F31 kurdum falan. Şu an F31'de devam ediyorum ancak ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Yabancı forumlarda yüzlerce kişi ec FW uygulamasından şikayetçi.
Bende kararsızım en iyisi sorun yoksa güncellememek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı