Gigabyte GA970A D3 rev 1.0/1.1 NVMe BIOS

Kabristan

Centipat
Katılım
8 Mayıs 2020
Mesajlar
8
Selamun aleyküm. Forumda araştırdığım kadarıyla eski anakartlara NVMe modlama konusundaki linkler kırık olduğu için bu konunun devamında yazmak istiyorum. NVMe desteği olan SSD'me PCI-e slotuna takılabilmesi için adaptör satın aldım. Sorunum bu SSD'yi BIOS'ta görememem ve format atamamam. 3. parti yazılımlar ile anlatımınızıda inceledim fakat hiçbir şekilde yapamadım. Acaba güncel BIOS'uma NVMe desteği modlama şansımız ya da paylaşma şansınız var mı? Anakart marka modelim.
GA-970A-D3 (rev. 1.0/1.1) BIOS son sürümüm F13B.

Teşekkürler.
 
Desenize hevesim kursağımda ve 600TL param heba oldu. Evet çok bilgim olmadığı için hata yapmış olabilirim nasip. Sağlık olsun :)
Dostum zaten video düzenleme vb. yapmayacaksan o farkı sistemde görmezsin. Yani aşırı fark eden bir şey yok. SATA SSD de işini görecektir. Tabii elinde NVMe SSD varsa boşta kalabilir.
 
Hocam sanki siz bir link paylaşmıştınız geri silmişsiniz 970A D3 linki gibi gördüm de tekrar paylaşma şansınız var mı?
Linki ben adlandırdım. :)
Örnek
O halde AM3+ NVMe desteği yapabileceğim uygun fiyatlı bir anakart önerisinde bulunabilir misiniz acaba? UD3 rev3 olandan mı almalıyım sizce?
GA-970-Gaming (rev. 1.0) veya GA-990FX-Gaming (rev. 1.0) alabilirsin. İki anakartda kendi M2 destekliyor. Yani dönüştürücü vs. almanıza veya modlu BIOS kurmanıza gerek kalmayacak. Direk slota takıp kullanabilirsiniz. Fakat M.2 video düzenleme vb. yapmayacaksanız çok önemli değil. Yani SATA SSD'de işinizi görecektir.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim zaman ayırdınız hayırlı sahurlarınız olsun hocam.
Bu arada çok özür diliyorum. NVMe M.2 desteği olan SATA çeviriciler de bulamadım. En azından iade edemiyorum bari ileriye dönük sistem toplayana kadar bu sitemimde kullanabilmek baabında önerebileceğiniz 80mm boyundaki NVMe M.2 (XPG SX8200 PRO) SATA adaptörü var mıdır? Çunki benim araştırmalarımda ngff ve m Key çeviriciler mevcut. Bunu m Key aparatına m Key aparatını SATA aparatına çok iş olacak gibi :) ama tek parça NVMe M.2 SATA aparatı var ise makbul geçecek hocam. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı