Gigabyte GeForce GTX 1650 D6 OC 4 GB tıkırtı sesi

Mehmedovskii

Kilopat
Katılım
13 Şubat 2016
Mesajlar
191
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemi alalı 3 ay oluyor. PC hocası GG2 adlı hazır sistemi aldım. Ekran kartından son 1 haftadır takırtı sesleri geliyor. Fakat sistem boştayken yani yük altında değilken. Kasanın içini açıp kontrol ettiğimde herhangi bir kıldır, tüydür, yabancı madde bulamadım. Fanlara çarpan kabloda yok. Çok uzunda sürmüyor ayrıca. 10-30 saniye sürüp geçiyor. Daha sonra birkaç saat sonra yine oluyor. Ayrıca bu ekran kartının şöyle bir durumu daha var. Genelde LoL tarzı oyunlar oynadığımda ekran kartı 50 derece civarında gidip geliyor. 50'nin üzerine çıkınca uçak motoru gibi fanlar aniden %75'lere kadar çıkıyor, soğuttuktan sonra tekrardan duruyor. Aorus uygulamasından ayarlamaya çalıştım fakat o kadar saçma bir kontrol ayarı var ki bir türlü ayarlayamadım. (Kart 50 dereceyi görene kadar fanlar çalışmıyor.) O yüzden umursamıyorum aniden hızlanıp soğuttuktan sonra durmasını. Diğer ağır oyunlarda normal fan hızı yavaş yavaş artıyor. Örneğin RDR2'de saatlerce oynuyorum herhangi bir fan sesi veya bu tıkırtı sesi gelmiyor.
Gelen ses şu şekilde(ses seviyesini sonun kadar artırın):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ses düzenli olarak geliyor gibime geldi. Sistemdeki herhangi bir fan, bir yere ufak bir temas ediyor olabilir. Kontrol eder misiniz?
Görünürde bir şey yok hocam. Son yarım saattir hiç ses de duymadım. Sadece boştayken bu ses geliyor. Fakat çok sık gelmiyor. Bazen 20-30 saniye sürüyor. Daha 3-4 saat boyunca duymuyorum sesi.
 

Geri
Yukarı