Gigabyte RX570 GAMING vs Sapphire RX570 NITRO + OC

Dostlar emin olun o attığım 2 linkin de 2.el olup olmadığına bakmamıştım :) Siz söyleyince detaylı inceleyip öğrendim. Dediğiniz gibi asla 2.el almam. Hatırlattığınız çok iyi oldu saolunuz.

EKRAN KARTI linkini yeniliyorum şimdilik bunu düşünüyorum: Sapphire Pulse Amd Radeon RX 570 4G 256Bit GDDR5 (DX12)PCI-E Fiyatı

Sistemin diğer parçaları da aşağıda. Sistem hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle anakart'ın 3000MHz ram desteği(BIOS güncellemesi yapılırsa) var mıdır bunu merak ediyorum.

ANAKART(Gigabyte GA-AB350M-D3V): Gigabyte Ga-ab350m-d3v Amd B350 Ddr4 Am4 Soket M2 Anakart - n11.com
İŞLEMCİ(AMD Ryzen 5 1500X): Amd Ryzen 5 1500x 3.7ghz 65w Wraith Cooler Am4+ - n11.com
RAM(Corsair Vengeance 8GB 3000MHz):Corsair Vengeance 8gb 3000mhz Ddr4 Cl16 Siyah Ram - n11.com
SSD(Toshiba TR200-SAT3 240GB): Ocz Toshıba 240gb 555-540mb/sn Sata3 2.5" Ssd Tr200-sat3-240g - n11.com
POWER SUPPLY(Gamepower GP-500): Gamepower Gp-500 500w 80 Plus Power Supply Güç Kaynağı Yeni Seri - n11.com
KASA(Power Boost VK-G1011S):Power Boost Vk-g1011s Usb 3.0 Pencereli Gaming Kasa (psu Yok) - n11.com
BIOS Güncellemesi ile 3200 MHZ’e Kadar ram desteği sağlanıyor.

150-200 tl farkla ryzen 5 2600 işlemciyi düşünmenizi tavsiye ederim

Son düzenleme:
Kardeşim bende 2 hafta önce yeni topladım sistemimi bir tek ekran kartımı henüz almadım bende bu ay sonuna doğru RX 570 alacağım.Sana tavsiyem Pulse modelindense +Nitro modeline yönelebilirsin araştırdığımda performans olarak biraz daha iyi bir kart olduğunu biliyorum soğutma ve performans olarak.Ben anakart olarak Asus Prime B-350 M-A anakart tercih ettim senin tercih ettiğin anakarta fiyat olarak yakın bir anakart ama özellik olarak bence bir özelliği ile ön plana cıkıyor 4 adet ram slotu mevcut.Çokta önemli olmamak ile birlikte anakart üzerinde ekstradan HDMİ çıkışı mevcut.Senin anakartında 3200 MHZ' e kadar ram OC ile destekliyor.Ayrıca çok fiyat farkı olmadan 3200 MHZ ve çift kanal bellek tercih etmeni öneririm Ryzen mimarisinde çift kanal ram çok önemli bir araştır derim.

Kardeşim bende 2 hafta önce yeni topladım sistemimi bir tek ekran kartımı henüz almadım bende bu ay sonuna doğru RX 570 alacağım.Sana tavsiyem Pulse modelindense +Nitro modeline yönelebilirsin araştırdığımda performans olarak biraz daha iyi bir kart olduğunu biliyorum soğutma ve performans olarak.Ben anakart olarak Asus Prime B-350 M-A anakart tercih ettim senin tercih ettiğin anakarta fiyat olarak yakın bir anakart ama özellik olarak bence bir özelliği ile ön plana cıkıyor 4 adet ram slotu mevcut.Çokta önemli olmamak ile birlikte anakart üzerinde ekstradan HDMİ çıkışı mevcut.Senin anakartında 3200 MHZ' e kadar ram OC ile destekliyor.Ayrıca çok fiyat farkı olmadan 3200 MHZ ve çift kanal bellek tercih etmeni öneririm Ryzen mimarisinde çift kanal ram çok önemli bir araştır derim.
3000 MHz ryzenlerde ideal ram frekansı olarak biliyorum ve dediğiniz gibi çift kanallı olması çok daha iyi olur.

Araştırdığım kadarıyla da ekran kartının pulse modeliyle nitro+ ın 250-300 tl farkettircek gözle görülür bir farkı yok diye düşünüyorum.

En son ben hepsiburadada baktığımda aralarında 50-60 TL bir fark vardı 250-300 TL fark cidden mantıksız olur şu aşamada aradaki farkı Ram MHZ i için yada anakartın 4 ram slotlu olanına aktarmak daha mantıklı gibi.İzlediğim videolarda genelde 3200 olarak karşılaştırma videolarında performans daha yüksek cıkıyor.4 ram slotu içeren anakart alırsan şu aşamada 8 GB ram bütçeni 2X4 olarak değerlendirip ileride yine 2X4 takarak upgrade edebilirsin diye düşünüyorum

BIOS Güncellemesi ile 3200 MHZ’e Kadar ram desteği sağlanıyor.

150-200 tl farkla ryzen 5 2600 işlemciyi düşünmenizi tavsiye ederim

Hocam ben de şuan onu düşünüyorum aslında. Mali durumuma göre karar vereceğim.

3000 MHz ryzenlerde ideal ram frekansı olarak biliyorum ve dediğiniz gibi çift kanallı olması çok daha iyi olur.

Araştırdığım kadarıyla da ekran kartının pulse modeliyle nitro+ ın 250-300 tl farkettircek gözle görülür bir farkı yok diye düşünüyorum.

Dostlar çift kanallı çok daha iyi ise eğer arkadaşın dediği Asus Prime B-350 M-A anakartını alıp(4 slot ram desteği olduğu için) 2 tane 4GB 2400MHz Ram taksam acaba 1 tane 8GB 3000MHz Ram'den daha iyi mi olur? Bir de bulduğum Ram ve Anakart linklerine bakar mısınız nasıl?

Anakart 1.link: Asus prıme A320m-c R2.0 ddr4 M.2 D-sub Hdmı Dvı 16x Am4 Matx - n11.com
Anakart 2.link: Asus Prıme A320m-c R2.0 Amd A320 Soket Am4 Ddr4 3200 Hdmı Dvı-d - n11.com
HI-Level Ram: Hı-level Ddr4 4gb 2400mhz Value Hlv-pc19200d4/4g Pc Ram 288pin 1. - n11.com
Kingston Ram: Kıngston Ddr4 4gb 2400mhz Value Kvr24n17s6/4 Pc Ram Cl17 288pin 1 - n11.com
Samsung Ram: Samsung 4gb 2400mhz Ddr4 Cl11 Pc Ram M378a5244cb0-crc 1.35v - n11.com

Öncelikle Anakart seçimlerim de ben kesinlikle A320 tercih etmem en azından B350 seçmelisin.(İleride OC yapma durumun oluşabilir.) ve 4 ram slotu olan bir model seç.

Ram konusunda ise bildiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim;
  • Eğer ryzen apu ekran kartsız sistem kuruluyorsa 2x8 3000 Mhz performans için çok verimli olduğunu biliyorum.
  • Sizin sistemde olduğu gibi ekran kartı (giriş-orta segment) olan sistemlerde ram lerin çift kanallı olması çok önemli. Ramlerin MHz si bu tarz sistemler de bence çok da önemli değil. İleri seviye ekran kartlarında önemi artıyor.
Şu videoya göz atmanızı isterim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle Anakart seçimlerim de ben kesinlikle A320 tercih etmem en azından B350 seçmelisin.(İleride OC yapma durumun oluşabilir.) ve 4 ram slotu olan bir model seç.

Ram konusunda ise bildiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim;
  • Eğer ryzen apu ekran kartsız sistem kuruluyorsa 2x8 3000 Mhz performans için çok verimli olduğunu biliyorum.
  • Sizin sistemde olduğu gibi ekran kartı (giriş-orta segment) olan sistemlerde ram lerin çift kanallı olması çok önemli. Ramlerin MHz si bu tarz sistemler de bence çok da önemli değil. İleri seviye ekran kartlarında önemi artıyor.
Şu videoya göz atmanızı isterim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer 4 slotlu bir anakart alırsam 2x4 2400MHz alacağım o zaman. Dediğiniz modelde yani B350 4 Ram slotlu bir link var mı güvenilir, önerebileceğiniz?

Ben vatanbilgisayardan %18 KDV indirimi ve sepette %5 ekstra indirim varken aldım tüm parçaları onun dışında pek bir bilgim yok açıkçası güvenilirlilik konusunda ve fiyat konusunda.Kargo ile geldi tüm parçalar bir sorun yaşamadım ama normalde fiyatları yüksek.N11 den bakıyorsun aman dikkat diyelim 2. el ürünler için ufak bir ibare var onun dışında bir seçenek göremedim

Eğer 4 slotlu bir anakart alırsam 2x4 2400MHz alacağım o zaman. Dediğiniz modelde yani B350 4 Ram slotlu bir link var mı güvenilir, önerebileceğiniz?
MSI AMD B350M PRO-VDH AM4 Ryzen/Athlon DDR4 USB3 m.2 Micro Fiyatı

Anakart için diğer arkadaşlardan öneri alsan daha iyi olur çok hakim değilim anakart konusunda :) Kasa - anakart işlemci uyumu pinler vs çok anlamıyorum. Yukarıda verdiğim linkteki ürün bence iyi bir ürün ama micro Atx sanırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı