DivineCougar
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Tarih Öğretmeni / Web Design
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Gigabyte'ın Z97X-Gaming 5 model anakartını kullanıyorum. i7-4790K işlemciye sahibim. Kingston 16 GB 2x8 2400MHz DDR3 CL11 DIMM XMP HyperX Savage Red model RAM'lerini kullanıyorum. Şöyle bir sorunum var. RAM'lerimi 2400 Mhz hızında kullanmak istiyorum. Fakat BIOS'taki XMP profillerini kullandığımda Profil 1'de yani 2400 Mhz'i seçtiğimde bilgisayarım boot olmuyor BIOS'u sıfırlamamı öneriyor. Profile 2'yi yani 2133'ü seçtiğimde ise sorunsuz boot işlemini gerçekleştiriyor. Fakat şöyle bir durum var oyun oynarken karşılaştım bununla. 2133 Mhz hızında oyun takılıp bilgisayar reset atıyor kendisine. Tekrar girmeye çalıştığımda da aynı problemi yaşıyorum. Daha sonra şöyle bir çözüm buldum XMP profilleri manuel olarak overclock yaptım. Frenkası 2400'e Timingleri 11-13-13-30 ve voltajı da 1.72'e çıkarttım. Sorunsuz boot etti ve sorunsuz kullanıyorum. Voltaj kısmı kafamı kurcalıyor. Normal profillerde voltaj değeri 2400'de 1.65 gözüküyor. Aynı şekilde RAM'lerin kullanım klavuzunda da. Bu fazla voltajın RAMlere olumsuz bir etkisi olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Yok mu bilgisi olan?
Şimdiden teşekkür ederim.
Yok mu bilgisi olan?
Son düzenleme: