Giresun laz mı?

Lowzy1232

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar babam Bayburtlu annem Giresunlu bazıları Bayburt Kürt sen kürtsün diyorlar. Bazıları Bayburt laz Giresun'da laz bu yüzden lazsın diyorlar neyim ben?

Arkadaşlar babam Bayburtlu annem Giresunlu bazıları Bayburt Kürt sen kürtsün diyorlar. Bazıları Bayburt laz Giresun'da laz bu yüzden lazsın diyorlar neyim ben?
O nası mantık la Kürt de dünyanın her yerinde var laz da dünyanın her yerinde var. Bir şehirdeki topluluğun çoğunluğu x ırkından diye sen de x ırkına mensup olacak değilsin ki?
Yalnızca o ırka mensup olma şansın artar. Anne babana sor bizim köken ne diye daha iyi bilirler. Olmadı e devletten soy ağacı sorgula az çok tahmin edilir.
Her Doğu Karadenizli Laz olmadığı gibi her doğulu da Kürt değildir.
Annem de Babam da Karslı benim mesela. Baba tarafı Kürt, Anne tarafı Ahıska Türkü.

Günün sonunda ne çıkarsan çık kökenini saklama zorunluluğu hisseden sünepelerden olma dostum. Kayserili arkadaşım var İzmirliyim diye geziyor utanıyor Kayserili olmaktan. Eziklik kompleksine bak :D Aynı şekilde Batmanlı arkadaş yaşadığı şehir olan Manisalıyım diyor.

Nişanyan map var oraya köyünüzü falan girip bakabilirsiniz ama şu an anlamak zor bence, zamanında Giresun'da Ermeni de vardı Laz da vardı.

Giresun geneli çepni türküdür Bayburt'ta ben öyle Kürt nüfusu görmedim o kadar zaten Karadeniz'de. Lazlar Artvin ve Rize'nin bir kısmında olur.

Nişanyan map var oraya köyünüzü falan girip bakabilirsiniz ama şu an anlamak zor bence, zamanında Giresun'da ermeni de vardı laz da vardı.

Nişanyan map umarım yanlıştır inşallah yanlıştır.

Son düzenleme:
Giresun geneli çepni türküdür Bayburt'ta ben öyle Kürt nüfusu görmedim o kadar zaten Karadeniz'de. Lazlar Artvin ve Rize'nin bir kısmında olur.

Nişanyan map umarım yanlıştır inşallah yanlıştır.

Kesinliği yok hocam, güvenilirliği de tartışılır ben yardımcı olur belki diye attım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı