Giriş sistemi PHP hatası

tunahan kaya

Hectopat
Daha fazla  
Web tasarım işine yeni girdim ve bütün araştırmalarıma göre yazdıklarım doğru ama
tarayıcıyı açtığımda hata veriyor. Nerede hatam var, bakar mısınız?

Giriş indexi (basit yapıda);

HTML:
<html>
<head>
<title>TK Giriş sistemi</title>
<link rel="stylesheet" href="css/style.css"/>
    <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.css"/>
    <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap-theme.css"/>
</head>
<body class="grs">

<div class="grs2">
<center>
<form action="ayar.php" method="POST">
<input type="text" name="kadi"/><br/><br/>
<input type="password" name="sifre"/><br/><br/>
<input type="text" name="mail"/><br/><br/>
<input type="submit" value="kayıt" class="btn btn-succes"/>
</form>
</center>
</div>
</body>
</html>

Ayar dosyası (tamamı);

PHP:
<?php
    include("gk.php");
if ($_POST){
$kadi = @$_POST["kadi"]
$sifre = @$_POST["sifre"]
$mail = @$_POST["mail"]
}
   $host      = "hostadresi";
$username  = "kadi";
  $password  = "sfre";
$vtdb      = "veritabanıadı";
$baglan = @mysql_connect($host,$username,$password);
   $vt     = @mysql_select_db($vtdb,$baglan)
$sql="insert into uyeler (kadi, pass, mail) values ('$kadi', '$pass','$mail')";
mysql_query("$sql");

?>

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben php uzmanı değilim daha çok programcı olarak çalışıyorum birazda html eskiden bir php üyelik sistemi indirmiştim onladan hatırladığıma göre if kodu gerekli sanırsam eğer üye listede varsa diye bişeyler yazman lazım verilen hatayı söylersen daha iyi yardımcı olurum internetim kapanıyor teog nedeniyle belki yardımcı olamam ama siz hatayıda yazarsanız sevinirim

Php üzerinde çalışıyorsan unutmaman gereken en basit ama en önemli kurallardan birisi noktalı virgülü atlamamak. İleride satır satır kodlar yazıp çalışmasını beklediğin anda bir noktalı virgül bütün işi bozar saatlerce hata aratır o yüzden şimdiden alışkanlık kazan buna :)
Öncelikle if sorgusunun içindeki değerlerin sonunda noktalı virgül eksik bunları tamamla. Sonra alttaki bağlantı kısmında veritabanı seçtğin $vt sorgusunun sonunda da eksik. Ve de onun altında artık kayıt yaptırmak istediğin sorgu dikkatimi çekti. Bak kodları yazdıklarını iyi incele. Veritabanındaki pass tablosuna postla gelen $pass değerini göndermek istiyosun ama senin öyle bir değerin yok ki kodlarda :) O kısmı da $sifre şeklinde değiştir. Başka bir sorun olursa tekrar yazabilirsin

Php üzerinde çalışıyorsan unutmaman gereken en basit ama en önemli kurallardan birisi noktalı virgülü atlamamak. İleride satır satır kodlar yazıp çalışmasını beklediğin anda bir noktalı virgül bütün işi bozar saatlerce hata aratır o yüzden şimdiden alışkanlık kazan buna :)
Öncelikle if sorgusunun içindeki değerlerin sonunda noktalı virgül eksik bunları tamamla. Sonra alttaki bağlantı kısmında veritabanı seçtğin $vt sorgusunun sonunda da eksik. Ve de onun altında artık kayıt yaptırmak istediğin sorgu dikkatimi çekti. Bak kodları yazdıklarını iyi incele. Veritabanındaki pass tablosuna postla gelen $pass değerini göndermek istiyosun ama senin öyle bir değerin yok ki kodlarda :) O kısmı da $sifre şeklinde değiştir. Başka bir sorun olursa tekrar yazabilirsin
ben de login sistemi yapıyorum da biliyorsun galiba bu işleri ben daha 2 gündür php biliyorum. Bana yardımcı olur musun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı