Girişimci olmak istiyorum

Hd6850

Hectopat
Makaleler
2
Selam arkadaşlar girişimci olmak istiyorum fakat nereden tutacağım ne yapacağım nereden ilerleyeceğim bilmiyorum annem babam hiçbiri girişimci değil ve bu konuda çok yetersizim ama bunlara rağmen girişimci olmak istiyorum yardımcı olur musunuz? Aklıma gün içinde trilyon fikir gelir yarısı önceden hayata geçirilmiş yarısıda daha hiç mevzusu açılmamış kimsenin yapmadığı şeyler onunda yarısı gereksiz ben bu 4/1'lik kısımı değerlendirmek istiyorum.

Ailenin parası yoksa uğraşma bile, bu ülkede girişimcilerin varlığı babadan oğula aktarılır. Kimse tanımadığı birine gidip yatırım yapacaksın diye kredi, sermaye vermez. Kar etmek istiyorsan çalışıp biriktirdiğin fazla paralarıı, altın'a veya dini takıntın yoksa faize yatırıp kar edersin, ama genel olarak bu ülkede varlık babadan oğula torpille aktarılan bir şey.

Ailenin parası yoksa uğraşma bile, bu ülkede girişimcilerin varlığı babadan oğula aktarılır. Kimse tanımadığı birine gidip yatırım yapacaksın diye kredi, sermaye vermez.
Yavaş biraz. İnsanların içini öyle hemen karartmayalım. Dediklerinde haklısın bu arada. Ben de daha yeni kararttım😞

Yavaş biraz. İnsanların içini öyle hemen karartmayalım. Dediklerinde haklısın bu arada. Ben de daha yeni kararttım😞
Maalesef hocam bende böyle olmasını istemezdim, en basitinden Udemy, Skillshare gibi yerlerde paralı girişim dersleri veren insanlar neden gidip kendileri girişimcilik yapmak yerine bize ders verip vakitlerini harcıyorlarki? Zenginlik için bir kere en baştan sağlam bir arkaplan gerekiyor, ufak çaplı kar etmek isteyen arkadaşlara Altın, Faiz'e yatırım önerebilirim. Böyle sürekli ufak birikimlerimle yatırım yapayım sonra da biriktire biriktire zengin olayım gibi düşünceleri olan arkadaşlar varsa direk unutsun, yok öyle bir dünya.

Merhabalar ailem maalesef zengin değil babam ortopedi doktoru annem finans müdürü ben daha önce olmamış bir şey yapmak istiyorum yatırım konusunda sonuna kadar yardımcı olurlar yaşım daha genç 14 yaşında sayılırım 3 ay sonra 14 yaşında oluyorum bilgisayarlar ile ilgiliyim bir de umutsuzluğa hiç kapılamıyorum yani patronumu zengin edeceğime 1 haftada 80 saat çalışırım kendimi zengin ederim ama önce yatırım lazım maalesef.

Merhabalar ailem maalesef zengin değil babam ortopedi doktoru annem finans müdürü ben daha önce olmamış bir şey yapmak istiyorum yatırım konusunda sonuna kadar yardımcı olurlar yaşım daha genç 14 yaşında sayılırım 3 ay sonra 14 yaşında oluyorum bilgisayarlar ile ilgiliyim bir de umutsuzluğa hiç kapılamıyorum yani patronumu zengin edeceğime 1 haftada 80 saat çalışırım kendimi zengin ederim ama önce yatırım lazım maalesef.
Dostum en başta ailen Türkiye ortalamasının çok üstünde, ama bu girişim işi senin sandığın kadar basit bir şey değil, insanlar yıllarca bunun dersini alıyor, cidden başarmış insanlarsa çocuktan bir ticaret planları yapan insanlar, tek bir start up yapıp zengin olanıda var, 10-20 start up batırıp hiç kar edemeyenleri de var. Anlayacağın bu iş ıskala ya da vur mantığında. Bilgisayarlarla ilgileniyorsan en basit yazılım dilleri olan Python, JS öğrenmeye başlayabilirsin.

Dostum en başta ailen Türkiye ortalamasının çok üstünde, ama bu girişim işi senin sandığın kadar basit bir şey değil, insanlar yıllarca bunun dersini alıyor, cidden başarmış insanlarsa çocuktan bir ticaret planları yapan insanlar, tek bir start up yapıp zengin olanıda var, 10-20 start up batırıp hiç kar edemeyenleri de var. Anlayacağın bu iş ıskala ya da vur mantığında. Bilgisayarlarla ilgileniyorsan en basit yazılım dilleri olan Python, JS öğrenmeye başlayabilirsin.

Evet bende öyle düşünüyorum yazılım öğreneceğim bir tanesi tutana kadar deniyeceim tuttuğu anda da o işi geliştireceğim biraz böyle düşünüyorum şahsen yıllarımı harcamaya hazırım her şey için teşekkür ederim :) iyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı