Git öğrenmek için erken mi?

uydu3

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
307
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Front-End öğrenmek istiyorum ve daha işin çok çok başındayım. Git eğitimi izliyorum şu an fakat bu sistemi ne için kullanacağımı ne zaman kullanacağıma anlam veremedim çok anlamadım. Daha sonralarda öğrensem daha mı iyi olur, şimdiden iyice anlamaya çalışmalı mıyım, çok mu erken şu an?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Git öğrenmekten çok hedefine yani Front-End'e yönelmen daha efektif olacaktır. Ustalaştıktan sonra neden öğrenmeyesin. Direkt git ile birlikte GitHub veya bitbucket de öğrenirsin.
 
Yani ne için kullanılacağını anlamadıysan biraz erken olabilir. Ortaya minik de olsa bir front-end projesi çıkardıktan sonra tekrar git konusuna dönersen taşlar yerine oturur diye düşünüyorum.
 
Bu alanda devam edeceksen eninde sonunda öğreneceksin.
İleriye de erteleyebilirsin bunda sorun yok. Ama benim tavsiyem, yaptığın ufak projelerde dahi git kullan.
Zorunluluk değil ama kendini alıştırmış olursun.
 
Git kullanmadan bir proje gelistirmeyi hayal bile edemiyorum. Kesinlikle ilk firsatta proficent olunmasi gerekilen bir tool. Zaten cok fazla komutu yok, olan komutlar da kendini net bicimde acikliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GitHub genelde ekip olarak çalışılan projelerde kullanılır. Aynı proje üzerinde aynı anda birden fazla kişi farklı bilgisayarlar üzerinden çalışabilir. Günün sonunda her kullanıcı yaptığı değişiklikleri Git'e yükler. Git ise her yüklemeden sonra bu değişiklikleri projede çakışma olmadan birleştirir. Böylece daha güvenli şekilde proje geliştirilir. Basitçe mantığı budur.

YouTube'dan birkaç video izleyerek temel seviyede Git komutlarını öğrenip kullanabilirsin. Yaptığın projeleri direkt olarak GitHub hesabına yüklersin ve alışırsın. Zaten öyle çok kafa karıştırıcı yapısı yok. Mantığını anladıktan sonra kolay kolay unutmazsın. İlerde iş hayatında bir adım önde olursun.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı