Gitar çalışım nasıl?

freakcnsl

Hectopat
İyi akşamlar. Yaklaşık 4 aydır gitar çalıyorum herhangi bir kursa gitmedim. Güzel çalıyor muyum sizce?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kursa gitmemiş olmanıza rağmen gayet iyi.

Metronom açıp bol bol pratik yapmanızı tavsiye ediyorum. Ritim kaçmış birkaç yerde. Zamanla daha da gelişirsiniz umarım. Kolay gelsin.

• Gitar tutuşu hatalı. Klasik gitar, short scale ölçüsündedir sol dize konur. Bu şekilde çalarsanız duruşunuzu ve bileğinizi zorlar hem de alt perdelere erişemezsiniz.
  • Sol el tutuş hatalı. El çapraz konumda olmamalı. Ayrıca Alt telleri çalarken bilek geriye gider, üst tellere geçince bilek ileri doğru hareket eder. (Gitarın sağ dizde olması buna birinci derece sebep)
  • Parmak konumları hatalı. bütün parmaklar klavyeye yakın tutulur, bir notaya bastıktan sonra o parmak telden uzaklaşmaz.
  • Tellere basış açısı hatalı. Parmak uçları ile basılır, parmak içleri ile değil.
  • Perde aralıklarının ortasına basılmaz. Perdelere en yakın noktaya basılır. Diğer türlü bozuk ses çıkartırsın.
  • Sağ eli görsem; yukarda yazdıklarım kadar ona da yazarım.
  • Tempo hatalı, metronum hatalı. Gam yürüyüşü yanlış...

Bunun gibi bir kaç şarkı çalıp sonra ilerleyemediğini fark edeceksin. Bir süre sonra, gitarını ilerletmek, yeni şeyler öğrenmek isteyeceksin ancak şu yukarıda yazdığım hataların senin gelişmeni engelleyecek. Ders alıp ilerlesen bile bunlar artık sende artık kurtulamayacağın alışkanlıklar olacak.

Orta vadede ise neden yeni şeyler çalamadığını, daha zor şeyler çalamadığını sorgulayıp gitardan soğuyacaksın, duvara asacaksın ya da odanda bir dekor haline gelecek.

Son düzenleme:
İyi akşamlar. Yaklaşık 4 aydır gitar çalıyorum herhangi bir kursa gitmedim. Güzel çalıyor muyum sizce?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

eğer keyif alıyorsan harika

• Gitar tutuşu hatalı. Klasik gitar, short scale ölçüsündedir sol dize konur. Bu şekilde çalarsanız duruşunuzu ve bileğinizi zorlar hem de alt perdelere erişemezsiniz.
  • Sol el tutuş hatalı. El çapraz konumda olmamalı. Ayrıca alt telleri çalarken bilek geriye gider, üst tellere geçince bilek ileri doğru hareket eder. (gitarın sağ dizde olması buna birinci derece sebep)
  • Parmak konumları hatalı. Bütün parmaklar klavyeye yakın tutulur, bir notaya bastıktan sonra o parmak telden uzaklaşmaz.
  • Tellere basış açısı hatalı. Parmak uçları ile basılır, parmak içleri ile değil.
  • Perde aralıklarının ortasına basılmaz. Perdelere en yakın noktaya basılır. Diğer türlü bozuk ses çıkartırsın.
  • Sağ eli görsem; yukarıda yazdıklarım kadar ona da yazarım.
  • Tempo hatalı, metronum hatalı. Gam yürüyüşü yanlış...

Bunun gibi birkaç şarkı çalıp sonra ilerleyemediğini fark edeceksin. Bir süre sonra, gitarını ilerletmek, yeni şeyler öğrenmek isteyeceksin ancak şu yukarıda yazdığım hataların senin gelişmeni engelleyecek. Ders alıp ilerlesen bile bunlar artık sende artık kurtulamayacağın alışkanlıklar olacak.

Orta vadede ise neden yeni şeyler çalamadığını, daha zor şeyler çalamadığını sorgulayıp gitardan soğuyacaksın, duvara asacaksın ya da odanda bir dekor haline gelecek.

Haklısınız hocam teşekkür ederim düzeltmeye çalışacağım :)

Metronom açıp bol bol pratik yapmanızı tavsiye ediyorum. Ritim kaçmış birkaç yerde. Zamanla daha da gelişirsiniz umarım. Kolay gelsin.

Hocam bu şarkıda metronom kaç olmalı sizce?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı