Gitar çalmayı öğrenmek

Hayırlısı olsun hocam.

Hocam arkadaşınız hangi kanalın videolarını izlemiş ya da önerebileceğiniz bir kanal var mı bu konuda?
Hayırlısı olsun hocam.
Umarım öyle olur hocam. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam arkadaşınız hangi kanalın videolarını izlemiş ya da önerebileceğiniz bir kanal var mı bu konuda?
Ben de gitar çalmayı öğrendiğimde aynısını sordum ama izlemediğini söyledi. Sitelerden falan öğrenmiş. Zaten çok uzun süredir müziğe ve gitara ilgisi olan birisi olduğu için motivasyonunun da kırılmadığını söylemişti.
Ama bireysel olarak Selim Işık'ı öneririm, başlangıçta oldukça işinizi göreceğini düşünüyorum. Udemy'de kursları 27'ye düşüyor.

Ben 5-6 yıl önce gitar kursuna gitmiştim ve ondan beri gitar çalmayı baya unuttum diyebilirim. Maalesef @Single_factor dediği gibi bu işler bence uzaktan olacak iş değil. Yanlış yaptığında seni düzelten biri olmuyor. Belki yanlış çalıyorsundur diye falan kontrol eden yok. Sanırsam çevrenizde öyle hocalar falan yokmuş. Tek kalan o zaman internet üzerinden canlı ders veren bir hoca bulmak olacak.

Teşekkür ederim hocam öneri için.
Hocam bir kaç ay kendim ilerlemeye çalışacağım. Yerimde sayarsam ya online ders ya da yakın şehirlerden birisinde bir kursa gideceğim. Klasik gitar çalan birisinden ders almam mantıklı değil sanırım.

Evet mantıklı olmaz. Klasik gitar ve elektro gitar teknik bakımından farklılar.

Gidebilseniz gitmeniz mükemmel olurdu ama gidemiyorsanız da "yanlış mı çalıyorum..." diye strese girmeyin, ilerde düzeltirsiniz. Bu bahsettiğim arkadaş (sanırım) shred tekniğinin yanlış olduğunu kursa gittiğinde öğrenmişti; sonra düzeltti biraz sürse de. Stres yapmadan düzenli çalışın, gerisi gelir hocam.

Evet mantıklı olmaz. Klasik gitar ve elektro gitar teknik bakımından farklılar.
Teşekkür ederim hocam yardımınız için.
Hocam bir kaç arkadaş olsa aslında daha hızlı ve doğru öğrenilebilir. Tatlı bir rekabet de olur fakat çekingen biriyim. Şimdilik evde devam edeceğim gibi.

"yanlış mı çalıyorum..." diye strese girmeyin, ilerde düzeltirsiniz.

Pek öyle olmuyor.

Temelde öğrenmesi çok basit olan bir tekniği yanlış öğrenirseniz her şey ömür boyu sizinle gelir.

Metallica Gitaristi ve vokalisti j. Hatfield, 80lerin başında ilk albümnlerini çıkarttığını ve öncesinde de biraz gitar çaldığını düşündüğümüzde, kendi başına hatalı öğrendiği downpicking çalım sorununu 50 senedir düzeltemedi.

Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım da 20 yıldır uğraşıyor. Her şarkıyı çalamıyor ve ritm kaçırmasına sebep oluyor bilen bilir...

Özet: Başlangıçta ders alın, temel seviyede çalım tekniklerini kavrayın. Armoni temellerini öğrenin, Daha sonra kendi başınıza ilerleyebilirsiniz.

Hocam ben en iyisi gitarı satayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…