Gitar çalmayı öğrenmek

Hocam biraz şanssızmışsınız. Tablar internetten bakılarak da çalınabiliyor. Bizim okulumuzda bir hoca ücretsiz ders veriyordu ve öğrencilerle de baya ilgileniyordu ben gitar aldım hocanın tayini çıktı. Öylece kalakaldım. Severdim kendisini çok mütevazi, sabırlı, kimsenin kalbini kırmayan birisiydi. Cem Karaca'ya çok benzerdi bu yüzden daha da ayrı severdim. Geçen sene koroya katılayım dedim müzik öğretmenim biraz garip bir kadın bir sene boyunca koroya almadı okulların kapanmasına yakın gel dedi. Bende gitmedim bilmiyorum iyi mi yaptım. Büyük ihtimalle bahsettiğim tayini çıkan hocadan özel ders alacağım. Etrafımdaki çoğu arkadaşım bağlama ve gitar çalmayı kendisinden öğrendi.
Hayırlısı olsun hocam.

Neden bu kadar şart diye bastırmışlar anlamadım ama bence 1-2 ay kendin evde öğrenip de gidebilirsin. Bir arkadaşım 2 sene kadar kendisi evde günde 3-5 saat çalışarak gelişti, birçok sahne aldı daha sonra kursa gittiğinde gerçekten çok fazla hatasının düzeldiğini söylese de bireysel gelişim gayet mümkün; gidebiliyorsanız tabi ki gidin ama bence şart değil. En azından başlangıçtaki birkaç ayda. Zaten elinizin alışma süreci geçene kadar kursun verebileceği pek fazla bir şey olmuyor.
Hocam arkadaşınız hangi kanalın videolarını izlemiş ya da önerebileceğiniz bir kanal var mı bu konuda?
Hayırlısı olsun hocam.
Umarım öyle olur hocam. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam arkadaşınız hangi kanalın videolarını izlemiş ya da önerebileceğiniz bir kanal var mı bu konuda?
Ben de gitar çalmayı öğrendiğimde aynısını sordum ama izlemediğini söyledi. Sitelerden falan öğrenmiş. Zaten çok uzun süredir müziğe ve gitara ilgisi olan birisi olduğu için motivasyonunun da kırılmadığını söylemişti.
Ama bireysel olarak Selim Işık'ı öneririm, başlangıçta oldukça işinizi göreceğini düşünüyorum. Udemy'de kursları 27'ye düşüyor.

Ben 5-6 yıl önce gitar kursuna gitmiştim ve ondan beri gitar çalmayı baya unuttum diyebilirim. Maalesef @Single_factor dediği gibi bu işler bence uzaktan olacak iş değil. Yanlış yaptığında seni düzelten biri olmuyor. Belki yanlış çalıyorsundur diye falan kontrol eden yok. Sanırsam çevrenizde öyle hocalar falan yokmuş. Tek kalan o zaman internet üzerinden canlı ders veren bir hoca bulmak olacak.

Ben de gitar çalmayı öğrendiğimde aynısını sordum ama izlemediğini söyledi. Sitelerden falan öğrenmiş. Zaten çok uzun süredir müziğe ve gitara ilgisi olan birisi olduğu için motivasyonunun da kırılmadığını söylemişti.
Ama bireysel olarak Selim Işık'ı öneririm, başlangıçta oldukça işinizi göreceğini düşünüyorum. Udemy'de kursları 27'ye düşüyor.
Teşekkür ederim hocam öneri için.
Ben 5-6 yıl önce gitar kursuna gitmiştim ve ondan beri gitar çalmayı baya unuttum diyebilirim. Maalesef @Single_factor dediği gibi bu işler bence uzaktan olacak iş değil. Yanlış yaptığında seni düzelten biri olmuyor. Belki yanlış çalıyorsundur diye falan kontrol eden yok. Sanırsam çevrenizde öyle hocalar falan yokmuş. Tek kalan o zaman internet üzerinden canlı ders veren bir hoca bulmak olacak.
Hocam bir kaç ay kendim ilerlemeye çalışacağım. Yerimde sayarsam ya online ders ya da yakın şehirlerden birisinde bir kursa gideceğim. Klasik gitar çalan birisinden ders almam mantıklı değil sanırım.

Hocam bir kaç ay kendim ilerlemeye çalışacağım. Yerimde sayarsam ya online ders ya da yakın şehirlerden birisinde bir kursa gideceğim. Klasik gitar çalan birisinden ders almam mantıklı değil sanırım.
Evet mantıklı olmaz. Klasik gitar ve elektro gitar teknik bakımından farklılar.

Gidebilseniz gitmeniz mükemmel olurdu ama gidemiyorsanız da "yanlış mı çalıyorum..." diye strese girmeyin, ilerde düzeltirsiniz. Bu bahsettiğim arkadaş (sanırım) shred tekniğinin yanlış olduğunu kursa gittiğinde öğrenmişti; sonra düzeltti biraz sürse de. Stres yapmadan düzenli çalışın, gerisi gelir hocam.

Evet mantıklı olmaz. Klasik gitar ve elektro gitar teknik bakımından farklılar.
Teşekkür ederim hocam yardımınız için.
Gidebilseniz gitmeniz mükemmel olurdu ama gidemiyorsanız da "yanlış mı çalıyorum..." diye strese girmeyin, ilerde düzeltirsiniz. Bu bahsettiğim arkadaş (sanırım) shred tekniğinin yanlış olduğunu kursa gittiğinde öğrenmişti; sonra düzeltti biraz sürse de. Stres yapmadan düzenli çalışın, gerisi gelir hocam.
Hocam bir kaç arkadaş olsa aslında daha hızlı ve doğru öğrenilebilir. Tatlı bir rekabet de olur fakat çekingen biriyim. Şimdilik evde devam edeceğim gibi.

"yanlış mı çalıyorum..." diye strese girmeyin, ilerde düzeltirsiniz.

Pek öyle olmuyor.

Temelde öğrenmesi çok basit olan bir tekniği yanlış öğrenirseniz her şey ömür boyu sizinle gelir.

Metallica Gitaristi ve vokalisti j. Hatfield, 80lerin başında ilk albümnlerini çıkarttığını ve öncesinde de biraz gitar çaldığını düşündüğümüzde, kendi başına hatalı öğrendiği downpicking çalım sorununu 50 senedir düzeltemedi.

Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım da 20 yıldır uğraşıyor. Her şarkıyı çalamıyor ve ritm kaçırmasına sebep oluyor bilen bilir...

Özet: Başlangıçta ders alın, temel seviyede çalım tekniklerini kavrayın. Armoni temellerini öğrenin, Daha sonra kendi başınıza ilerleyebilirsiniz.

Pek öyle olmuyor.

Temelde öğrenmesi çok basit olan bir tekniği yanlış öğrenirseniz her şey ömür boyu sizinle gelir.

Metallica Gitaristi ve vokalisti j. Hatfield, 80lerin başında ilk albümnlerini çıkarttığını ve öncesinde de biraz gitar çaldığını düşündüğümüzde, kendi başına hatalı öğrendiği downpicking çalım sorununu 50 senedir düzeltemedi.

Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım da 20 yıldır uğraşıyor. Her şarkıyı çalamıyor ve ritm kaçırmasına sebep oluyor bilen bilir...

Özet: Başlangıçta ders alın, temel seviyede çalım tekniklerini kavrayın. Armoni temellerini öğrenin, Daha sonra kendi başınıza ilerleyebilirsiniz.
Hocam ben en iyisi gitarı satayım. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı