Gitar Önerisi

Eray Ş.

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2015
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bu üçü arasındaki manyetik dışında fark nedir? 1500 TL civarında bir elektro gitar alacağım ve bir strat almaya karar verdim. Elektro gitarda ilk deneyimim fakat akustik gitar çalıyorum. Amfi olarak ise Blackstar ID: Core 10 V2 ve Marshall MG-15 arasında kaldım. İkinci el sadece GET ile alabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer strat alıyorsanız başlangıç için HSS dizilimini öneririm. Ses çeşitliliği için. Sonra isterseniz SSS de alabilirsiniz. Amfi olarak MG-15 öneririm. Gitar olarak da Squier önermem ikinci el daha iyi bir şey bulunur. Ne tarz şarkılar çalacaksınız?
 
İbanez grg 170dx öneririm. Link bırakmıyorum çünkü değişik fiyatlarda olabiliyor. Kaldı ki ikinci el alıyorsunuz önce sizin içinize sinmesi lazım. Sahibindende genelde set olarak (askı prosesör vs.) satıyorlar.
 
2. el fiyatlarında GIO Ibanez değilde üst model Ibanezlere yönelmeyi düşünüyorum. 2000-1500 TL aralığında güzel Ibanezler var.
 
2. el fiyatlarında GIO Ibanez değilde üst model Ibanezlere yönelmeyi düşünüyorum. 2000-1500 TL aralığında güzel Ibanezler var.
Bütçenizi 1500 TL olarak söylediğiniz için bu modeli önerdim. Eğer 2000'e kadar çıkabiliyorsa Jem7v veya 370 DX öneririm. Özellikle Jem'de benim bile gözüm kaldı :)
 
Selamlar dostum. Öncelikle ne tarz çalacağın önemli. Anadolu rock için istersen telecaster da alabilirsin ama tavsiyem stratocaster olur. Eğer köprü manyetiğinde single coil aşığı değilsen HSS dizilim senin için daha iyi olacaktır ki seçmişsin zaten. Ton yelpazesi olarak ilerideki müzik zevkinin değişkenliğine ayak uydurabilecektir.

Squier Affinity serisi düşük bütçeli gitaristler için biçilmiş kaftan. Gitarı denemiştim ve gayet tatmin etmişti. 2 üst modeli sayılabilecek Classic Vibe serisinden stratocaster sahibiyim ve çok memnunum. Squier seni gayet mutlu edecektir.

Amfi konusunda kesinlikle Marshall'ın MG Serisi amfilerinden uzak dur, rezaletler. Amfi için ne kadar bütçe ayırdın bilmiyorum ama Fender Champion 20 veya Blackstar ID Core:10 V2 alabilirsin. Fender'i ön planda tut.

Herhangi bir sorun olursa yazabilirsin.
 
Amfi konusunda kesinlikle Marshall'ın MG Serisi amfilerinden uzak dur, rezaletler.
Rezaletler mi? Hiç kullandın mı? Şahsen imzamdaki amfiyi ikinci el aldım ama rezalet falan değil.

Ayrıca önerdiğim İbanez ile Squier arasında dağlar kadar fark var.
 
arkadaş en güzel seçimi sunmuş sana grg 170 gayet gayet ıyıdır , özellikle sana bir tavsiye single coil pickupların en can sıkıcı tarafı over drive(distorsion) da ciddi bir dip gürültüsü alırsın, ama temiz seslerde çok keyiflidir, dolayısıyla gitar çalan birinin en az bir single bir humbucker gitarı vardır, ve özellikle Türkiye deki kirli elektrik ve zayıf topraklama şartlarını da düşünürsen(single coil deki gürültüyü arttırır) ki humbucker da bile hisedecksin. Grg 170 güzel seçim ampli konusunda hiç düşünme sound karakteri ve sağlamlık olarak direkt marshal 15 watt. parayı arttırısan ikinci el dunlop q95 cry baby wah pedalına bak derim,elektrik gitar wahsız omaz :) özellikle q95 hem muadillerinden ucuz hemde true bypass dır sinyal ve desibel kaybı olmadan kullanırsın. İkinci ele girme garantili al ayarlarını yapsınlar özellikle tel yüksekliği(string action) 12.frette 2.5 mm geçmesin 1. perde de 0.40 ile .60 yüksekliği arasında olursa gayet konforlu çalarsın. Tel olarak da dadario D'adario exl 120 nickel kullan fiyat performans dünyada en çok tercih edilen teldir hadi bir kıyakda yapayım pena kullananacaksın milyon tane çeşidi ilerde illa değiştireceksin ama tavsiyem var bulabilirsen dunlop torteks sivri uçlu 0.80 küsür mm olanı dene(torteksin yuvarlak uçlu olanıda ama var sivri olsun ergonomisi iyidir)
bol şans.
ha birde unutmadan kablon da düzgün olsun incecik jack bağlantısı ile ampliden fm radyo kanallarını dinleme :) iyi bir gitar ampli kablon olsun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı