Gitar ve amfi önerisi

RTX3060ASUS

Hectopat
Daha fazla  
Bu fiyata elektrogitar almak istiyorum tahminimce 6800 - 7000 TL gibi bir fiyata satılır piyasa değeri 8000 TL. Sizce ne almalıyım? Fakat yanında 10 - 15W'luk beni 300 kişilik bir konferans salonunda sesimi duyursun çünkü okul grubundayım sizce hangi gitarı ve amfiyi almalıyım?
Bir de şu an bir set gördüm sizce nasıldır? IBANEZ IJRX20U-BL Elektro Gitar Paketi bunu mu almak mantıklı? Yoksa Squier Bullet Strat w/ Tremolo Laurel Klavye Brown Sunburst Elektro Gitar bunun gibi bir gitar alıp 15W'luk Marshall amfi almak mı mantıklı?
Biraz karışık yazmışım gibi geldi kusura bakmayın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Vay be. Forumun Elektro Gitarlara ilgi göstermesi sevindirici. Squier'i listeden çıkartın, marka bilinirliği olduğu için çok garip fiyatlara satılıyor. Aynı fiyatlara çok daha iyi bir Yamaha tercih edebilirsiniz. Gitar seti almanızı da tavsiye etmem, seti ayrı ayrı alsanız da pek bir fiyat farkı oluşmuyor. Amfi olarak Fender'ın 10-15W amfileri iyi değil. Marshall MG10 veya 15 alabilirsiniz.
Düzenleme: Bütçeniz biraz daha çıkarsa bunu da tavsiye ederim: Ibanez GRG170DX-BKN GIO RG Serisi Black Night Elektro Gitar

Vay be. Forumun elektro gitarlara ilgi göstermesi sevindirici. Squier'i listeden çıkartın, marka bilinirliği olduğu için çok garip fiyatlara satılıyor. Aynı fiyatlara çok daha iyi bir Yamaha tercih edebilirsiniz. Gitar seti almanızı da tavsiye etmem, seti ayrı ayrı alsanız da pek bir fiyat farkı oluşmuyor. Amfi olarak Fender'ın 10-15W amfileri iyi değil. Marshall MG10 veya 15 alabilirsiniz.
Düzenleme: Bütçeniz biraz daha çıkarsa bunu da tavsiye ederim: Ibanez GRG170DX-BKN GIO RG Serisi Black Night Elektro Gitar

Öncelikle böyle bir yorum almak beni de sevindirdi :)
Bir de Squier fiyat olarak gösterdiği değeri vermiyor mu konuya pek adapte değilim sadece dışarıdan aldığım duyumlar birazcık daha ayrıntılı anlatır mısınız?
Eğer arada hard çalacaksanız, manyetik olarak 3'ünü de Single seçmenizi önermiyorum.

Mesela nasıl bir gitar almalıyım örnek verir misiniz?
Vay be. Forumun elektro gitarlara ilgi göstermesi sevindirici. Squier'i listeden çıkartın, marka bilinirliği olduğu için çok garip fiyatlara satılıyor. Aynı fiyatlara çok daha iyi bir Yamaha tercih edebilirsiniz. Gitar seti almanızı da tavsiye etmem, seti ayrı ayrı alsanız da pek bir fiyat farkı oluşmuyor. Amfi olarak Fender'ın 10-15W amfileri iyi değil. Marshall MG10 veya 15 alabilirsiniz.

Bir de Yamaha için link verir misiniz?

Şunu da sorayım sizce bu fiyattaki gitarlar iyi iş görür değil mi benimi için.

Bir de Yamaha için link verir misiniz?

Şunu da sorayım sizce bu fiyattaki gitarlar iyi iş görür değil mi benimi için.
Yamaha Pacifica 012 Elektro Gitar (Vintage White) | doremusic renk seçenekleri mevcut, kırmızı ve mavi de var. Normalde bu gitarlar da 2-4k TL bandında geziyordu. Biraz uçmuş gibi. Normalde Pacifica 112 veya 112J önerirdim fakat onlar da 6k bandına çıkmış.

2. sorunuz içinse, evet gayet iş görür. Ben de çok iyi sayılmam. 2-3 senedir çalıyorum.

Bir de Squier fiyat olarak gösterdiği değeri vermiyor mu konuya pek adapte değilim sadece dışarıdan aldığım duyumlar birazcık daha ayrıntılı anlatır mısınız?
Squier'in Bullet serisi çin üretimi bir gitardır. Bullet serisi için rezalet diyebiliriz. Sound olarak tatmin etse de akort kaçırma sorunları fazladır. Hele ki 4000TL gibi bir fiyat hayatta etmez. SX marka bir strat almak Bullet almaktan çok daha mantıklıdır.

Okul grubunda olduğunuz için muhtemelen Türkçe Rock falan çalacağınızı düşünmekteyim. HH gitarlar daha çok Hard Rock ve Metal için uygun gitarlardır. Ha Türkçe Rock çalınmaz mı? tabiki de çalınır fakat SSS veya HSS bir gitarın tadını veremez tabii.
Arkadaşın attığı Yamaha Pacifica 012 modeli oldukça kaliteli ve güzel soundu olan bir gitardır. Yamaha kalite demek zaten :D
Amfi olarak kesinlikle ve kesinlikle Blackstar ID:Core 20 V3 veya Blackstar ID:Core 10 V3 tercih etmeye çalışın. Bu bütçedeki en kaliteli amfilerden biridir. Ton aralığı diğer trash amfilerden daha fazladır. Blackstar özellikle giriş seviyede çokça tercih edilir biraz araştırırsan youtube'da tonla videosu var.
Eğer 5000TL Yamaha'ya veremem fakat HSS manyetik bişey bakıyorum derseniz IBANEZ GRX40'da alabilirsiniz. Fakat ben ne SSS ne de HSS istiyorum bana sert tonlar verecek bir gitar olsun derseniz bu bütçelerde ben kesinlikle Jackson JS11 öneririm. 3.3-3.4K'ya bulunabiliyor. Sert tonları İbanez muadillerine göre daha ham veriyor.

Çok teşekkürler çok kafam karışıktı büyük ihitmal Yamaha alacağım gibi iyi ki yazmışım yoksa Squier'e para veriyordum bu iyi oldu teşekkürler :) Birde squier içiniyi bir gitar almak için en az 10000tl bütçe falanmı gerekiyor acaba ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı