Gitara Başlıyorum

010199

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2014
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, gitara başlıyorum fakat aklımda birkaç soru var. Arkadaşlarla (özellikle 3'ü kız) bir grup kuracağız ve okulların festivallerine katılacağız. Kızların 3'ü de keman çalıyor. Bir arkaşım da org çalıyordu eskiden belki onu devam ettirebilir ama sorun ben de. Gitara başlayacağım zaten grubun da acelesi yok seneye başlayacağız yarışmalara. Şu sıralar grup için öğrenme ve antrenman olarak geçecek. Benim sorum şu, gitara klasikten mi, akustikten mi yoksa elektrodan mı başlamalıyım? Bu arada kızlarla konuşurken ateşin başında dinleriz artık dediler bana, elektroyu amfiyi derken ateşin başına götüremem taşıması çok ağır olur ve ateşin başında da çalınacak bir gitar değil. Yani taşınabilmesimi istiyorum o yüzden elektroya sonra geçeceğim. Önce klasik veya akustikten başlayayım diyorum siz ne dersiniz? Ayrıca grubumuz rock, country tarzı şarkılar çalacak yanı ne çok slow ne de metal gibi ağır. Buna göre tavsiye verirseniz çok sevinirim. Açıkcası şu an akustik daha havalı geliyor.
 
Öncelikle hangisini istiyorsan o gitara başlamalısın. Elektro gitar çalmak için klasik veya akustik gitara başlamak zorunda değilsin bunu da belirteyim. İsteklerinizi akustik gitar daha iyi karşılıyor gibi gözüküyor. Bende 5 senedir gitar çalıyorum. 9 yaşında kursa başlamıştım. Düzgün ve düzenli çalışman lazım. Belirli bir zamanını ayırman gerek gitara.
 
Sanırsam akustiğe yöneleceğim. Gerekse ateşin başında toplanıp eğlence olsun diye çalmak gerekse de festivallere katılmak için akustik sanırsam arzularıma cevap veriyor. Tellerinin sert olduğunu ve ilk başlayanlar için zor olduğunu duydum ama alışırım herhalde. Country tarzına da en uyan sanırsam akustik. Haftasonu kursa giderken kurs dışında her gün 20 dakika civarı gitarla ilgilensem sanırsam yeterli olur diye düşünüyorum. Okulun olmadığı tatil zamanlarında tabii bu süreyi 2 belki de 3 saate uzatmam sizce yeterli olur mu?
 
Her gün ne kadar fazla zaman ayırırsanız o kadar kendinizi geliştirirsiniz. Günlük 1 saat civarı çalışıp pratik yaparsan senin için çok daha iyi olur. Daha hızlı ilerlersin.
 
Günde 10 saat müziğe ayıranlar var. Profesyonel olmak istiyorsan sende ayırırsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı