Gittigidiyor'dan alınan Windows 10 Retail Key telefon ile etkinleştirme istiyor

redu03

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
76
Çözümler
2
Gittigidiyor'dan aldığım Retail Key'de satıcı Windows'u etkinleştirmem için SS'de attığım talimatları uygulamamı istedi. Bana biraz garip geldi. Ben Key'i yazıp hemen etkinleştireceğimi sanıyordum. Sizce de bir gariplik yok mu? Arkadaşlar.

1599467665294.png
 
Windows Key isteyin. Göndermezlerse siparişi iptal edin. BU dedikleri ile de olur ama elinizde Key olması her zaman daha iyidir.
 
Windows Key isteyin. Göndermezlerse siparişi iptal edin. BU dedikleri ile de olur ama elinizde Key olması her zaman daha iyidir.

Key gönderdiler ama Key'i yazdıktan sonra hata vereceğini söyledi ve SS'deki talimalatları uygulamamı istedi ne yapmalıyım. Siparişi iptal edeyim mi?
 
Format atınca tekrar lisansı kullanabilecek misin onu sor. Tek tek bu adımları tekrarlayacaksan büyük amelelik. Çünkü retail key'ler bilgisayarı değiştirsen bile kullanılabiliyor. Bu arada kaça aldınız?
 
Arkadaşlar ben de geçen gün aldım. Hiçbir sorunu yok size durumun nasıl olduğunu anlatayım. Satıcı size bir etkinleştirme anahtarı veriyor. Bunu giriyorsunuz kod daha önce alınmış diyor. Sonra birkaç kere daha aynı kodu girince altta yardım alın kısmının altında telefon ile etkinleştir diye bir seçenek çıkıyor. Ona basınca bizden bölgemizi istiyor. Onu Türkiye yapınca 9 bölmeden oluşan ve her bölmede 7 rakam olan bir ekran geliyor. (bu galiba bizim anakart kimliği oluyor. Güvenlik açısından herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum)bu ekranın resmini çekip satıcıya yolluyoruz ve bu ekrandayken ileri tuşuna basıyoruz. Bizden onay kimliği istiyor onu da satıcı size mesaj olarak veriyor. Bu onay kimliğini girince Windows aktifleşiyor. Daha sonra format atmak istediğinizde satıcıyla hiç konuşmanıza gerek bile yok. Formattan sonra satıcının size verdiği urün anahtarını( urünü ilk aldığınızda satıcının size verdiği ürün anahtarı) girdikten sonra hiç onay kimliği vs. İle uğraşmanıza gerek kalmadan Windows aktifleşiyor. Ve bu ürün anahtarını başka pc ye yazınca da çalışmıyor. Sadece sizin anakarta tanımlı oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı