Gizli IP'ye Sahip Sanal Makine Nasıl Kurulur?

@bbkrtr

Yani kullanım amacın ne, ona göre yardımcı olmaya çalışalım da IP adresini tamamen gizleyemezsin dediğim gibi. Bulmak isteyen her türlü bulur.

Sanal makinenize tamamen gizlilik odaklı olan Tails OS'u kurabilirsiniz. Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır ve devamlı tor ağına bağlı olarak çalışır.

Kanka her iddasına girerim illegal için soruyor bu soruyu, profile bak anlarsın eleman aranıyor resmen :D.

Bana da öyle geldi. Sanal güvenlik üzerine kendimi geliştirmiştim bir süre. Şunu öğrendim. Tam gizlilik diye bir şey asla yok. En güvenilir VPN bile devlete bilgi verir. Zaten VPN'e bağlanırken kendi IP ile bağlanıyorsun. O yüzden datayı barındırıyor. Tor dahi tam güvenilir değil. Bana da arkadaş aranıyor gibi geldi. Umarım yasa dışı bir şey yapmaz. Yaparsa devlet bulur. 2000'lerde değiliz artık. Emniyet bu konuda bayağı hazır.

Ne ile ilgili olduğu illegal olmadığı sürece kimseyi ilgilendirmez lütfen arkadaşın sorusuna cevap verin.

Neden sormayalım hocam. Şayet ortada illegal bir şey varsa kimse alet olmak istemez. Kullanım amacı sormayın vb. diyerek iyice dikkat çekmiş. Ben burada sırf ralink 5370 monitör modlu Wi-Fi Card sordum diye. Komşumun internetine çökeceğim sanılıp linç yemiştim(eğtim için kullandım)daha bir şey demedik.

Bana da öyle geldi. Sanal güvenlik üzerine kendimi geliştirmiştim bir süre. Şunu öğrendim. Tam gizlilik diye bir şey asla yok. En güvenilir VPN bile devlete bilgi verir. Zaten VPN'e bağlanırken kendi IP ile bağlanıyorsun. O yüzden datayı barındırıyor. Tor dahi tam güvenilir değil. Bana da arkadaş aranıyor gibi geldi. Umarım yasa dışı bir şey yapmaz. Yaparsa devlet bulur. 2000'lerde değiliz artık. Emniyet bu konuda bayağı hazır.

Neden sormayalım hocam. Şayet ortada illegal bir şey varsa kimse alet olmak istemez. Kullanım amacı sormayın vb. diyerek iyice dikkat çekmiş. Ben burada sırf ralink 5370 monitör modlu Wi-Fi Card sordum diye. Komşumun internetine çökeceğim sanılıp linç yemiştim(eğtim için kullandım)daha bir şey demedik.

Kesinlikle bulunabilir illegale kafayı takan afacanlar da evini polis basmayınca kendini bir şey sanıyor :D. Onun nedeni bulunamamaktan değil emniyetin uğraşmamasından, farkındasınızdır hükümet bu konuda hiçbir şey yapmıyor umurunda değil resmen. Ama az daha kurcalarlarsa ebeveynleriyle karakola gitmek zorunda kalacaklar :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı