İnceleme Glorious Model O Matte Black İncelemesi

İyi forumlar. Bugün başlıktan da görmüş olduğunuz üzere uzun zamandır kullanmakta olduğum Glorious Model O Matte Black (Mat Siyah) modelini inceliyeceğiz. Bu fareden önce Razer Deathadder V2 Mini ve SteelSeries Rival 3 kullandım. Bu fareyi 13 Haziran 2022 tarihinde Sinerji'nin 18.yıl indirimlerinden 299TL'ye almıştım. @mustaine hocama fareyi almamda yardımcı olduğu için teşekkürlerimi iletiyorum. Dilerseniz incelemeye geçelim.

Kutu İçeriği: (Resimleri büyüterek inceleyebilirsiniz.)
WhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.56.jpegWhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.56 (2).jpegWhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.56 (1).jpeg
Kutunun içinden farenin kendisi, garanti belgesi, Glorious logolu sticker ve başlangıç klavuzu çıkıyor.

Fare: (Resimleri büyüterek inceleyebilirsiniz.)
WhatsApp Image 2023-02-01 at 13.52.53.jpegWhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.55.jpegWhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.54.jpegWhatsApp Image 2023-02-01 at 13.51.57.jpeg

Fare Özellikleri:
Fare Kablo Uzunluğu: 2 m.
Desteklenen Platformlar: Linux, Mac, Windows.
Fare Sensörü: PixArt PMW3360 Optik Sensör.
Fare Tuşları: 6 tane. (2 tanesi makro tuşu.)
Tıklama Ömrü: 20 milyon.
Fare Raporlama Hızı: 1000Hz.
Tarama Hızı: 250 IPS.
Mouse Ağırlık: 67 gram.

Fare Kullanım Şekilleri:
Palm grip ile fingertip grip için uygun, fakat claw grip şeklinde tutmaya uygun değil diye düşünüyorum.

Işıklandırma:
Gayet başarılı bir ışıklandırmaya sahip. Farenin iki yan kısmında hafif kavisli şerit şeklinde ve scroll tuşunda farenin kendi yazılımından ayarlanabilir RGB'ler bulunuyor. Farenin ışıklandırmasını beğendiğimi söyleyebilirim.

Switch ve Click Sesi:
Bu farede Omron Mekanik Switch'ler kullanılmış. Switch'lerin 20 milyon tıklama ömrü var. Oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Click sesi olarak gayet iyi. Kullanmış olduğum Razer Deathadder V2 Mini ve SteelSeries Rival 3 fareleri bu fareye göre daha tok bir click sesine sahipti.

Malzeme Kalitesi:
Gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Oldukça hafif bir fare olduğu için fareyi rahat hareket ettirebiliyorsunuz.

Kablosu:
Glorious'un farelerinde kullanmış olduğu Ascended Cord adı verilen örgülü kabloyla geliyor. Oldukça esnek ve hafif. Fareye kablosuz hissi verdiğini düşünüyorum.

Tasarım:
Farenin tasarımını beğeniyorum. Delikli yapısı sayesinde bilgisayarda uzun vakitler geçiriyorsanız elinizin terleme olasılığını azaltıyor.

Yazılım: (Fotoğrafı büyüterek inceleyebilirsiniz.)
Ekran görüntüsü 2023-02-01 132750.png
Yazılımını beğenmiyorum. Yazı fontları çok çirkin ve kesinlikle daha sade olabilirmiş.

Alınır mı?
Şu an en ucuz 829TL olarak gözüküyor. Bu fiyata alınmaz. Eğer Model O almayı düşünüyorsanız kesinlikle mat almalısınız. Glossy, yani parlak versiyonu daha kötü bir malzeme kalitesiyle geliyormuş.

İnceleme konusunda @ErenBcn ve @Galaxes hocalarımdan esinlendim. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Sorularınızı ve önerilerinizi belirtmeyi unutmayınız.
 
Son düzenleme:
Güzel rehber. Glorious yurt dışında model O ve model D wired modelleri için yapı kalitesini daha da güçlendirdi fakat Türkiye'de oldu mu bilemiyorum. Stokta bence halen eski modeller dolu. Ben model O'yu ve D'yi eğer kablosuz modelleri alınacaksa öneriyorum çünkü bunlarda yapı kalitesinde bir sorun yok ve Omron Switch yerine(double Click sorunlu) Kailh 2.0 Switch'leri kullanılıyor. Fakat model o ve model D Wired'da yapı kalitesi sorunları oluyor. Fotoğrafı bulamadım ama arkadaşım 1 yıl kullanım sonucunda tuşları patlamıştı ve istemsizce Click delay 16ms olmasına rağmen double Click atmaya başladı. Tabii ki double Click'i biz Minecraft oyuncuları CPS anlamında seviyoruz zaten o yüzden bu bizi pek etkilemiyor. Dediğim yapı kalitesi sorunu butterfly Click yapanlar içinde geçerli. Fakat diğer oyunları oynayan arkadaşımdanda pek olumlu yorum almamıştım(yabancı arkadaşlarım). Bu fiyata değmez alacak arkadaşların haberi olsun. Ne model o wired için ne de model D wired için. Glossy sorunu biliniyor zaten bu sorun Wireless'larda da mevcut. Bu modellerde bir süre sonra boya sökülmeye başlıyor ter yüzünden. O yüzden mat modeller dışındaki modellere bakmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı