GM 5 Plus işlemci çekirdekleri çalışmama sorunu

bymustafa37x

Hectopat
Telefonumun özelliklerine bakmak için CPU-Z uygulamasını yükledim ve uygulamayı açtiğimda CPU'Larimin hiçbirinin çalışmadığını fark ettim. Telefonumun markası GM 5 plus, sizce ne yapmaliyim?

1501852967537.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben PUBG mobile bile oynarken maximum 4 çekirdek açılıyor. Bazen çok akıcı oluyor bazen donmaya başlıyor sebebinin bu olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım.

Bende GPU load kısmı yüzde 0 gözüküyor hep. Bir de işlemcinin 4 çekirdeğinin hızı 1.52mhz. Ama oyun oynarken bile 1.2'lik 4 çekirdeği kullanıyor çoğunlukla. Telefon tam çalıştığı zaman oyun hiç.kasmyor.

SD 617 modeli 8 çekirdekli bir işlemci. Bu işlemci A53 tabanli bir model. 4 tane çekirdeği 1.5 hızında diğer 4 çekirdeği ise 1.2 hızında çalışıyor. Bu çekirdekler ağır yük altına girdiğinde yüksek frekansli çekirdekler devreye giriyor, normal kullanimda ise düşük hızlı çekirdekler devreye giriyor. 8 çekirdek ayni anda calisirsa da CPU maksimum hızında çalışacak diye bir durum yoktur.

GPU göstergesinin %0 göstermesi uygulama kaynaklı bir hata.

İşte sıkıntı tam olarak " Yüksek frekanslı çekirdekler " devreye girmiyor.

PUBG oynarken oluyor. Başka ağır oyun oynamıyorum. Program indirdim CPU ve GPU takibi için. İşlemci 800Mhz ile 1512mHz arasında gidip geliyor tam kusuratlar aklımda değil. Değerler böyleyken oyun kusursuz oynaniyor. Tam sorunu hallettim derken tekrar başladı. Bu sefer işlemci 0MHz gözüküyor. Ve oyun kapanmaya başlıyor. Kafayı yiyeceğim.
PUBG oynarken oluyor. Başka ağır oyun oynamıyorum. Program indirdim CPU ve GPU takibi için. İşlemci 800Mhz ile 1512mHz arasında gidip geliyor tam kusuratlar aklımda değil. Değerler böyleyken oyun kusursuz oynaniyor. Tam sorunu hallettim derken tekrar başladı. Bu sefer işlemci 0MHz gözüküyor. Ve oyun kapanmaya başlıyor. Kafayı yiyeceğim.
Düzenleme yapamadım yorum olarak ekliyorum.
YouTube video izlerken veya Google girerken işlemcilerin 6-8 çekirdeği çalışıyor ve frekanslar değerlerini gösteriyor. PUBG girdiğim an 4 çekirdeğe düşüyor frekanslar da düşüyor izlenimlerim bu yönde. Bunun sebebinin oyun ile telefonun uyumsuzluğu olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı