GM E-TAB 4 İncelemesi (Fatih)

Bildiğiniz üzere MEB binlerce öğrenciye tabletler dağıttı. O şanslı öğrencilerden biri de bendim(!). Tabletimi aldım imzamı attım. İlk kez açtım cihazı. Şifre veriliyor size onunla yapıyorsunuz bunu. İlk defa açtıktan sonra bir daha şifre istemiyor cihaz.

Cihazda bir takım kısıtlamalar var tabii ki, listeleyeceğim.
  • Wi-Fi kapanmıyor.
  • Bazı sitelere giriş yasak.
  • Kendine ait dosya yöneticisi yok.
Ancak tablet çok performanslı. GTA: SA, FIFA 14, Dead Trigger 2, Frontline Commando 2, Heroes of Order and Chaos yüklerken umutsuzdum. MEB'in verdiği tabletten ne olur diyordum ki! Ne göreyim? Tablette akıcılık süper. Oyun oynarken hiç sıkıntı yaşamadım.

Cihazın Artıları
  • 10.1 inç ekran
  • Yüksek Performans
  • 16 GB depolama
  • Her Uygulamayı açıyor.(Bu normalde konmaması gereken bir madde fakat kısıtlama yapılan bir tablette olağan üstü bir özellik.)
  • 7000 miliamper batarya(Saatlerce parlaklık sonda oyun oynadım.)
Cihazın Eksileri
  • Kendine ait dosya yöneticisi yok.
  • Wi-Fi kapatılamıyor.
  • Yanında gelen kalemi kullanışlı fakat ucu çabuk kırılıyor.
  • Çağın gerisinde kalan işlemci frekansı ve rami.

Antutu Benchmark Puanı =18,222
S3 ve Nexus 4'ten fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bize de verdiler bundan ama 1 hafta sonra uygulama ve site kısıtlaması kalkıyor. Son 1 ay sonra bir güncelleme geliyor ve her şey yasaklanıyor. İndirdiklerinle kalıyorsun.

Bazı yerlere katılmıyorum.
Cihazın frekans hızı ve rami çağın gerisinde değil bir kere. 1,4GHz Quad Core ARMv7 işlemci neyine yetmiyor acaba? Ayrıca 1GB Ram'i var. Ücretsiz olmasına karşın çok iyi performansa sahip bir tablet. 7000 mAH bataryaya sahip fakat Li-polimer. Yani çabuk bitip, zor dolan cinsten.

Performans olarak gayet güzel.Ben çok daha uyduruk bir şey olarak bekliyordum. Wifi kapatmak için ise Uçuş Modu' na almanız yeterli.Bide sizde oluyor mu bilmiyorum ama benim tabletin ekranına 2 kez hızlıca dokununca ekranı büyütüyor.Bu büyütme olayı bazılarında var bazılarında yok garip bir şey. Son olarak tabletle gelen kalem ile gayet iyi dokunuyor fakat parmak ile bazen basmıyor.

Uçuş Modu Wi-Fi ağını kapatmaz maalesef. O mobil ağ bağlantılarını kapatır ama Wi-Fi ağına müdahele etmez. Ayrıca Wi-Fi'nin kapanmamasının sebebini ise biliyorum. Birde o yakınlaştırma işlevini "Ayarlar > Erişebilirlik Ayarları > Ekran Yakınlaştırma" altından kapatabilirsin zira gayet sinir bozucu bir özellik.

Bilgilendirme için teşekkürler. Yalnız ben sadece Uçuş Modu'na aldıktan sonra Wi-Fi'yi kapatabiliyorum, onun dışında kapanmıyor.
Şuan denedim büyütme olayını Ayarlar>Erişilebilirlik>Büyüteç Haraketleri diye geçiyor bende. Eğer aynı problemden şikayetçi varsa Büyüteç Haraketlerini kapayarak çözebilir bu sorunu.

Ben tablette yasaklı sitelere de girebiliyorum bir program yardımıyla. Benim sorunum Heroes of Order and Chaos oyununu indirdim, kurdum.. Apk'sını kurdum. Fakat hep ağ hatası aldım. Bu oyunu oynamayı çok istiyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı