Gmail Hesabıma Bağlanan Kişiyi Şikayet Etmek

keylogger adlı virüsten kaynaklanıyormuş siz dedikten sonra sildim.yani adam şifreleri görmüş zaten hesaba girdiğimde bir sürü yerde gezinmişti adam.

adamın hesabımı çalmasında nasıl suç bende olabilir
2 adımlı doğrulama yapmadıysan suç sen dedir lafını ilk sizden duyuyorum

Son düzenleme:
adamın hesabımı çalmasında nasıl suç bende olabilir

Yeterli güvenlik önlemini almayıp, sisteme zararlı yazılım bulaşmasına müsade ettiğinize göre suç başkasında olamaz değil mi?

Sorması ayıp, keylogger nasıl bulaştı sisteminize?

İki adımlı doğrulama yapmadıysan suç sendedir lafını ilk sizden duyuyorum

Geliştiriciler kullandığınız hesaplar için ekstra güvenlik önlemleri sunuyor. Bunları kullanıp kullanmak size kalmış.

Hesapta sistem kaynaklı bir açık olmadığı sürece tüm attığınız adımlar sizin sorumluluğunuz altındadır.

2 adımlı doğrulama yapmadıysan suç sen dedir lafını ilk sizden duyuyorum.
Bu kural sadece gmail ilgili değil. Yani iki adımlı doğrulama diye kanunda geçmez. Kanunda kendi güvenliğini ve üreticinin sana sağladığı güvenlik önlemlerini almak sizin sorumluluğunuzdadır. Bunu sağlamıyorsanız sizin tarafınızdan güvenlik açığı yansımış olur ve şikayet ettiğinizde karşınıza bu tür engeller çıkar.

keyl
Yeterli güvenlik önlemini almayıp, sisteme zararlı yazılım bulaşmasına müsade ettiğinize göre suç başkasında olamaz değil mi?

Sorması ayıp, keylogger nasıl bulaştı sisteminize?

Geliştiriciler kullandığınız hesaplar için ekstra güvenlik önlemleri sunuyor. Bunları kullanıp kullanmak size kalmış.

Hesapta sistem kaynaklı bir açık olmadığı sürece tüm attığınız adımlar sizin sorumluluğunuz altındadır.
keylogger malwarebytes crack indirirken olmuştur diye tahmin ediyorum.çünkü başka birşey indirmedim

Önlemlerini almamış kişilere, güvenlik önlemi için üreticinin yapın dediği şeyleri yapmadığı için haksız duruma düşüyor direkt.
Kanunlar bu önlemleri alanlara yardım eder. Bu tür başvurularda gösteriş için en azından işleme alındı olarak kayda geçip çok bir şey yapılmaz.
Doğru olabilir fakat bu yapılanın suç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Birilerinin hesabına - bilgisayarına sızmak suç sonuçta ve ceza da uygulanabilir.
Şikâyet etmek yerine önlem ve sorumluluk almayı öğrenmeniz gerekiyor. Demek ki bir yerde yanlış yaptınız ki hesabınıza erişim sağladılar.

İnternetle tanışalı 16 sene oldu. Bu zamana kadar ne bir tane hesabımı çaldırdım, ne de hesabıma giriş yapmaya çalışan oldu.

Yok öyle bir dünya. Hesap güvenliğinden her türlü kullanıcı sorumludur. Bunu hesap açarken kullanıcı sözleşmesinde açıkça belirtiyorlar.

Vatandaşa yanlış bilgilendirme derken mantık dışı cevap veriyorsunuz.

Evden çıkarkane de camı ve kapıları da açık bırakıyor musunuz mesela? Bu durumda evinize hırsız girdiği zaman sigorta zararın tamamını karşılamıyor da...

Siz kendi sorumluluğunuzu yerine getirmedikten sonra başkasından medet ummanız saçma olur.
Evet doğru camı kapıyı açık bırakınca hırsız girebilir fakat yakalandığında da ceza alır. Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Yapılan suç olduğundan ceza alacaktır almaz demek hata olur. En hafifinden verilse bile siciline işlenir ki aslında bu bile bir cezadır.

Doğru olabilir fakat bu yapılanın suç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Birilerinin hesabına - bilgisayarına sızmak suç sonuçta ve ceza da uygulanabilir.
Zararlı olarak sızma olduğu açık değil sadece kişinin sözü var elde veri yok!

ekran görüntüsü ve kanıtım vardır
aha burda
adamın ip side gözüküyor ayrıca benim google pixel xl gibide hiçbir cihazımda yoktur bu yetmez mi

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    7,5 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaş şikayet ederse hesabına sızıldığında dair veri toplanır öyle değil mi, google sonuçta zaten şüpheli girişleri kendisi kayıt ediyor. Her şekilde bulunacaktır.
TCK madde 243 Bilişim Sistemine Girme suçunun işlenmesi için kişinin rızası olmadan hesabına girilmesi yeterli. İsterse verileri indirsin isterse bir şey yapmasın.

Madde 243 -
(1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Kanunu açıklamak için madde gerekçesine bakmamız lazım.

Madde gerekçesi

MADDE 243.– Bilişim sistemlerine karşı suçların düzenlendiği bölümde yer alan bu maddede bilişim sistemine girme fiili suç olarak tanımlanmıştır.
Bilişim sisteminden maksat, verileri toplayıp yerleştirdikten sonra bunları otomatik işlemlere tâbi tutma olanağını veren manyetik sistemlerdir.
Maddenin birinci fıkrasında bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak girmek veya orada kalmaya devam etmek fiili suç hâline getirilmiştir. Sisteme, hukuka aykırı olarak giren kişinin belirli verileri elde etmek amacıyla hareket etmiş bulunmasının önemi yoktur. Sisteme, doğal olarak, haksız ve kasten girilmiş olması suçun oluşması için yeterlidir.

İkinci fıkraya göre, birinci fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi, bu suç açısından daha az ceza ile cezalandırılmayı gerektirmektedir.
Üçüncü fıkrada, bu suçun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâli düzenlenmiştir. Birinci fıkrada tanımlanan suçun işlenmesi nedeniyle sistemin içerdiği verilerin yok olması veya değişmesi hâlinde failin, suçun temel şekline nazaran daha ağır ceza ile cezalandırılması öngörülmüştür. Dikkat edilmelidir ki, bu hükmün uygulanabilmesi için, failin verileri yok etmek veya değiştirmek kastıyla hareket etmemesi gerekir.
Sistem içindeki bütün soyut unsurlar, fıkrada geçen “veri” teriminin kapsamındadır.

Konuya umarım artık bir açıklık getirilmiştir. Kanunda güvenlik önleminde dair bir belirti de yok. Zararlı zararsız da denmiyor. Net olarak sisteme sızma ibaresi kullanılmış.

Hala aksini idda edebilecek olan ?

ekran görüntüsü ve kanıtım vardır
Bu zararlı yazılım sızmasını kanıtlamaz.
Arkadaş şikayet ederse hesabına sızıldığında dair veri toplanır öyle değil mi, google sonuçta zaten şüpheli girişleri kendisi kayıt ediyor. Her şekilde bulunacaktır.
Hack ayrı bir şey, cihaza zararlı bulaştırıp sızma ayrı bir şey.
Konuya umarım artık bir açıklık getirilmiştir.
Bu kanun onun ile ilgisi yok. Dediğimi kanuni olarak anlatmışlar orada. Sisteme müdahele edilen bir durum veya kayıp yok :D
Hala aksini idda edebilecek olan ?
Son paragraf uygulanır bu durumda.

Bu zararlı yazılım sızmasını kanıtlamaz.

Hack ayrı bir şey, cihaza zararlı bulaştırıp sızma ayrı bir şey.

Bu kanun onun ile ilgisi yok. Dediğimi kanuni olarak anlatmışlar orada. Sisteme müdahele edilen bir durum veya kayıp yok :D

Son paragraf uygulanır bu durumda.

Aynı şeyi okuduğumuzdan emin miyiz acaba ?

Sisteme, hukuka aykırı olarak giren kişinin belirli verileri elde etmek amacıyla hareket etmiş bulunmasının önemi yoktur. Sisteme, doğal olarak, haksız ve kasten girilmiş olması suçun oluşması için yeterlidir.

Bu kanunun onunla ilgili yoksa ilgisi olanı göstersene bana. Bilişim suçlarında bilişim sistemlerine sızma TCK 243 ve 244 te belirtilir, burada bir kişiye ait hesaba bilerek kasten sızma bulunduğundan (Gmail hesabı da bir bilişim sistemidir) kasten bir bilişim sistemine sızma vardır.

Bak ne yazıyor altını çizeyim

Sisteme, hukuka aykırı olarak giren kişinin belirli verileri elde etmek amacıyla hareket etmiş bulunmasının önemi yoktur. Sisteme, doğal olarak, haksız ve kasten girilmiş olması suçun oluşması için yeterlidir.

Açık yazan kanun metnini de inkar ettin ya daha ben sana ne diyim :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı